13 Nisan 2024 Cumartesi

Mercedes-Benz EQS


Mercedes'in büyük elektrikli sedan modeli EQS makyajlandı. Görsel anlamda büyük yenilikler sunmasa da farkını belli eden otomobilin teknik özelliklerinde de önemli bir yenilik mevcut. Asıl güzel olansa iç mekanda sunulan lüks seviyesinin yükselmiş olması.

Daha agresif görünen AMG ön tamponu artık standart olarak sunan EQS'in kaputuna da Mercedes yıldızı eklenmiş. Farlar arasında kalan bölüm de yeni çıta tasarımına kavuşarak aracın elektrikli olmayan Mercedes modellerine benzemesi sağlanmış.

İç mekanda yaşanan yeniliklerse arka koltuklarda yoğunlaşmış. Süngerleri 5 mm kalınlaşan koltuklar haricinde Exclusive iç mekan paketiyle birlikte ileriye doğru açı alabilen ön yolcu koltuğu, ek yastıklar, ön koltuk sırtlıklarında dokunmatik ekranlar ve ambiyans ışıklandırması geliyor. 38 dereceye kadar yatırılabilen arka koltuklarda ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları da mevcut.

Motor güçlerinde bir değişiklik olmamış gibi görünen EQS'in batarya kapasitesi artık 118 kWh. Bu sayede menzili 82 km'ye kadar uzayan aracın rejeneratif frenlemesi de geliştirilmiş. Ayrıca çekme kapasitesi 1.700 kg'a ulaşmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder