29 Eylül 2021 Çarşamba

Jeep Grand Cherokee


Jeep, bu yıl araç tanıtımı konusunda ilginç bir yol izledi. Popüler modeli Grand Cherokee'nin farklı tasarımlı bir "L" versiyonunu Ocak ayında ortaya çıkaran üretici, modelin yeni neslini yıl sonuna doğru tanıttı.

Aks mesafesi 3 metrenin altına inen standart Grand Cherokee'nin tasarımı uzun kardeşinden çok farklı değil. Ön tamponunda hafif değişiklikler yaşanan modelin jant seçenekleri de yenilenmiş. Stopları da üst kısımdan biraz kısalan otomobilin D sütunu da "L"inkinden farklı şekle bürünmüş. Farklı donanım seviyelerinde aracın yerden yüksekliği ve tamponların şekli değişiyor. Jant çaplarıysa 17 ile 21 inç arasında.

İç mekanda da durum farklı değil. Şık ahşap kaplamalar, dijital gösterge paneli, büyük kısmı dokunmatik yüzeylerden oluşan orta konsol ve ön yolcu konsoluna eklenen ekran büyük kardeşten tanıdık. Arka koltuklarında da ısıtma ve havalandırma fonksiyonları bulunan Grand Cherokee'de iki koltuk sırası bulunuyor.

Kaput altında seçenekler 3.6 litre hacimli V6 ile başlıyor. 297 beygir güç, 354 Nm tork üretebilen ünitenin ardından 362 beygir güç, 530 Nm tork üretebilen 5.7 litre hacimli V8 geliyor. En güçlü motor seçeneği 4xe'de sunulan şarj edilebilir hibrit sistem olan Grand Cherokee, bu versiyonda 2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorun yanında iki elektrik motoruna yer veriyor. 380 beygir güç, 637 Nm tork üretebilen ünite 17 kWh kapasiteli bataryalarla eşleştirilmiş.

V6 motor arkadan itişli olarak da sunulsa da diğer ünitelerde dört tekerlekten çekiş sistemiyle farklı aks ve diferansiyel oranları standart olarak sunulmakta. Motorların tamamı 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.

Geometry EX3


Geely'nin alt markalarından Geometry, 2019 yılında üretime başlamasının ardından uygun fiyatlı elektrikli modellerle karşımıza çıktı. Bu araçların en düşük fiyatlısıysa B segmenti bir SUV olan EX3 oldu. Modelin Çin'deki başlangıç fiyatı şu anda 82.000 TL'nin altında.

4.005 metre boya, 1.760 mm genişliğe ve 1.575 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.480 mm olarak açıklanıyor. Şarj kapağı ön panjura yerleştirilen otomobilin ön tamponu köşelerinde gündüz aydınlatmaları yer alıyor.

Farların üzerinde dikkat çeken neon renk tavan rayları ve kaliperlerde de görülebiliyor. Tamponlar ve kapıların altıyla çamurluklar siyah renkli korumalara sahip. Yan aynalar ve tavansa kontrast renkte alınabiliyor. Arkası da dinamik duran modelde spoiler ve küçük bir difüzör görülebilirken yatay stoplar bagaj kapağına taşıyor.

İç mekanı da oldukça renkli duran EX3'ün alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ardında dijital gösterge paneli bulunuyor. Şık gizlenmiş havalandırma ızgaraları üzerinde çok geniş olmayan bir dokunmatik ekran kullanılırken orta konsolda sadece tek sıra düğmeye yer verildiği görülebiliyor. Bagaj hacmiyse 500 ile 1.050 litre arasında değişiyor.

95 beygir güç, 180 Nm tork üretebilen elektrik motoruna sahip olan otomobil 37 kWh kapasiteli bataryalarıyla yaklaşık 320 km menzil sunabiliyor. Hızlı şarjla bataryaların doluluk oranı %0'dan %80'e yaklaşık yarım saatte ulaşabiliyor ve bu da 250 km menzil anlamına geliyor.

27 Eylül 2021 Pazartesi

Nissan Townstar


Nissan'ın ticari araç modellerine bir yenisi eklendi. Renault Kangoo temelleri üzerine geliştirilen otomobil Japon markanın küçük ticari pazarında elini güçlendirecek. Townstar, Van ve Combi seçeneklerle piyasaya sürülecek.

İnce uzun LED farları ve altıgen ön panjuruyla farklı bir yüze sahip olan otomobilin köşeli detayları tamponda da devam ediyor. Sade hatlara sahip yan ve arka bölüm tasarımı Fransız kardeşiyle aynı olan otomobilin tamponlarının alt kısmında gri renkli korumalar yer alıyor. Jantlarsa çift renkli olarak alınabiliyor.

İç mekanını da direksiyon göbeği dışında Kangoo ile paylaşan aracın van versiyonları 4.3 metreküp yükleme hacmi sunuyor. 800 kg taşıma kapasitesine sahip olan ticarinin çekme kapasitesi de 1.5 ton olarak açıklanıyor.

Kaputu altında da tanıdık üniteler bulunan otomobilin 1.33 litre hacimli benzinli motoru 130 beygir güç, 240 Nm tork üretebilirken elektrikli versiyonda 122 beygir güç, 245 Nm tork üretebilen bir motor bulunuyor. Bu aracın menziliyse 285 km olarak açıklandı.