29 Eylül 2021 Çarşamba

Geometry EX3


Geely'nin alt markalarından Geometry, 2019 yılında üretime başlamasının ardından uygun fiyatlı elektrikli modellerle karşımıza çıktı. Bu araçların en düşük fiyatlısıysa B segmenti bir SUV olan EX3 oldu. Modelin Çin'deki başlangıç fiyatı şu anda 82.000 TL'nin altında.

4.005 metre boya, 1.760 mm genişliğe ve 1.575 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.480 mm olarak açıklanıyor. Şarj kapağı ön panjura yerleştirilen otomobilin ön tamponu köşelerinde gündüz aydınlatmaları yer alıyor.

Farların üzerinde dikkat çeken neon renk tavan rayları ve kaliperlerde de görülebiliyor. Tamponlar ve kapıların altıyla çamurluklar siyah renkli korumalara sahip. Yan aynalar ve tavansa kontrast renkte alınabiliyor. Arkası da dinamik duran modelde spoiler ve küçük bir difüzör görülebilirken yatay stoplar bagaj kapağına taşıyor.

İç mekanı da oldukça renkli duran EX3'ün alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ardında dijital gösterge paneli bulunuyor. Şık gizlenmiş havalandırma ızgaraları üzerinde çok geniş olmayan bir dokunmatik ekran kullanılırken orta konsolda sadece tek sıra düğmeye yer verildiği görülebiliyor. Bagaj hacmiyse 500 ile 1.050 litre arasında değişiyor.

95 beygir güç, 180 Nm tork üretebilen elektrik motoruna sahip olan otomobil 37 kWh kapasiteli bataryalarıyla yaklaşık 320 km menzil sunabiliyor. Hızlı şarjla bataryaların doluluk oranı %0'dan %80'e yaklaşık yarım saatte ulaşabiliyor ve bu da 250 km menzil anlamına geliyor.

1 yorum: