12 Eylül 2012 Çarşamba

Nissan TeRRA


Japon üretici Nissan alternatif yakıtlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Firma 2012 Paris otomobil fuarında hidrojen yakıt pilli bir crossover konsepti getirecek.

Nissan'ın yeni nesil modellerinde kullandığı ön panjurun siluetine sahip olan aracın geriye kalanı bir konsept olmanın hakkını verir nitelikte. LED aydınlatma grubu otomobilin yanlarına doğru uzarken ön ve arkada görülen X şekilli ana hatların yan kısımda da şişkin çamurluklar sayesinde sürmesi ilginç Dar yan cam alanına sahip olan konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor ve ortalarda durmayan B sütunu sayesinde iç mekana giriş çıkış oldukça kolaylaşıyor.


Yaşam alanı da oldukça fütüristik ve sade çizgilere sahip olan TeRRA'nın kokpit ve kapı içleri açık renkli ahşap kaplamaya sahipken tamamı ileri-geri hareket ettirilebilen koltuklar dört kişilik oturma kapasitesi sunmakta. Orta konsolu bulunmayan aracın kapı içlerinde başlayan yumuşak hatlı alüminyum plakalar ön konsola kadar devam ediyor.

Gösterge tablosunun konumlandırılmasında Peugeot 208'i örnek alan Nissan direksiyon simidinin üst kısmını düzleştirerek göstergelerin, simidin üstünden görülebilmesini sağlamış. Siz benim gösterge dediğime bakmayın, aracın kapı kilitleri ve kontak anahtarı yerine de geçen ekran aslında bir tablet ve araçla işiniz bittiğinde yerinden çıkartıp yanınıza alabiliyorsunuz.

Yakıt olarak hidrojen kullanan yakıt piline sahip olan otomobilde toplam üç adet elektrik motoru bulunuyor. Bu motorlardan ilki kaputun altında yer alıp gücünü ön aksa iletirken diğer ikisi arka jantların iç kısımlarında bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder