11 Mart 2023 Cumartesi

Nissan Sylphy


Sentra ismiyle de tanınan Nissan Sylphy makyajlandı. Otonom sürüş teknolojileri konusunda ilerleme yaşayan otomobilin kaputunun altına da e-power ünite eklenmiş. Modelin dış görünüşü de makyajlı seçenekle birlikte olduğumuzu anında fark ettirecek şekilde yenilenmiş.

Yeni desenleriyle LED farları daha sportif duran otomobilin ön panjuru da büyümüş. Hem ön hem de arka tamponu yenilenen aracın arka reflektörleri tampon altına alınmış. LED stopların da iç desenleri yenilenirken jant seçenekleri de güncellenmiş. Aracı siyah tavanla da almak mümkün.

İç mekanında genel anlamda bir yenilik sunulmayan otomobilin dokunmatik ekranı genişlemiş. Döşeme desenlerinde de yenilik sunan Sylphy'nin 2. seviye otonom sürüş sunabilen güvenlik sistemi direksiyon üzerindeki düğme bölümlerini doldurmuş. Aracın e-power seçeneklerinde vites kolu yerine küçük selektör kullanılıyor.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli, atmosferik emişli bir motor barındıran otomobil 140 beygir güç, 160 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan otomobilin e-power seçeneğindeyse 1.2 litre hacimli motor jeneratör olarak çalışarak 136 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen elektrik motoruna güç sağlıyor.

9 Mart 2023 Perşembe

Ford Puma ST


Geçtiğimiz aylarda Fiesta ve Focus'un üretimden kaldırılacağını duyuran Ford'dan bu sefer güzel bir haber geldi. Puma'nın en sportif seçeneği ST'ye otomatik şanzıman eklendi. Üstelik bu araç, Türkiye için daha da avantajlı olan bir motorla sunulacak.

Tasarım olarak diğer Puma ST'den bir farkı olmayan araçta daha sportif duran tamponlar, kırmızı fren kaliperleri, siyah renkli, 19 inç çaplı jantlar, ST armaları ve çift egzoz çıkışı bulunuyor. İç mekanda da yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, ST armalı direksiyon simidi ve kırmızı dikiş iplikleri görülebiliyor.

Kaputu altında 1 litre hacimli, turbo beslemeli motor bulunan otomobil 48 Volt hafif hibrit yardımcıya da sahip. 170 beygir güç, 248 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 7.4 saniye olarak açıklanıyor.

8 Mart 2023 Çarşamba

Hyundai Kona Electric


Yeni nesil Kona'nın elektrikli seçeneği daha önce tasarım olarak karşımıza çıkmış olsa da aracın teknik verileri de açıklandı. İki farklı batarya seçeneğine sahip olacağı kesinlik kazanan aracın güç seçenekleri de şimdilik ikiyle sınırlı.

Büyüyen boyutlarıyla ana hatlarını daha önce de gördüğümüz aracın gövdesi daha aerodinamik. Şişkin çamurlukları gövde rengine boyanan otomobilde çift katlı far tasarımı ve küçük karelerden oluşan trim detayları dikkat çekiyor. Siyah tavan rayları ve yine çift parçalı stoplar da gözlerden kaçmıyor.

Sade hatlara sahip olan iç mekanında dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran birbirine yakın konumlandırılırken üç kollu direksiyon simidi ve birçok fiziksel düğme dikkat çeken ayrıntılar arasında. Açık renkli döşemeleri kapıların bütününde öne çıkan aracın arka bölümünde şaft tüneli olmaması güzel.

Önden çekişli olan elektrikli Kona ailesinin giriş seçeneklerinde 48.4 kWh kapasiteli bataryalar kullanılacak ve aracın WLTP menzili 342 km olacak. 65.4 kWh kapasiteli bataryalarsa 490 km menzil sunacak. Her iki modelin de maksimum tork değeri 255 Nm olarak açıklanırken motor güçleri sırasıyla 156 ve 218 beygir olarak açıklandı.