4 Temmuz 2019 Perşembe

Ford GT Mk2


Ford'un GT ile işi bitmemiş gibi görünüyor. A.B.D. merkezli üretici, süperspor otomobilinin pistlere özel bir seçeneğini tanıttı. Vergiler hariç 1.2 milyon Dolar gibi bir fiyatı olan otomobilden 45 adet üretilecek.

Ana hatlarında bir yenilik olmasa da çok daha agresif bir aerodinamik pakete sahip olan modelde büyük bir splitter, ön tamponda deflektörler, dev spoiler ve difüzör kullanılmış. Yere bastırma kuvveti, standart araca göre 4 kat artan aracın kaputu üzerine de hava girişi eklenmiş. 19 inç çaplı jantlar ve karbon seramik fren diskleri standart donanımda.


Sürüş modlarına göre seviyesini ayarlayabilen süspansiyon sistemini kullanmayan araç bu sayede 90 kg hafiflerken iç mekanda Sparco yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kermerleri, yangın söndürücü, tam boy takla kafesi, farklı bir direksiyon simidi ve yenilenen orta konsol dikkat çekiyor.

Çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motoru kullanmaya devam eden araç artık 700 beygir güç üretebiliyor. Su püskürtmeli soğutma sistemine de sahip olan otomobilin 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanıysa standart araçtan alınıp güçlendirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder