13 Nisan 2024 Cumartesi

Alfa Romeo Junior


Alfa Romeo'nun B segmentinde yer alan SUV modeli sonunda tanıtıldı. Stellantis grubunda yer alan kardeşlerinden çok daha dinamik görünen otomobilin kaputu altında yer alan üniteler de tanıdık. Junior, Alfa'nın ilk elektrikli modeli de olma şerefine erişiyor.

4.170 mm boya, 1.780 mm ene ve 1.500 mm yüksekliğe sahip olan otomobilde çok parçalı iç desene sahip ilginç görünümlü LED farlar kullanılmış. Büyük hava girişi haricinde ön panjuru kaplayan Alfa Romeo logosu biçimli kapak farklı bir duruş sergiliyor. Siyah renkli çamurluk ve kapı altı korumaları ince tutulurken tavan ve yan aynalar kontrast renkte alınabiliyor.

Şık tasarımlı jantlara sahip olan Junior'un bu bölümünde 20 inç çap görmek mümkün. Arka kapı kolları, bir Alfa logosuyla birlikte C sütununa gizlenirken spoiler altında yatık bir bagaj kapaı camı var. Siyah renkli tampon ve Kia EV6'ya göz kırpan LED stop tasarımı haricinde arkada marka logosu yerine isim yazması dikkat çekici.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge panelinin şık çerçevesi, üç kollu direksiyon simidi ve yuvarlak yan havalandırma ızgaraları haricinde Veloce paketinde metal pedal seti ve sabit kafalıklı ön koltuklar alınabiliyor. Geniş dokunmatik ekranı havalandırma ızgaraları altına alan Alfa Romeo, vites konsolunda Stellantis'te yer alan kardeşlerinden parçalar kullanmış. Bagajsa 400 litre hacimli.

Elektrik motorlu seçenekleri 156 ve 240 beygir güç üretebilen otomobilin güçlü seçeneğinde 380 mm çaplı ön fren diskleri ve dört pistonlu kaliperler kullanılıyor. Bu araç aynı zamanda 25 mm alçaltılmış süspansiyon sistemine sahip. 2025 yılında piyasaya çıkacak hibrit seçenekse 1.2 litre hacimli, benzinli motora ve 136 beygir güce sahip olacak. İlerleyen zamanlarda dört tekerlekten çekişli olarak da sunulması planlanan bu versiyon 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana da sahip olacak.

Mercedes-Benz EQS


Mercedes'in büyük elektrikli sedan modeli EQS makyajlandı. Görsel anlamda büyük yenilikler sunmasa da farkını belli eden otomobilin teknik özelliklerinde de önemli bir yenilik mevcut. Asıl güzel olansa iç mekanda sunulan lüks seviyesinin yükselmiş olması.

Daha agresif görünen AMG ön tamponu artık standart olarak sunan EQS'in kaputuna da Mercedes yıldızı eklenmiş. Farlar arasında kalan bölüm de yeni çıta tasarımına kavuşarak aracın elektrikli olmayan Mercedes modellerine benzemesi sağlanmış.

İç mekanda yaşanan yeniliklerse arka koltuklarda yoğunlaşmış. Süngerleri 5 mm kalınlaşan koltuklar haricinde Exclusive iç mekan paketiyle birlikte ileriye doğru açı alabilen ön yolcu koltuğu, ek yastıklar, ön koltuk sırtlıklarında dokunmatik ekranlar ve ambiyans ışıklandırması geliyor. 38 dereceye kadar yatırılabilen arka koltuklarda ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları da mevcut.

Motor güçlerinde bir değişiklik olmamış gibi görünen EQS'in batarya kapasitesi artık 118 kWh. Bu sayede menzili 82 km'ye kadar uzayan aracın rejeneratif frenlemesi de geliştirilmiş. Ayrıca çekme kapasitesi 1.700 kg'a ulaşmış.

10 Nisan 2024 Çarşamba

Acura MDX


Acura'nın büyük SUV modeli MDX de makyajlandı. Dış ve iç mekan görünümü çok değişmeyen otomobilin kaputu altında sunulan V6 ünitelerde de bir farklılık bulunmuyor. Araçların standart donanımlarındaysa zenginleşme yaşanmış.

Yenilenen ön tamponlarda daha geniş hava girişleri sunan MDX'in ön panjur ızgara deseni de yenilenmiş. 20 ve 21 inç çaplı jantların tasarımları yenilenirken yeni gövde renkleri de donanıma eklenmiş. LED aydınlatma grubuysa hafifçe koyulaştırılmış.

İç mekanda vites konsolunda artık dokunmatik panel ve el dayanması için ek bir parça sunulmazken buradaki kapaksız depolama bölümünün büyüdüğü görülebiliyor. En güçlü ses sistemiyse 31 hoparlöre ve Bang & Olufsen armasına sahip.

9 Nisan 2024 Salı

Buick Enclave


Geçtiğimiz günlerde yeni Envision ile karşımıza çıkan Buick şimdi de Enclave'in yeni neslini tanıttı. Araçlar arasındaki benzerlik, aile yüzünün yayılmasıyla açıklanıyor. İç mekanı da çok daha modern görünen otomobilin motoru da turbo beslemeye sahip.

Markanın sivri burun yapılı, çift katlı farlı ve büyük panjurlu yüzüne sahip olan otomobilde jant çapları 22 inçe kadar ulaşıyor. ST paketinde çamurluk ve kapı altı korumalarıyla yan aynalar, tavan rayları ve tamponların alt bölümleri siyah renkte sunulurken diğer versiyonlarda bu parçalar gövde rengi ve gümüşe boyanıyor.

Kromajlı parçalar da üst paketlerde karşımıza çıkarken küçük yüzgeç anten, spoiler ve bagaj kapağında birleşen ince yapılı LED stoplar gözlerden kaçmayan detaylar. Üst kısmı düzleştirilmiş çamurluklar ve tampn altında yer alan köşeli egzoz çıkışları da tasarımı tamamlayan kalemler.

Üç kollu direksiyon simidi arkasında yer alan dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran tek parça olarak tasarlanan otomobilde açık renkli döşemeler, kromajlı süslemeler, alt kısmı boşaltılmış ara konsol ve direksiyon arkasına alınmış vites selektörü dikkat çekiyor. 16 hoparlörlü Bose ses sistemi metal hoparlör kapaklarına sahip aracın yine 3 koltuk sırasına sahip olduğunu hatırlatalım.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli bir motor barındıran araç, daha önce kullanılan 3.6 litre hacimli V6'dan daha fazla güç üretiyor. 333 beygir güç üretebilen ünite 8 ileri vitesli şanzımanla sunuluyor. Donanıma göre otomobili önden veya dört tekerlekten çekişli olarak almak mümkün.

Opel Frontera


Opel Frontera geri döndü. 90'lı yıllarda hem üç hem de beş kapılı bir şekilde piyasaya çıkan ve o zaman için büyük bir SUV olan araç artık Opel Crossland'in yerine geçen B segmenti bir araç. Geniş iç mekan ve elektriklendirilen motor seçenekleriyse dikkat çekici.

2023 yılında tanıtılan yeni nesil Citroën C3 Aircross'un ikizi olan Frontera'nın en farklı yeri önü. Diğer Opel modellerinde olduğu gibi arası siyah renkli bırakılan LED farlar ve köşeli tasarıma sahip tampon, araca ciddi bir duruş kazandırmış. Bu arada Opel logoları da yeni tasarım.

Aerodinamik tasarıma sahip jantlar ve ince tutulan çamurluk korumaları haricinde kapılarda koruma olmaması ilginç bir detay. Yan aynalar, tavan rayları ve A sütunuyla birlikte tavan kontrast renkte alınabiliyor. Arkadaysa spoiler ve çift parçaya bölünmüş stoplar bulunuyor.

Geniş bir iç mekana sahip olan Frontera'nın kokpit tasarımı da diğer Opel modellerine göz kırpıyor. Üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve ilginç bir şekilde dağıtılan havalandırma ızgaraları öne çıkıyor. Orta konsolda yer alan fiziksel düğmeler ve birçok noktada öne çıkan depolama bölümleri de kullanışlılığı artırıyor.

460 litre hacimli bagaj hacmi, arka koltuk sıtlıkları yatırılarak 1.600 litreye ulaşabiliyor. Kaput altında hem tam elektrikli hem de hibrit motor seçenekleri sunulacak. Güç seviyeleri açıklanmayan motorların detayları, 14 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak lansmanla gün ışığına çıkacak.

7 Nisan 2024 Pazar

Toyota Urban Cruiser Taisor


Toyota'nın ürün gamında yer alan SUV modellerinin sayısı her geçen gün artıyor. Hindistan'da tanıtılan Urban Cruiser Taisor aslında 2023 yılında ortaya çıkan Suzuki Fronx'un ikizi konumunda. Bu nedenle araçlar arasında teknik bir fark bulunmuyor.

Önden bakıldığında Toyota'ya özel panjur ve çift katlı farların üst katındaki ünitelerin iç desenlerinde farklılıklar dikkat çekerken araca özel jant ve gövde rengi seçenekleri de sunulmakta. Arkadaysa stopların iç tasarımları farklılaşmış. İç mekandaysa tasarım farklılığı sadece logolarda görülebiliyor.

Kaput altında da tanıdık motorlar bulunan otomobilin 1.2 litre hacimli, atmosferik emişli ünitesi 90 beygir güç, 113 Nm tork üretebiliyor. 1 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip olan motorsa hafif hibrit yardımcıyla 100 beygir güç, 148 Nm tork üretebiliyor. Her iki ünite de 5 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken ilk ünite 5, ikincisiyse 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sipariş edilebiliyor.

Kia K9


Kia'nın daha önce K900 olarak tanınan büyük sedan modeli K9 ismiyle ve yeni görünümüyle karşımızda. İç mekanında, önceden de olduğu gibi yüksek lüks seviyesi sunan aracın kaputu altında da yüksek performanslı motorlar yer buluyor.

Son yılların modası büyüyen ön panjur K9'da da yer alıyor. LED farlarsa daha ince uzun bir yapıya sahip. Yeni gövde renkleri ve jant tasarımları da donanıma eklenen aracın iç tasarımları yenilenen LED stopları da birbirine bağlanmış. Plakalık da bagaj kapağından tampona alınmış.

Kapı içleri ve koltuklarında baklava desenli deri döşeme sunan K9'da yeni trim parçaları ve döşeme renkleri kullanılıyor. Gösterge tablosu, donanıma göre analog veya dijital seçilebilirken direksiyon simidinde yeni marka logosu yer alıyor. Dokunmatik ekranın sürümü de yenilenmiş. Arka koltuklar için bilgi-eğlence ekranları da ön koltuk sırtlıklarınada yer alıyor.

Kaputu altında yer alan V6 ünitelerden atmosferik emişli olanı 3.8 litre hacimli olan K9 315 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. 3.3 litre hacimli üniteyse çift turbo beslemeli ve 370 beygir güç, 510 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken çekiş arkadan veya dört tekerlekten olabiliyor.