20 Aralık 2022 Salı

Hyundai Kona


Hyundai'nin dikkat çekici tasarımları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kore merkezli markanın SUV modeli Kona, ikinci neslinde de kafaları çevirecek bir görünüme sahip olacak. Boyutları büyüyen araçta yine farklı motor seçenekleri sunulacak.

İlk olarak Kona'nın elektrikli seçeneğini tasarlayıp diğer versiyonları bu araçtan türettiğini açıklayan Hyundai, 150 mm uzayan otomobilin 4.355 mm boyunda olduğunu ve aks mesafesinin de 60 mm uzadığını belirtiyor. Genişlik 25 mm artarken yükseklik de 1.580 mm olmuş.

Staria'da olduğu gibi ön bölümü baştan başa kaplayan gündüz aydınlatmasına sahip olan otomobilin farklı motor seçeneklerinde farklı ön tamponlar kullanılıyor. Köşeli hatlara sahip yan bölümde 19 inç çaplı jantlar ve siyah renkli tavan rayları dikkat çekerken arka bölümde de stopların baştan başa uzandığı görülebiliyor. Ioniq ailesinden hatırladığımız kare desenleri de gözlerden kaçmıyor.

Genişleyen iç mekanında açık renkli plastik ve döşemeler kullanılabilen Kona'da yine panoramik cam tavan sunulmuyor. Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran haricinde fiziksel düğmelere sahip havalandırma kumandaları ve torpido gözü üzerinde yer alan cep diğer detaylar. Üç kollu direksiyon simidinin tasarımı da çok dikkat çekici.

Kaput altında yer alan motor seçeneklerinden 2 litre hacimli olanı atmosferik emişli ve 150 beygir üç, 180 Nm tork üretebiliyor. Bu araçta sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılmış. 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli üniteyse 198 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. Hibrit araçtaysa 1.6 litre hacimli, atmosferik emişli ünite görev yapıyor ve 140 beygir güç, 265 Nm tork üretiyor. 1 litre hacimli, 3 silindirli üniteyse 120 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder