4 Temmuz 2019 Perşembe

Opel Astra


Yeni nesil Corsa'nın ardından Opel'den beklenen ikinci önemli haber de geldi. Markanın C segmentinde yer alan temsilcisi Astra makyajlandı. Üstelik kaput altında artık yeni motor seçenekleri bulunuyor.

İlk bakışta makyajlandığını anlamak çok güç olsa da modelin farlarının iç deseni, ön panjuru ve ön tamponu hafifçe rötuşlanmış. Yeni gövde rengi ve jant seçenekleri de donanıma eklenmiş. Hem üst hem de alt hava girişine kapanma fonksiyonu eklenen Astra'da taban da daha düz bir hale getirilmiş.


İç mekanında da çok küçük yenilikler sunan otomobilde daha büyük bir dijital ekrana sahip gösterge paneli, orta konsolda açılan cep ve yeni direksiyon simidi düğmeleri gibi farklılıklar var. Bose ses sistemi ve temassız şarj istasyonu da donanıma eklenmiş.

Kaput altında 1.2 litre hacimli, 3 silindirli benzinli motor sunmaya başlayan Opel bu ünitenin üç farklı seçeneğine sahip. 110, 130 ve 145 beygir güç, 195 ve 225 Nm tork üretebilen motorlar sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor.


145 beygir güç, 236 Nm tork üretebilen 1.4 litre hacimli, benzinli motorsa 7 ileri vitesli manuel modu bulunan bir CVT ile satılacak.

1.5 litre hacimli Diesel üniteler 105 ve 122 beygir güçle 260 ve 300 Nm tork sunabiliyor. İkinci motorda 9 ileri vitesli otomatik şanzıman alınırsa tork değeri 285 Nm'ye geriliyor.

5 yorum:

  1. Ben sedanı gelecek zannediyordum, neden gelmiyor ki?

    YanıtlaSil
  2. Onur bey 9 ileri tam otomatik mi? Eat8 gelir diye düşünüyordum. 9 ileri de ne ola ki? Kimin üretimi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam otomatik. Büyük ihtimalle ZF ama Aisin de olabilir.

      Sil
  3. Psa eat8 şanzımanı çıkaralı daha 1 2 sene oldu. Tam ekmeğini yiyemedi adamlar. Bu da ne ola ki? Rifterde 3008de bile eat8 var bunda bir de tork kısıtlaması gelmiş.

    YanıtlaSil