26 Kasım 2020 Perşembe

Ferrari 488 GT Modificata


Ferrari'nin pistler için geliştirdiği özel modelleri arasına bir yenisi eklendi. 488 model ismini taşıyan otomobil, bu araç üzerine geliştirilen 488 GT3 Evo ve 488 Challenge Evo gibi yarış araçlarının özelliklerini sunuyor.

Modelin görünümünde beklenen değişiklikler bulunuyor. Açısı ayarlanabilen splitter ve tek bijonlu jantlar haricinde daha aerodinamik tasarıma sahip aynalar, devasa boyutlara sahip spoiler ve difüzör öne çıkan detaylar arasında. Ayrıca egzoz çıkışları da difüzörün hemen üzerine gizlenmiş.

İç mekanda da beklenen değişiklikler sunulmuş. Tam boy takla kafesiyle donatılan otomobilde tek hareketle sökülebilen direksiyon simidi ve küçük bir dijital gösterge tablosu kullanılmış. Kalınlaşan ve sürücüye dönen orta konsola birçok şalter ve düğme eklenirken yarış koltukları, geri görüş kamerası ekranı ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri donanıma eklenmiş.

Kaputu altında çift turbo beslemeli, 3.9 litre hacimli, V8 motoru barındıran otomobil 700 beygir güç üretebiliyor. 230 km/s süratte 1 ton yere basma kuvveti oluşturan araçta karbon fiber debriyaj balatasına sahip yarı otomatik şanzıman kullanılmış. Frenler ve süspansiyon sistemleri de GT3 aracından alınmış.

25 Kasım 2020 Çarşamba

Naran


Her geçen gün bir yenisiyle tanıştığımız startup süper otomobil üreticilerine bir yenisi ekleniyor. Yeni marka Naran o kadar yeni ki ortaya çıkan otomobilin bir model adı bile yok. Üretimiyse 49 adetle sınırlanmış bile.

Köşeli hatlara sahip tasarımında birçok hava giriş ve çıkışıyla birlikte 22 inç çaplı tek bijonlu, karbon jantlar ve büyük boyutlarda splitter, spoiler ve difüzör gözlerden kaçmıyor. Dik yerleşime sahip egzoz çıkışları ve ince çubuklardan oluşan aydınlatma grubuysa şık duruyor.

İç mekan tasarımı henüz hazır olmayan 2+2 oturma düzenine sahip otomobilin kaputu altındaysa çift turbo beslemeye sahip, 5 litre hacimli bir V8 görev yapıyor. Bu ünitenin 1.048 beygir güç, 1.036 Nm tork üretebileceği belirtiliyor. Tahmini performans verileri arasında yaklaşık 2.3 ve 4.5 saniyelik 0-100 ve 0-200 km/s deparlarıyla 370 km/s üzerinde maksimum sürat bulunuyor. 1.377 kg ağırlığa sahip otomobilin gövdesi karbon fiberden üretilmiş.

Nissan X-Terra


Nissan, SUV modellerini yenilemeye devam ediyor. Daha önce de piyasada kendisine yer bulan X-Terra ismi geri dönüyor. Navara temelli Terra'nın ardından geri dönüş yaşayan X-Terra yine bu aracı temel alıyor.

Navara'nın yenilenmesinin hemen ardından tanıtılan otomobilin köşeli LED farları ve büyük ön panjuru, pick up kardeşi hatırlatıyor. Şişkin çamurluklar ve bu bölümün altında kalan boşluklar da merdiven şasiye sahip temelleri belli ediyor. Arka bölümde LED stoplar ve kromajlı çıta dikkat çekerken tavan rayları da gümüş renkleriyle öne çıkıyor.

İç mekanda Japon markanın sade tasarım dilini benimseyen otomobilde ince havalandırma ızgaraları, orta kısmı dijital gösterge paneli, fiziksel düğmelere de sahip dokunmatik ekran ve kolay anlaşılır havalandırma kumandaları bulunuyor. Aracın üç koltuk sırasına sahip olduğunu da hatırlatalım.

Orta Doğu pazarları öncelikli olarak üretilen modelde görev yapan 2.5 litre hacimli, benzinli motor 165 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç, 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla dört tekerleğe birden aktarılıyor.

24 Kasım 2020 Salı

Nissan Note


Nissan, artık çok yaşlanan modellerinden Note'u yeniledi. İlk olarak Japonya pazarında satılacak olan araçların tamamında elektrik motoru kullanılıyor olsa da bazı modeller benzinli menzil uzatıcıya sahip olacak.

Ariya'nın köşeli hatlarını andıran bir tasarım diliyle ortaya çıkan otomobilde büyük bir ön panjur ve LED farlar kullanılmış. Aerodinamik jantlar, kontrast tavan rengi ve camalrın altına sabitlenen yan aynalar haricinde LED stoplar ve spoiler, Note'un bazı tasarım detayları olarak sayılabilir.

Eskisinden 55 mm daha kısa olan gövde ve 20 mm kısalan aks mesafesine rağmen ferah bir iç mekan sunan otomobilde  Dijital göstege paneli ve büyük dokunmatik ekran haricinde şık görünen üç kollu direksiyon simidi, yüzen vites konsolu altına eklenen geniş depolama bölümü ve ince yapılı havalandırma ızgaraları iç mekanda sunulan farklılıklar.

Kaput altında da ilginçlikler sunan yeni nesil Note'un 1.2 litre hacimli, atmosferik emişli ünitesi sadece elektrik motorunu şarj etmek için görev yapıyor. Bu elektrik motoru 116 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca modelin çift elektrik motoru ve dört tekerlekten çekişli bir seçeneği daha bulunacak. Bu araçta içten yanmalı motor yerine daha büyük piller kullanılacak.

23 Kasım 2020 Pazartesi

Toyota Camry


Avrupa'da olmasa da Toyota'nın dünya genelinde en popüler modellerinden olan Camry, Avrupa pazarı için makyajlandı. Dışında görsel değişiklikleri bulmak zor olan otomobil mekanik olarak da değişmemiş.

Otomobilin ön bölümünde panjuru hafifçe değiştiren Toyota, tamponda da yenilikler yaparak hava girişinin farklı görünmesini sağlamış. Ayrıca 17 ve 18 inç çaplı jantlar farklı tasarımlarda sunuluyor ve stopların da renkleri yenilenmiş.

Asıl farklılığını iç mekanda saklayan Camry'nin orta konsolunda, dokunmatik ekran ve havalandırma kanallarının yer değiştirdiği görülebiliyor. Önceden olduğu gibi fiziksel butonlara sahip olan 9 inç büyüklüğünde sistem, Apple Carplay ve AndroidAuto da sunuyor.

Elektronik güvenlik yardımcıları da geliştirilen otomobilin Avrupa'da sunulan seçeneklerinde kullanılan 2.5 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit ünite aynen korunmuş. 218 beygir güç üretebilen otomobilde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) standart olarak sunuluyor.