4 Temmuz 2019 Perşembe

Renault Captur


Renault'nun küçük ve şık araçları birer birer bizlerle buluşuyor. Clio'nun ardından bu aracın temellerini kullanan crossover Captur de yeni nesline kavuştu. Modelin gelişimi etkileyici.

Renault'nun yeni yüzüne kavuşan otomobilde çok şık görünen LED farların altında çift parçalı tasarıma sahip sis farları da dikkat çekiyor. 18 inçe kadar büyüyen jantlar, kontrast tavan ve yan ayna renkleri, siyah renkli çamurluk korumalar ve tampon altlarına eklenen gümüş renkli plakalar detaylar arasında. Ayrıca şişkin görünümlü çamurluklar ve parantez biçimli stopların sportif bir duruş sergilediği söylenebilir.


İç mekanda Clio'dan esintiler taşıyan otomobilde dijital gösterge paneli ve 9.3 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran alınabiliyor. Havalandırma ızgaraları biraz daha belirgin bir tasarıma sahipken yükseltilen vites konsolu hem daha şık bir vites topuzu tasarımı hem de alt kısımda büyük bir depolama bölümüne olanak sağlamış. 11 cm uzayan aracın bagaj hacmi 536 litre.

Kaput altında yer alan turbo beslemeli, 1 litre hacimli ünite 100 beygir güç, 160 Nm tork üretebilirken 1.33 litre hacimli kardeşi 130 beygir güç, 240 Nm tork veya 155 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen iki seçeneğe sahip. 1.5 litre hacimli Diesel ünitelerse 95 ve 115 beygir güçle 240 ve 260 Nm tork üretebiliyor. Manuel şanzımanın yanında 100 beygir üzerinde güç üreten motorlarla birlikte 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman alınabiliyor. Hibrit motorsa 2020 yılında bizle olacak.

2 yorum:

  1. Fordun tasarım ekibi araba nasıl tasarlanır dersi alsın fransızlardan. Harika olmuş araç. C suv a dogru da ilerlemis hem bagaj hacmi hem de aracın dış boyutları.

    YanıtlaSil
  2. Hakkaten çok tatlı ve fonksiyonel olmuş bu kez. Darısı Nissan Juke'un başına...

    YanıtlaSil