9 Nisan 2024 Salı

Opel Frontera


Opel Frontera geri döndü. 90'lı yıllarda hem üç hem de beş kapılı bir şekilde piyasaya çıkan ve o zaman için büyük bir SUV olan araç artık Opel Crossland'in yerine geçen B segmenti bir araç. Geniş iç mekan ve elektriklendirilen motor seçenekleriyse dikkat çekici.

2023 yılında tanıtılan yeni nesil Citroën C3 Aircross'un ikizi olan Frontera'nın en farklı yeri önü. Diğer Opel modellerinde olduğu gibi arası siyah renkli bırakılan LED farlar ve köşeli tasarıma sahip tampon, araca ciddi bir duruş kazandırmış. Bu arada Opel logoları da yeni tasarım.

Aerodinamik tasarıma sahip jantlar ve ince tutulan çamurluk korumaları haricinde kapılarda koruma olmaması ilginç bir detay. Yan aynalar, tavan rayları ve A sütunuyla birlikte tavan kontrast renkte alınabiliyor. Arkadaysa spoiler ve çift parçaya bölünmüş stoplar bulunuyor.

Geniş bir iç mekana sahip olan Frontera'nın kokpit tasarımı da diğer Opel modellerine göz kırpıyor. Üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve ilginç bir şekilde dağıtılan havalandırma ızgaraları öne çıkıyor. Orta konsolda yer alan fiziksel düğmeler ve birçok noktada öne çıkan depolama bölümleri de kullanışlılığı artırıyor.

460 litre hacimli bagaj hacmi, arka koltuk sıtlıkları yatırılarak 1.600 litreye ulaşabiliyor. Kaput altında hem tam elektrikli hem de hibrit motor seçenekleri sunulacak. Güç seviyeleri açıklanmayan motorların detayları, 14 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak lansmanla gün ışığına çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder