13 Nisan 2024 Cumartesi

Alfa Romeo Junior


Alfa Romeo'nun B segmentinde yer alan SUV modeli sonunda tanıtıldı. Stellantis grubunda yer alan kardeşlerinden çok daha dinamik görünen otomobilin kaputu altında yer alan üniteler de tanıdık. Junior, Alfa'nın ilk elektrikli modeli de olma şerefine erişiyor.

4.170 mm boya, 1.780 mm ene ve 1.500 mm yüksekliğe sahip olan otomobilde çok parçalı iç desene sahip ilginç görünümlü LED farlar kullanılmış. Büyük hava girişi haricinde ön panjuru kaplayan Alfa Romeo logosu biçimli kapak farklı bir duruş sergiliyor. Siyah renkli çamurluk ve kapı altı korumaları ince tutulurken tavan ve yan aynalar kontrast renkte alınabiliyor.

Şık tasarımlı jantlara sahip olan Junior'un bu bölümünde 20 inç çap görmek mümkün. Arka kapı kolları, bir Alfa logosuyla birlikte C sütununa gizlenirken spoiler altında yatık bir bagaj kapaı camı var. Siyah renkli tampon ve Kia EV6'ya göz kırpan LED stop tasarımı haricinde arkada marka logosu yerine isim yazması dikkat çekici.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge panelinin şık çerçevesi, üç kollu direksiyon simidi ve yuvarlak yan havalandırma ızgaraları haricinde Veloce paketinde metal pedal seti ve sabit kafalıklı ön koltuklar alınabiliyor. Geniş dokunmatik ekranı havalandırma ızgaraları altına alan Alfa Romeo, vites konsolunda Stellantis'te yer alan kardeşlerinden parçalar kullanmış. Bagajsa 400 litre hacimli.

Elektrik motorlu seçenekleri 156 ve 240 beygir güç üretebilen otomobilin güçlü seçeneğinde 380 mm çaplı ön fren diskleri ve dört pistonlu kaliperler kullanılıyor. Bu araç aynı zamanda 25 mm alçaltılmış süspansiyon sistemine sahip. 2025 yılında piyasaya çıkacak hibrit seçenekse 1.2 litre hacimli, benzinli motora ve 136 beygir güce sahip olacak. İlerleyen zamanlarda dört tekerlekten çekişli olarak da sunulması planlanan bu versiyon 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana da sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder