4 Temmuz 2019 Perşembe

BAC Mono R


Tasarım detayları 2011 yılında paylaşılan ve o zamandan bu zamana küçük değişikliklerle üretilen BAC Mono'ya yeni bir seçenek eklendi. Tahmin edileceği gibi bu seçenek standart araçtan daha yüksek performans sunuyor.

Aslında tamamen yeni bir araç olsa da eskisinin geliştirilmiş hali gibi görünen Mono R'da bütün yüzeyler farklı tasarıma sahip. LED farlar ve burun kısmında, ortaya yerleştirilen üniteler dikkat çekerken motor için yeni bir hava emiş bölümü tasarlanmış.


25 mm uzayan otomobil 20 mm alçalmış. 25 kg hafifleyen otomobilin tabanı karbon fiber, fren diskleri karbon seramik, şasi ve bazı şanzıman parçaları magnezyumdan, egzoz sistemiyse titanyumdan üretilmiş.

İç mekanda opsiyonel olarak sunulan karbon fiber yan bölümler ve altıgen direksiyon simidi dikkat çekiyor. Simit üzerinde gösterge paneli ve aracın bütün fonksiyonlarını kumanda eden düğmeler bulunuyor.


Mountune ile birlikte geliştirilen 2.5 litre hacimli motoru atmosferik emişli olan Mono R, 345 beygir güç üretebiliyor. 555 kg'lık bir ağırlığa sahip olan model 0'dan 100 km/s sürate çıkmak için 2.5 saniyeden biraz daha fazla süreye ihtiyaç duyarken maksimum sürat 274 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder