6 Nisan 2024 Cumartesi

Suzuki Vitara


Suzuki de modellerini daha sık bir şekilde ama hafif biçimde güncelleyen üreticiler arasına katılıyor. Markanın ünlü SUV modeli Vitara 2024 yılının 2. çeyreğine makyajlı bir şekilde giriyor. Aracın motor seçeneklerindeyse değişim bulunmuyor.

Daha sade görünen bir ön tampona kavuşan otomobilde daha ince gündüz aydınlatmaları ve daha büyük ön hava girişleri sunulurken sis farları iptal edilmiş. Daha aerodinamik jantlar ve bir çift yeni gövde rengi dışarıda yaşanan değişiklikleri tamamlamış. İç mekandaysa en büyük yenilik orta konsola daha entegre bir duruşa sahip olan dokunmatik ekran.

Kaputu altında bir çift motor seçeneği sunmaya devam eden Vitara'nın 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli ünitesi 48 Volt hafif hibrit yardımcıyla 129 beygir güç üretebilirken 1.5 litre hacimli, atmosferik emişli üniteye sahip hibrit ünite 116 beygir güç üretebiliyor.

5 Nisan 2024 Cuma

Renault Captur


Renault'nun makyajlı modellerine Captur de eklendi. Küçük SUV, Fransız üreticinin son zamanlarda özellikle elektrikli modellerinde kullanmaya başladığı daha köşeli hatlara kavuşa otomobilin üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Diğer modellerinde olduğu gibi Captur'e de Esprit Alpine donanımını getiren Renault, bütün Captur modellerinde yeni LED farlar ve tampon köşelerine yerleştirilen gündüz aydınlatmalarını kullanmış. Panjuru kapatılan aracın tamponundaysa iki farklı hava girişi yer alıyor.

Yeni gövde renkleri ve çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlarda yeni tasarım özellikleri sunan üretici kapı altı korumalarını da güncellerken arka bölümde çok değişiklik yapmamış. Bu bölümde, önde olduğu gibi yeni marka logosu ve hafifçe elden geçirilen tampon tasarımı öne çıkıyor.

İç mekanda da büyük farklılık sunmayan Renault, yenilenen grafiklere sahip dijital gösterge paneli haricinde orta konsolda sunduğu daha büyük dokunmatik ekranla da dikkat çekiyor. Bu ekran, makyaj öncesinde fiziksel olan havalandırma kumandalarını da bünyesine toplamış. Esprit Alpine donanımıysa siyah ağırlıklı kaplamalar, mavi trim parçaları ve "A" armalı koltuklarla öne çıkıyor.

Motor seçeneklerinde de sürpriz olmayan otomobilin 1 litre hacimli, benzinli ünitesi 90 ve 100 beygir (LPG) güç üretebilen seçeneklere sahipken 1.33 litre hacimli motorun pazara göre 140, 155 ve 160 beygir güç üretebilen versiyonları bulunacak. E-Tech armalı hibrit modellerdeyse 1.6 litre hacimli motorla eşleştirilen elektrik motoru toplamda 145 beygir güç üretecek.

Buick Envision


Makyajlı modeller arasına bir de Buick katıldı. Envision'ı makyajlayan A.B.D. merkezli üretici mekanik anlamda büyük yenilikler sunmazken asıl farklılıkları iç mekana saklamış. Dış görünümse markanın diğer modellerine yaklaşmış.

Sivri burun yapısı ve çift katlı farlarıyla öne çıkan modelin önünde geniş bir panjur bulunuyor. jant çapları 20 inçe kadar çıkan otomobilde iki yeni gövde rengi sunulmakta. Arkasında da gövdeden çıkıntı yapmayan bir tampon görülebilen Envision bagaj kapağına doğru taşan stoplara da sahip.

Jantlar, kapı altı ve çamurluk korumaları, cam altlarına sabitlenen yan aynalar ve hemzemin tavan raylarıyla tamponların alt bölümleri sportif donanım paketinde siyah renge bürünen otomobilde diğer donanımlar parçaların çoğunu gövde renginde sunuyor.

İç mekanı da modern görünen otomobilin küçük göbekli, 3 kollu direksiyon simidi arkasında dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranın birleşik olduğu fark ediliyor. Orta konsolda az da olsa fiziksel kumandalar yer alırken deri döşemeler ön konsola kadar ulaşıyor.

Kaputu altında bir yenilik sunmayan araçta görev yapan 2 litre hacimli, benzinli motor 231 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Artık standart hale gelen dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman da sistemi tamamlıyor.

1 Nisan 2024 Pazartesi

Abarth 600e Scorpionissima


Elektrikli Abarth modellerinin sayısı artıyor. 2023 yılında ortaya çıkan 600e Scorpionissima'nın detaylarını yavaş yavaş açıklamaya başlayan İtalyan üretici ilk olarak otomobilin arka bölümü ve iç mekanını bizlere gösterdi.

Daha dikkat çekici gövde renklerine sahip olan otomobilde 20 inç çaplı jantlar ve neon sarısı fren kaliperleri bulunuyor. Köşeli hava girişlerine sahip ön tampon ve siyah renkli armalara sahip olan aracın ön çamurluğuna da akrep logosu eklenmiş. Çamurluk ve kapı altı korumaları parlak siyah renkte sunulan otomobilin arka bölümünde de köşeli tampon, spoiler ve difüzör bulunuyor. LED stopların da iç yapısı farklılaşmış.

240 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla sunulacak olan 600e Scorpionissima'nın iç mekanında çok daha yüksek yan desteklere ve akrep desenli döşemelere sahip ön koltuklar, metal pedal seti, sarı dikiş iplikleri, Abarth kapartmalı ön konsol ve yer yer kullanılmış deri ve Alcantara döşemeler öne çıkıyor.