28 Nisan 2020 Salı

Xpeng P7


Geçtiğimiz yıl prototip haliyle tanıştığımız bir araç daha seri üretime alınıyor. Çinli üretici Xpeng'in şık sedan modeli, uzun menzili ve performansıyla yüz güldürebilen bir elektrikli otomobil.

Çift katlı far tasarımına sahip sivri burun kısmı, büyük jantlar, hemzemin kapı kolları, alçak tavan yapısı, geniş arka çamurluklar ve aracın genişliği boyunca uzanan stoplar gibi tasarım detaylarına sahip otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.236 olarak açıklandı.


İç mekanı da ortaya çıkan modelin bu bölümünde sadelik hakim. Dijital gösterge paneli, iki kollu direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekranla karşımıza çıkan P7'nin bu kısmında kullanılan düğmelerin tamamı sürücü önüne alınmış. Deri döşeme ve ahşap kaplama gibi detayları unutulmayan otomobilde 3. seviye otonom sürüş özellikleri de bulunuyor.


Tek ve çift elektrik motorlu modelleri sunulacak olan P7'nin arkadan itişli versiyonu standart olarak 570 km menzile sahip olsa da 700 km üzerinde menzil sunan bir seçenek daha sunulacak. Dört tekerlekten çekişli araçlarsa 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede çıkabilecek. Pillerin 81 kWh kapasiteli olduğu belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder