18 Eylül 2021 Cumartesi

Wuling Asta


Çin'den son zamanlarda gelen haberlerin büyük çoğunluğu elektrikli otomobillerle ilgili olsa da Asta gibi bazı araçlar bu trendin dışına çıkabiliyor. Bu SUV modelin farkı, bildiğimiz standart modellere olan yakınlığı.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken araçta büyük bir ön panjur, LED farlar, siyah renkli korumalar, zemine kadar uzanan kapılar, siyah renkli tavan, küçük bir spoiler ve yatay stoplar yer alıyor. 4.594 mm boya, 1.82 mm genişliğe ve 1.740 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.750 mm.

İç mekanında modern bir sadelik olan araçta üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, geniş sayılabilecek bir dokunmatik ekran, şık bir şekilde gizlenmiş havalandırma ızgaraları, koyu ahşap kaplamalar ve açık renkli deri döşeme dikkatlerden kaçmıyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli, 147 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen benzinli mor motor barındıran Asta'da sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) görev yapıyor. Modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 10.6 saniye sürüyor.

17 Eylül 2021 Cuma

Citroën C3


Yanlış görmüyorsunuz. Fransız üretici Citroën, B segmentinde yer alan C3'ün yeni modelini tanıttı. Avrupa pazarında daha yeni makyajlanan C3 modeli bir tarafa, bu otomobil Hindistan ve Güney Amerika pazarlarında satılacak.

Araca dışarıdan bakıldığında C3'ten ziyade C3 Aircross havası olduğunu söyleyebiliriz. Markanın çift katlı far tasarımını koruyan modelin tampon, kapı altı ve çamurlukları çevresinde siyah renkli korumalar yer alırken tavan dahil birçok noktada canlı renk seçenekleri sunuluyor. Ön ve arka çamurluklarında büyük oyuklar bulunan aracın tavan rayları siyah renkli 

İç bölümde de Avrupa pazarlarında satılan küçük kardeşlerinden çok daha renkli bir görünüm bizleri karşılıyor. Kapı ön konsolda sunulan ve dış renkle uyumlu bölümler haricinde metalik gri trim parçaları ve kapı içlerinin beyaz rengi dikkatlerden kaçmıyor. Havalandırma ızgaralarında Fransız markanın ilginç dokunuşları görülürken dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran gözlerden kaçmıyor.

3.98 metre boya sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.54 metre. Bu değer, Avrupa'nın C3'üyle aynı. Bagaj hacmi 315 litre olarak açıklanan modelin kaputu altında yer alacak motor seçenekleriyse henüz detaylandırılmadı.

16 Eylül 2021 Perşembe

Ford Fiesta


Ford'un Avrupa'da sattığı en popüler modellerden Fiesta makyajlandı. Kaput altında da değişiklikler sunan otomobilin donanımı zenginleşirken iç mekanda gerçekleşen yenilikleri fark etmek için dikkatli olmak gerekiyor.

Ön bölümde daha büyük panjur ve daha sportif duran tamponuyla dikkat çeken otomobilin farları da artık standart olarak LED teknolojisini sunuyor. Opsiyonlar arasındaysa Matrix LED farlar yer alıyor. Yeni renk ve çapları 18 inçe kadar ulaşan jantların yeni tasarımları da farklılıklar arasında. Arkadaysa karartılmış stoplar en büyük yenilik.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge paneline kavuştuğu görülebilen Fiesta'nın dokunmatik ekranı SYNC 3 uyumlu. 10 hoparlörlü B&O ses sistemi, temassız şarj istasyonu, ters yön uyarısı ve ST için daha agresif yan desteklere sahip ön koltuklar donanımda bulunuyor.

Kaput altında, standart araçlarda 1 litre hacimli, turbo beslemeli, 3 silindirli ünite yer alıyor. 100, 125 ve 155 beygir güç üretebilen seçenekler sunan motorun son iki versiyonu 48 Volt hafif hibrit destekli. ST'nin kaputu altında görev yapan 1.5 litre hacimli motorsa 100 beygir güç ve Puma ST'de olduğu gibi 320 Nm tork üretebiliyor. 100 ve 125 beygir gücündeki seçenekler 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.