2 Mayıs 2020 Cumartesi

ArcFox Alpha-T


Çin'den gelen elektrikli araç haberleri tükenmek bilmiyor. Şimdi de ArcFox'un SUV seçeneği Alpha-T ile karşı karşıyayız. Modelin performansı çok etkileyici olmasa da menzili göz dolduruyor.


Sivri bir burun yapısına sahip modelin far ve ön tampon yapısı, sportif bir görünüm oluşturmuş. Kontrast renkli tavan, hemzemin kapı kolları, büyük jantlar ve yüzgeç anten de dinamizmi vurgulamış. Genişlik boyunca uzanan ince LED, öndeki gibi dinamik bir tasarım sunan arka tampon, spoiler ve bu parçanın hemen altındaki uzun 3. fren lambası da dikkat çeken detaylar arasında.

Arkaya doğru alçalan bir tavan yapısına sahip otomobilin boyu 4.788, genişliği 1.944, yüksekliğiyse 1.683 mm olarak açıklanıyor. Aracın aks mesafesiyse 2.915 mm olarak belirtilmiş.

Modern görünümlü bir kokpite sahip olan Alpha-T'de iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, ön yolcunun önüne kadar uzanan bilgi-eğlence ekranı ve tamamen dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol bulunuyor. Havalandırma ızgaraları şık bir şekilde konsola gizlenirken çift renkli deri döşemeyse iç mekana ferahlık katmış.

Bir çift elektrik motoruyla donatılan otomobil 218 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 93.6 kWh kapasiteli bataryaların 650 km civarında menzil sunabildiği modelin performans verileriyse açıklanmadı.

28 Nisan 2020 Salı

Xpeng P7


Geçtiğimiz yıl prototip haliyle tanıştığımız bir araç daha seri üretime alınıyor. Çinli üretici Xpeng'in şık sedan modeli, uzun menzili ve performansıyla yüz güldürebilen bir elektrikli otomobil.

Çift katlı far tasarımına sahip sivri burun kısmı, büyük jantlar, hemzemin kapı kolları, alçak tavan yapısı, geniş arka çamurluklar ve aracın genişliği boyunca uzanan stoplar gibi tasarım detaylarına sahip otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.236 olarak açıklandı.


İç mekanı da ortaya çıkan modelin bu bölümünde sadelik hakim. Dijital gösterge paneli, iki kollu direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekranla karşımıza çıkan P7'nin bu kısmında kullanılan düğmelerin tamamı sürücü önüne alınmış. Deri döşeme ve ahşap kaplama gibi detayları unutulmayan otomobilde 3. seviye otonom sürüş özellikleri de bulunuyor.


Tek ve çift elektrik motorlu modelleri sunulacak olan P7'nin arkadan itişli versiyonu standart olarak 570 km menzile sahip olsa da 700 km üzerinde menzil sunan bir seçenek daha sunulacak. Dört tekerlekten çekişli araçlarsa 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede çıkabilecek. Pillerin 81 kWh kapasiteli olduğu belirtiliyor.