5 Mayıs 2023 Cuma

Citroën e-C4 ve e-C4 X


Citroën'den beklenen haber de sonunda geldi. Grubun diğer elektrikli otomobillerinde de kullanılan ve geçtiğimiz yıl güçlenmeye başlayan elektrik motoru ve daha yüksek kapasiteli bataryaya kavuşan e-C4 ve e-C4 X tanıtıldı.

Tasarımlarında bir yenilik sunulmayan ikilide 156 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen elektrik motoru ve 54 kWh kapasiteli bataryalar kullanılıyor. 420 km'ye kadar uzayan menzil yeni olsa da 7.4, 11 ve 100 kW kapasiteli şarj imkanı aynı kalmış.

4 Mayıs 2023 Perşembe

Buick LaCrosse


Buick LaCrosse yoluna devam ediyor. Son zamanlarda iyice popülerleşen SUV modelleri arasından sıyrılan büyük sedan seçenekler arasında olan otomobil yeni neslinde de bir önceki gibi Çin pazarına özel bir otomobil olacak.

Markanın yeni yüzüne sahip olan otomobilde ince yapılı LED stoplar, sivri bir burun yapısı ve büyük ön panjur sunuluyor. Yumuşak hatlara sahip karakter çizgileri sonrasında kısa tutulan bir bagaj kapağı ve birbirine bağlanan LED stoplar görülebiliyor. Kromajlı egzoz çıkışları da şık bir dokunuş.

Modern bir iç mekana sahip olan otomobilde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran birbirine bağlı. Dört kollu direksiyon simidi ve yükseltilmiş ara konsol da kapılara alınmış elektrikli koltuk kumandaları gibi dikkat çekici. Açık renkli döşemeler ve ince yapılı havalandırma ızgaraları da gözlerden kaçmayan detaylar arasında.

Henüz teknik detayları tam olarak ortaya çıkmamış olsa da aracın kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip benzinli bir motorun yer alacağı ve ünitenin 240 beygir gücünü yere 9 ileri vitesli otomatik şanzıman üzerinden aktaracağı biliniyor.

Peugeot 2008


Peugeot'yu B segmentinde temsil eden SUV makyajlandı. Yeni yüzüyle daha iddialı olmak isteyen 2008'in motor seçeneklerinde genel olarak bir yenilik olmasa da 2024 yılında aileye eklenecek olan ünite daha düşük yakıt tüketimi sunacak.

Asıl yeniliği önde olan otomobilin far tasarımı aynı kalsa da LED iç üniteler yeniden tasarlanmış. Tampon ve panjurla birlikte logo da diğer yeni Peugeot modellerinde olduğu gibi sunuluyor. 2008 arması da daha aşağıda. Sis farları iptal edilen aracın tek şeritli gündüz aydınlatmalarıysa artık üç parça.

Yeni gövde renklerine kavuşan aracın jant tasarımları da yenilenmiş. Allure ve GT'nin standart donanımında sunulan 17 inç çaplı jantların ismiyse "Karaköy" olmuş. Tavanına yüzgeç anten eklenen 2008'in LED stoplarının da iç desenleri daha 3 boyutlu görünecek şekilde değiştirilmiş.

İç mekanda çok az değişiklik sunan otomobilde yeni döşeme renkleri bulunurken dokunmatik ekranda da grafik yenilemesine gidilmiş. Manuel şanzımanlı araçların vites kolu yenilenirken diğer modellerde küçük selektör kullanımına devam edilmiş. Arka bölümdeyse bazı donanımlarda çift USB soketi sunuluyor.

Kaput altında 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.5 litre hacimli Diesel motorları bulundurmaya devam eden 2008'de ünitelerin performansları da değişmemiş. 2024 yılındaysa 48 Volt hafif hibrit teknolojisine ve 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip 136 beygir gücündeki araç bizlerle olacak.

Hazır elektriklenmeden bahsetmişken E-2008'in de büyüyen "e" harfiyle birlikte güçlendiğini belirtelim. Artık 156 beygir güç üretebilen otomobilin bataryaları da 54 kWh kapasite sunuyor. 406 km'yi bulan menzil haricinde 7.4, 11 ve 100 kW'lık şarj hızlarında bir değişim bulunmuyor.

Citroën C3 Aircross


Citroën model ailesi Asya'da genişlemeye devam ediyor. Yakın gelecekte Güney Amerika'da da sunulacağı açıklanan araçsa C3 Aircross. İsim tanıdık olsa da otomobilin farklı tasarımı ve 7 kişilik kapasitesi farklılığını ortaya koyuyor.

Çift katlı LED farlar ve dört kollu jantlarıyla bir Citroën olduğunu belli eden otomobilin tavan ve yan aynaları da kontrast renkte alınabiliyor. Hava girişleri tampon tarafından ikiye bölünen modelin arka bölümü de kalın C sütunu ve yanlara doğru uzayan stoplarla öne çıkıyor. Arka tampon, çamurluklar ve kapıların altında siyah renkli plastik kullanılmış.

İç mekanda açık renkli döşemeler sunan otomobilin bu bölümdeki tasarımı da markaya yakışan cinsten. Havalandırma ızgaraları ve direksiyon simidi tasarımı diğer Citroën modellerine göndermeler yapan araçta dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran kullanılmış. Bagaj hacmiyse 5 koltuklı kullanımda 511 litreye kadar çıkıyor.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli ünite bulunan otomobil 110 beygir güç üretebiliyor. Şimdilik sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan aracın boyu 4.32 metre, yerden yüksekliğiyse 200 mm olarak açıklanıyor.