15 Eylül 2012 Cumartesi

BEST BMW 1 Serisi M Coupé


BMW'nin sevilen coupé modeli 1 Serisi M Coupé için bir modifikasyon kiti daha geliştirildi. Almanya merkezli firma BEST tarafından üretilen kitle birlikte performans artışı da sunulmakta.

Firma tarafından sunulan özel mavi renkle oldukça çekici bir görünüme kavuşan otomobile 20 inç çaplı jantlar da uygulanmış. Egzoz sistemi de yenilenen aracın süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.

Turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru üzerinde de modifikasyon çalışması yapılan araç artık 425 beygir güç üretebiliyor.

Kahn LE Range Rover Sport 3.0 SDV6 RSE


Yeni nesil Range Rover'ın tanıtılmasının ardından Range Rover Sport için bekleyiş başlarken güncel modelin modifikasyonu devam ediyor. Range Rover denildiğinde akla ilk gelen firmalardan olan Project Kahn astık eskimeye başlayan araca bir gövde kiti uygulamış.

Yeni ön panjur, köşeli bir tasarıma ve LED aydınlatmalara sahip geniş ön tampon, genişleyen çamurluklar, yeni yan etekler, daha büyük bir spoiler, yeni arka tampon ek parçaları, yeni tasarım egzoz çıkışları, karartılmış arka camlar ve siyah renkli bagaj kapağı çıtası gibi değişikliklere sahip olan araçta 22 inç çaplı jantlar kullanılmış.


İç mekanda baklava desenli deri döşeme, karbon fiber kaplama ve alüminyum pedal seti gibi yenilikler sunan Kahn ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları, yeni paspaslar ve beyaz tabanlı gösterge tablosu gibi ek donanımlara da sahip.

Gemballa Porsche 911 Carrera


İsmi Porsche modifikasyonuyla özdeşleşen firmalardan Gemballa yeni nesil 911 Carrera için hazırladığı gövde kitini tanıttı.

Tamamı karbon fiberden üretilen kitte alt kısmında bir splitter bulunan, geniş hava yarıklarına sahip ön tampon, yeni yan etekler, farklı tasarımlı arka tampon ve difüzör bulunuyor.


30 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi ve 6 çıkışlı egzoz sistemi gibi donanımları da opsiyonel olarak sunan Gemballa standart aracın 20 inç çaplı jantlarından daha hafif olan 21 inç çaplı jantlarını da lastikleriyle birlikte 9.895 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan sunmakta.

Koenigsegg Agera R BLT


Koenigsegg'in geçtiğimiz yıl tanıtılan modeli Agera R özel bir araca kavuştu. Çin'de bir müşteri için hazırlanan otomobilin teknik verileri açıklanmasa da standart Agera R'ın performansı bile yeterince etkileyici.


Tamamı mavi renkli karbon fiberden üretilen gövdesi ve kırmızı detaylarıyla dikkat çeken otomobilin iç mekanında da aynı renk kombinasyonu kullanılmış.

BBR Mazda MX-5


İngiliz modifikasyon firması BBR, Mazda MX-5 için geliştirdiği giriş kitini tanıttı. Aşırı besleme kullanılmayan güçlendirme işlemi sonunda maksimum torkun alındığı devir de aşağıya çekilmiş.

2 litre hacimli motora uygulanabilen kitle birlikte yenilenen egzoz sistemi daha geniş çıkışlara kavuşurken motor hava filtresi ve elektronik kontrol ünitesinin yenilenmesi sonrasında güç 180 beygire, torksa 215 Nm'ye ulaşıyor. Kitin fiyatı vergiler hariç 1.995 Sterlin.

14 Eylül 2012 Cuma

Hyundai i30


2012 Paris otomobil fuarında prömiyeri yapılacak olan otomobiller arasına bir otomobil daha katıldı. Kardeş firma Kia'nın Pro_Cee'd modelinin ardından Hyundai de i30'un sportif versiyonunu tanıttı.

Beş kapılı kardeşiyle benzer bir yüze sahip olan otomobilin daha sportif bir tasarıma sahip olan tamponu ve ön panjurda açılan ek delikler dinamik görünüme katkıda bulunurken arkaya doğru incelen camlar ve alçalan tavan çizgisi şık bir görünüm sunuyor.

Arka tampon tasarımı da değişen otomobilde daha büyük bir spoiler de kullanılmış. İç mekanı da 5 kapılı kardeşinden alınan araçta toplam 4 motor seçeneği bulunacak.

Smart Forstars


Smart'ın yeni nesil modelleri yüzlerini göstermeye başladı. 2012 Paris otomobil fuarında tanıtılacak olan Forstars konseptinin seri üretime geçmeyeceği belirtilse de son yıllarda tanıtılan For-us, Forvision ve Forspeed konseptlerinin tamamında birbirine yakın tasarıma sahip ön kısımların kullanılması yeni ForTwo'nun habercisi gibi.

3.550 mm boy, 1.710 mm genişlik ve 1.505 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.470 mm. Bu yılın başında Detroit'te tanıtılan For-us ile aynı yüzü paylaşan otomobilin geniş çamurlukları ve 21 inç çaplı jantları sportif görünümü pekiştiren detaylar.


LED aydınlatma grubu oldukça şık bir tasarıma sahip olan Forstars dar yan cam alanına sahip olsa da sahip olduğu cam tavan sayesinde iç mekan oldukça ferah bir görünüm sunmakta. Çift parçalı açılan bagaj kapağı sayesinde kolayca yükleme yapılabilen aracın bagaj zemini kolay yükleme için kayabiliyor.

İç mekanına geçildiğinde bir konsept olduğunu belli eden otomobilin sade tasarımlı kokpitinde orta konsol bulunmazken kumandalar vites konsolu üzerine alınmış. Gövde rengi panellerle renklenen iç mekanda üst kısmı kesik direksiyon simidi ve şık tasarımlı koltuklar dikkat çeken detaylar.

ForTwo EV'de kullanılan elektrik motorunun biraz daha güçlendirilmiş bir versiyonuna sahip olan araç 82 beygir güç, 135 Nm tork üretebiliyor. 17.6 kWh kapasiteli pillere sahip olan otomobilin maksimum sürati 130 km/s'in üzerinde.

Mini Paceman


Mini'nin konsept halini 2010 yılında sergileyip seri üretime yakın versiyonunu geçtiğimiz ay tanıttığı 3 kapılı kompakt SUV modeli Paceman resmi olarak tanıtıldı.

Önden bakıldığında Countryman modelinden farksız olduğu görülen aracın arkaya gittikçe daralan camları, alçalan tavanı ve genişleyen çamurlukları sportif bir görünüm sunuyor. 5 kapılı kardeşinden oldukça farklı görünen arka kısmında da yuvarlak hatlar göze çarparken LED stopların tasarımı diğer Mini modellerinden de farklı. Aracın motor seçeneğine göre 16 ve 17 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken 18 ve 19 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak alınabiliyor.


İsmi bagaj kapağına büyük harflerle yazılmış olan aracın iç mekanıysa Countryman'dan alınmış. Dört adet tekli koltuğa sahip olan Paceman 330 litre hacimli bir bagaja sahip. Arka koltuklar katlandığında bu hacim 1.080 litreye ulaşıyor.

Motor seçenekleri de tanıdık olan aracın benzinli üniteleri 1.6 litre hacimli ve 112 ile 184 beygir arasında güç sunarken 1.6 litre hacimli Diesel ünite 112 beygir gücünde. Serinin en büyük hacimli motoruysa 143 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli turbo Diesel ünite.

Motorların detaylı teknik verileriyse şöyle:

Mini Cooper D Paceman: 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor. 112 beygir güç, 270 Nm tork. 0-100 km/s hızlanma: 10.8 saniye. Maksimum sürat: 187 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 4.4 litre/100 km. CO2 salınımı: 115 gram/km.

Mini Cooper SD Paceman: 2 litre hacimli turbo Diesel motor. 143 beygir güç, 305 Nm tork. 0-100 km/s hızlanma: 9.2 saniye. Maksimum sürat: 200 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 4.6 litre/100 km. CO2 salınımı: 122 gram/km.

Mini Cooper Paceman: 1.6 litre hacimli benzinli motor. 122 beygir güç, 160 Nm tork. 0-100 km/s hızlanma: 10.4 saniye. Maksimum sürat: 192 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 6 litre/100 km. CO2 salınımı: 140 gram/km.

Mini Cooper S Paceman: 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor. 184 beygir güç, 240 Nm tork (Overboost ile 260 Nm). 0-100 km/s hızlanma: 7.5 saniye. Maksimum sürat: 217 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 6.1 litre/100 km. CO2 salınımı: 143 gram/km.

Cooper Paceman haricinde kalan modeller dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılabiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan otomobillerden Cooper D modeli haricinde kalanlar 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da donatılabiliyor.

Audi SQ5 Exclusive Concept


Audi'nin yaz başında tanıttığı S amblemli Q5 modeli SQ5 TDI özel bir versiyona kavuşuyor. Standart araçtan çok daha pahalı olacağı açıklanan otomobil 2012 Paris otomobil fuarında sergilenecek.

Sadece 50 örneği bulunacak olan bu araç, standart modelleri 58.500 Euro'dan başlayan fiyatlara sahip SQ5 TDI'ın yanında 92.000 Euro'ya alıcı bekleyecek. Standart donanımı biraz daha zengin olan Exclusive Concept'in tasarımındaysa bir farklılık bulunmuyor.


Metalik mavi gövde rengiyle üretilecek olan araçta Exclusive logolarının yanında iç mekanda en üst kalite seviyesinde deri ve Alcantara döşemeler kullanılmış. Beyaz renkli dikiş iplikleriyle birleştirilmiş olan deri döşemenin yanında koyu renkli ahşap kaplama da dikkat çekmekte.

Kaputu altında bir yenilik barındırmayan Exclusive Concept'in 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 313 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabiliyor.

BMW Concept Active Tourer


BMW'de değişim rüzgarları esmeye başladı. 2012 Paris otomobil fuarında gelecekte 1 Serisi GT ismini alması beklenen aracının hibrit versiyonunu sergileyecek olan BMW bu şekilde Mercedes B Serisi'ne de bir rakip sunmuş olacak.

4.350 mm boy, 1.834 mm genişlik ve 1.560 mm yüksekliğe sahip olan küçük MPV 2.670 mm'lik aks mesafesi sunmakta.Çok şık çizgilere sahip olan konseptşişkin çamurluklar, 20 inç çaplı jantlar ve iddialı tampon tasarımlarıyla sportif bir duruş sergiliyor. Özellikle arka kısmında BMW'nin Touring modellerine göndermeler yapan aracın bagaj kapağı camının üzerinde bulunan spoilere ek olarak yanlarda da deflektörler kullanılmış.


Bir konseptten beklendiği gibi bir iç mekan yapısı sunan Active Tourer'da mavi ve turuncu ambiyans ışıklandırması, dijital gösterge paneli, heads up display, deri ve Alcantara döşemeler, ahşap kaplama, orta konsolun üst kısmı için büyük bir ekran ve şekilleri tanıdık olsa da havada duruyormuş gibi görünen orta konsol kumanda düğmeleri bulunuyor.

İlginç desenli bir cam tavana da sahip olan aracın sabit kafalıklara sahip ön koltukları sportif sürüş için uygunken sırtlıklarının arkasında bulunan tablet tutacakları otomobilin eğlence sistemine bağlanabiliyor.


Güncel BMW ailesinin ilk önden çekişli modeli olacak Active Tourer'ın içten yanmalı motoru, markanın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve i3 ile i8 gibi hibrit konseptlerinde de tanıttığı turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli ünite. 200 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla birlikte karma 190 beygir gibi bir güç üretebilen 3 silindirli motor aslında 3 litre hacimli 6 silindirli motorun ikiye bölünmesinden oluşuyor.

0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8 saniyenin altında gerçekleşecek olan aracın maksimum süratinin 200 km/s civarında olması beklenirken ortalama yakıt tüketim değerinin 2.5 litre/100 km'nin altına inmesi planlanıyor.

13 Eylül 2012 Perşembe

Peugeot 208 Type R5


Peugeot 208 ailesi güçlenmeye devam ediyor. Seri üretim versiyonları tanıtılan 208 GTI ve ilk yarış versiyonu 208 R2'nin ardından şimdi de sıra en güçlü modele geldi.

3.962 mm boy, 1.820 mm genişlik ve 2.560 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin ağırlığıysa 1.200 kg. Toprak parkurlarda 15 inç çaplı jantlar ve 300 mm çaplı fren diskleri kullanan aracın asfalt parkurlar için kullandığı jantların çapı 18 inçe yükselirken fren disklerinin çapı 355 mm oluyor.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 280 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi, iki adet kilitli diferansiyel ve 5 ileri vitesli sıralı şanzıman standart olarak sunulmakta.

Kia Pro_Cee'd


Güney Kore merkezli üretici Kia, Cee'd ailesinin sportif üyesi Pro_Cee'd'i 2012 Paris otomobil fuarında tanıtacağını açıkladı. Aracın ilk fotoğraflarını basına dağıtan firma motor seçenekleri konusunda henüz bilgi vermedi.

Sürpriz olmayan bir şekilde Cee'd'in ön kısmına sahip olan otomobilde daha büyük çaplı jantlar, farklı bir tavan yapısı, yuvarlatılmış stoplar, daraltılmış arka camlar ve daha sportif görünümlü bir arka tampon kullanılmış.


Dış tasarımının aksine iç mekanı tamamen Cee'd'den alınan aracın konsolu bu segmentte bulunan bir otomobil için yeterince sportif görünse de siyah plastiğin arasına biraz daha renk katılması hiç de fena olmaz.

BRABUS SL Serisi


Mercedes'in geçtiğimiz yılın sonunda yenilediği SL Serisi BRABUS tarafından üretilen gövde kitine kavuştu. İşi bununla da bırakmayan firma aracın motouyla birlikte yürüyen aksamı için de modifikasyon sunmakta.

Aracın AMG donanımlı modellerini hatırlatan daha sportif görünümlü ön tamponla başlayan makyaj yeni yan etekler ve ön çamurlukların arkasında açılan yarıklarla devam ediyor. SL ailesi için 18, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri sunan BRABUS bagaj kapağı üzeri için bir spoiler, arka tampon için bir difüzör ve yeni egzoz sistemi için dörtlü çıkış da üretiyor.

SL350 gibi çelik süspansiyon sistemine sahip olan modeller için Bilstein tarafından üretilen yeni bir sistem sunan BRABUS aktif süspansiyon sistemi ABC ile donatılmış modeller için de 25 mm'lik alçaltma sunmakta.

Aracın iç mekanı için de değişik renklerde deri ve Alcantara döşemeyle yine değişik renk ve tasarımlara sahip karbon fiber ve ahşap kaplamalar sunan BRABUS ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları ve yeni gösterge tablosunu da yeni parçalar arasına eklemiş.

SL500'de kullanılan çift turbo beslemeli, 4.7 litre hacimli v8 motor için de bir modifikasyon kiti bulunan üretici bu üniteden 520 beygir güç, 820 Nm tork alabilmeyi başarmış. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilecek hale gelen otomobilin maksimum süratiyse 250, 280 veya 300 km/s'te sınırlanabiliyor.

McLaren Bespoke Project 8


Geçtiğimiz ay ismi açıklanmayan bir zengin için ürettiği X-1 ile dikkatleri üzerine çeken McLaren özel araç bölümü bu sefer de MP4-12C'nin daha sade bir versiyonuyla isminden söz ettiriyor.

Yine ismi açıklanmayan bir müşteri için hazırlanan otomobil aslında alıcının McLaren F1 GTR'ını fabrikaya getirip beyaz ve kırmızıya boyatmasıyla doğmuş. Bu araca uygun şekilde boyanan MP4-12C'ye de sahip olmak isteyen müşteri için geliştirilen bu otomobil değişik şekilde renklendirilmiş parçaları ve üst kısımlarında hava çıkışlarına sahip ön çamurlukları dışında standart bir MP4-12C'den farksız.


İç mekanında da aynı renk kombinasyonu göze çarpan otomobilde deri döşemelerle birlikte karbon fiber kaplama ve gövde parçalarının da kırmızı renkte üretildiği gözlemleniyor. Kırmızı renkli karbon fiber motor bölümünde de kendisine yer bulmuş.

12 Eylül 2012 Çarşamba

Peugeot Onyx


Peugeot, iki gün önce ilk fotoğraflarını paylaştığı Onyx konseptinin teknik verilerini de açıkladı. Yapısında hafif malzemeler kullanılan otomobilin hibrit sisteminin de ilk gelen bilgilerde bahsedildiğinden çok daha farklı olduğu ortaya çıktı.

4.65 metre boya, 2.20 metre ene ve 1.13 metre yüksekliğe sahip olan otomobil yapısında bolca kullanılan karbon fiber sayesinde 1.100 kg ağırlığında. Köşeli bir tasarıma sahip olan konseptin hava sürtinme katsayısıysa 0.30.


İç mekana geçişte kapıların içeriye doğru giren ilginç şekilleri dikkat çekiyor. Bol bol geri dönüşümlü malzeme barındıran kokpitin bazı yerlerinde geri dönüşmüz gazetelerin üzerindeki yazılar seçilebiliyor. Yolcu panelinde bir tablet için özel alan sunan Peugeot aracı hafifletebilmek için koltuk da kullanmamış.

20 inç çaplı jantlara sahip olan Onyx'in karbon seramik fren diskleri önde 380, arkadaysa 355 mm çaplı. Motor bölümünde, önceden de belirtildiği gibi hibrit bir ünitenin bulunduğunu doğrulayan Peugeot özellikle içten yanmalı motorun gücünün yanlış tahmin edildiğini de açıklamış oldu.

Peugeot'nun Le Mans yarışçısı 908'den alınan 3.7 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip Diesel motor 600 beygir güç üretiyor. Elektrik motoru da 80 beygir ek güç sağlayan otomobilde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapıyor.

Volkswagen Beetle R-Line


Volkswagen'in geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni nesil Beetle sportif R-Line paketine kavuştu. İç ve dış görünüm paketleri ayrı ayrı alınabilen set üç motor seçeneğiyle birlikte alınabiliyor.

Sportif görünümlü bir hava girişine sahip olan ön tampon, 18 inç çaplı jantlar, kırmızı renkli kaliperler, koyulaştırılmış far zeminleri, R-Line logoları, gövde rengi kapı altı çıtaları ve difüzör gibi ek kalemlere sahip olan aracın dış mekan paketinin fiyatı 1.290 Euro seviyesinden başlıyor.


İç mekanda dikkat çeken değişiklikler arasında yüksek yan desteklere sahip sportif koltuklar, R-Line logolu ön koltuk kafalıkları, deri ile kaplanmış direksiyon simidi, vites ve el freni kolu ile piyano siyahı süslemeler bulunan aracın bu paketi için de 1.675 Euro'dan başlayan fiyatlar belirlenmiş.

Dış görünüş için opsiyonel olarak sunulan 19 inç çaplı jantlar siyah veya beyaz renklerde de alınabilirken iç mekan için sunulan opsiyonlar arasında siyah renkli deri döşeme, R-Line logolu kapı eşik kaplamaları ve yine aynı logoya sahip direksiyon simidi yer alıyor.

Nissan TeRRA


Japon üretici Nissan alternatif yakıtlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Firma 2012 Paris otomobil fuarında hidrojen yakıt pilli bir crossover konsepti getirecek.

Nissan'ın yeni nesil modellerinde kullandığı ön panjurun siluetine sahip olan aracın geriye kalanı bir konsept olmanın hakkını verir nitelikte. LED aydınlatma grubu otomobilin yanlarına doğru uzarken ön ve arkada görülen X şekilli ana hatların yan kısımda da şişkin çamurluklar sayesinde sürmesi ilginç Dar yan cam alanına sahip olan konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor ve ortalarda durmayan B sütunu sayesinde iç mekana giriş çıkış oldukça kolaylaşıyor.


Yaşam alanı da oldukça fütüristik ve sade çizgilere sahip olan TeRRA'nın kokpit ve kapı içleri açık renkli ahşap kaplamaya sahipken tamamı ileri-geri hareket ettirilebilen koltuklar dört kişilik oturma kapasitesi sunmakta. Orta konsolu bulunmayan aracın kapı içlerinde başlayan yumuşak hatlı alüminyum plakalar ön konsola kadar devam ediyor.

Gösterge tablosunun konumlandırılmasında Peugeot 208'i örnek alan Nissan direksiyon simidinin üst kısmını düzleştirerek göstergelerin, simidin üstünden görülebilmesini sağlamış. Siz benim gösterge dediğime bakmayın, aracın kapı kilitleri ve kontak anahtarı yerine de geçen ekran aslında bir tablet ve araçla işiniz bittiğinde yerinden çıkartıp yanınıza alabiliyorsunuz.

Yakıt olarak hidrojen kullanan yakıt piline sahip olan otomobilde toplam üç adet elektrik motoru bulunuyor. Bu motorlardan ilki kaputun altında yer alıp gücünü ön aksa iletirken diğer ikisi arka jantların iç kısımlarında bulunuyor.

Porsche Cayenne S Diesel


Diesel motor seçeneklerinin özellikle Avrupa pazarında ne kadar tutulduğunun farkında olan Porsche, SUV modeli Cayenne'e daha güçlü bir Diesel versiyon ekledi.

İç ve dış görünümü diğer Cayenne modellerinden farksız olan aracın 4.2 litre hacimli v8 motoru çift turbo beslemeye sahip. 382 beygir güç, 850 Nm tork üretebilen Cayenne S Diesel 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 252 km/s.

Ortalama yakıt tüketimi 8.3 litre/100 km olarak açıklanan araç 100 litre hacimli deposu sayesinde 1200 km'nin üzerinde menzil sunabiliyor.

Volvo V40 R-Design


Volvo'nun R-Design donanım paketine sahip modelleri çoğalıyor. Markanın premium C segmentinde yer alan şık hatchback modeli V40 da artık daha sportif bir görünüme sahip.

R-Design paketinin tipik değişikliklerini barındıran araçta daha sportif görünümlü ve LED aydınlatmalı ön tampon, daha zarif yan etekler, slt kısmında difüzör ve egzoz sisteminin çift çıkışının görülebildiği yeni arka tampon, spoiler ve 17 inç çaplı jantlar bulunuyor. Opsiyon olarak 18 inç çaplı jantlar da sunan Volvo'nun bu paketinde göze hoş görünmeyen tek şey arka tampon üzerine alınmış sis farları.


Fotoğraflarda görülen Rebel mavi dışında 6 ayrı gövde rengi seçeneğine sahip olacak V40 R-Design'ın iç mekanında koyu renkli döşemeler dikkat çekiyor. R-Design logolu koltuklar ve direksiyon simidinin yanında TFT gösterge paneli de oldukça sportif görünüyor. Standart modellerde sunulmayacak alüminyum konsol kaplamalarına da sahip olan otomobilde metal pedal seti de standart donanımda olacak.

Motor gücü 115 ile 254 beygir arasında değişen V40 ailesinin tamamı için sunulan R-Design paketiyle birlikte 10 mm alçaltılmış ve daha sert süspansiyon sistemine sahip sportif şasi de opsiyonel olarak alınabiliyor.