14 Ekim 2017 Cumartesi

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus 4X2 DCT


Daha önce yazılı olarak dört tekerlekten çekişli seçeneğinin testini sizlerle paylaştığım Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Elite Plus, şimdi de video incelemesiyle bizlerle. İyi seyirler.

Toyota Century


Bu yıl Tokyo'da Japon üreticileri tarafından hazırlanan bir sürü konsept model göreceğiz. Bu araçların çoğu, tahmin ettiğiniz gibi küçük otomobillerden oluşuyor Toyota ise standında farklı bir segmentten yenilik sergileyecek.


Markanın amiral gemisi olan Century yenilendi. Köşeli hatlarını korumaya devam eden otomobilde geniş ön panjur ve alt bölümü kaplayan kromaj da unutulmamış. En büyük değişikliklerse artık sis farları dahil bütün aydınlatma grubunun LED teknolojisi kullanması ve yan aynaların, ön çamurluklardan alınıp alıştığımız yerlerini koyulması olmuş.

5.335 mm boya, 1.930 mm genişliğe ve 1.505 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 3.090 mm. İç mekanda çift renkli ahşap kaplamanın yanında farklı tasarıma sahip kapı açma kolları, modern tasarıma sahip kumandalar ve geçmişten geliyormuş gibi duran ses sistemi butonları görülebiliyor.


Deri döşeme gibi yün döşemelerle de alınabilen aracın arkasında sunulan iki adet tekli koltuk hareket ettirilebildiği gibi ön yolcu arkasında yer alan kendisine özel ayak dinlendirme bölümüne de sahip. Arka bölüme özel dokunmatik ekrandan 20 hoparlörlü müzik sistemini kumanda etmek mümkün.

Henüz teknik verileri detaylı olarak açıklanmayan aracın 5 litre hacimli v8 motoru bulunuyor. Ayrıca bu nesilde üniteye bir elektrik motoru da eklenerek aracın hibrit olması sağlanmış.

13 Ekim 2017 Cuma

Jaguar XEL


Çin pazarına özel uzun aks mesafeli otomobiller arasına bir yenisi katılıyor. Jaguar'ın küçük sedan modeli XE'nin de arka koltuk yolcularına daha fazla diz mesafesi sunan seçeneği tanıtıldı.

Standart modele oranla 10 cm uzamış aks mesafesine sahip olan otomobilde panoramik cam tavan standart olarak sunulurken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun 200 ve 250 beygir güç üretebilen versiyonu bulunuyor.

Aston Martin DB11 Volante


Aston Martin'in merakla beklenen üzeri açılan modeli DB11 Volante sonunda tanıtıldı. Sabit tavanlı kardeşi gibi yollardaki en şık araçlar arasına katılan otomobil ilk etapta 8 silindirli motorla satılacak.

Gövdesi genel anlamda standart DB11 modelleriyle aynı olan otomobilin kumaş tavanı 8 kattan oluşuyor ve akustik izolasyona sahip. Elektrikli olarak açılabilen tavan 14 saniyede açılıp 16 saniyede kapanabiliyor ve bu iş 50 km/s sürate kadar da yapılabiliyor. Araçla birlikte farklı jant seçenekleri de sunulmaya başlamış.


İç mekanda, ön koltukların arkası için alınabilen ahşap kaplamalar ve tavan kumanda butonu haricinde tasarım farkı bulunmazken bagaj hacmi, DB9 Volante'ye oranla %20 artmış.

Kaput altında yer alan 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli v8 motor da 510 beygir güç, 695 Nm tork üretmeye devam ediyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan aracın maksimum sürati 301 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulşama süresi 4 saniye.

12 Ekim 2017 Perşembe

Range Rover


Range Rover'dan beklenen makyaj geldi. Pek de sürpriz olmayan şekilde araç, birkaç gün önce tanıtılan Range Rover Sport'un sunmaya başladığı yeniliklerin tamamına kavuştu.

Dışarıdan bakıldığında yeni ön panjur ve Matrix LED farlarla farklılık yaratan otomobilde yeni jant seçenekleri, farklı egzoz çıkışları ve yenilenen LED stoplar da gözden kaçmıyor.


İç mekanda değişiklikler biraz daha dikkat çekici. Kapı içlerinde ve kullanılan düğmelerde tasarım değişikliğine giden marka koltukları da yenilemiş. Ayrıca orta konsolda da çift dokunmatik ekran kullanımına geçilmiş.

Kaput altında iki adet büyük yenilik var. İlki, kompresör beslemeye sahip, 5 litre hacimli V8 motorun artık 565 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor olması, ikincisiyse P400e isimli hibrit versiyon. Bu aracın 2 litre hacimli benzinli motoru, elektrik motoruyla eşleşip 404 beygir güç, 640 Nm tork üretebiliyor. Elektrikli kullanımda menzil 51 km.

10 Ekim 2017 Salı

Peugeot L750 R HYbrid Vision Gran Turismo


İki yıl önce tanıtılan Peugeot Vision Gran Turismo'ya kardeş geldi. Playstation'da sunulan ünlü yarış oyununda sürülebilecek olan bu yeni Peugeot konsepti, isminden de anlaşılabileceği gibi hibrit bir araç.

Diğer birçok Gran Turismo konsepti gibi geniş ve basık bir yapıya sahip olan otomobil çok ince tutulan LED aydınlatma grubu, dev jantları ve dar cam alanlarıyla dikkat çekerken arkaya gittikçe daralan gövdesinin sonunda dev bir spoiler bulunuyor.


Aracın benzinli motoru 580 beygir güç üretebilirken elektrik motoru da 170 beygir gücünde. İçten yanmalı ünitenin 10.000 d/d çevirebildiği açıklanırken süspansiyon sistemi de yüksekliğini otomatik olarak ayarlayabiliyor. 7 ileri vitesli sıralı şanzımana sahip olan konseptin ağırlığı 830 kg'ın altında.

McLaren Ultimate Vision GT


Gran Turismo konseptleri, bir süre sessiz kalsalar da tanıtılmaya devam ediyor. Şimdi sırada McLaren'in ünlü konsol oyununda sürebileceğiniz hiper otomobili var ve araç bir hibrit.

Oyunda yer alan diğer konseptlerde olduğu gibi uçuk tasarım detaylarına sahip olan araçta dev aerodinamik elemanlar dikkat çekiyor. Açısı ayarlanabilir splitter, deflektörler, difüzör ve spoilerin yanında türbin şekilli jantlar da havayı en iyi şekilde yönlendirmek için tasarlanmış.


Otomobilin en ilginç özelliklerinden birisi de fanus şekilli kabin içerisinde yer alan sürücünün oturma şekli. Pilot, araç içerisinde kafası öne geçelecek şekilde yatıyor.

Hibrit güç ünitesini oluşturan 4 litre hacimli benzinli motorda çift turbo besleme kullanan McLaren, elektrik motorlarını da ekleyince 1.150 beygir güç, 1.275 Nm tork değerlerine ulaşıyor. Aracın ağırlığıysa sadece 1 ton.