24 Ekim 2014 Cuma

Seat León ST 1.6 TDI DSG Style


Seat'ın León model ailesini genişletme işlemleri sürüyor. 2012 yılında piyasaya çıkan üçüncü nesil modelle birlikte markanın köşeli çizgilerini kullanmaya başlayan otomobil ana marka Volkswagen'in geliştirdiği MQB platformuna da sahip oldu.

2013 yılında station wagon gövdeye sahip ST modeli de ortaya çıkan León ailesi, özellikle Avrupa pazarında popüler olan bu seçenek sayesinde satışlarını daha da yukarıya çekti. Çoğu araçta olduğu gibi birçok motor ve şanzıman seçeneğine sahip olan Seat León ST, astronomik vergilere ve bunun bir sonucu olarak çok dar bir hacime sahip olan Türkiye pazarına tek motor, şanzıman ve donanım paketiyle ithal ediliyor.

23 Ekim 2014 Perşembe

Urban Truck Land Rover Defender


Land Rover'ın efsanevi modeli Defender'ı farklılaştırma çalışmaları son sürat devam ediyor. Bunu yapan firmalar arasına katılan Urban Truck çok abartılı olmayan dış görünüş ve performans paketini tanıttı.


Far çerçeveleri, ön panjur, yan hava çıkışları, tamponlar, yan basamaklar ve 18 inç çaplı jantları siyaha boyanan aracın ön tamponuna ek farlar yerleştirilirken stoplar beyaz renkli. İç mekanda sabit kafalıklı koltuklar, kule gergileri ve Alpine ses sistemi sunulmakta.


2.2 litre hacimli turbo Diesel motoru üzerinde de çalışmalar yapılan Defender 170 beygir güç, 480 Nm tork üretebilmekte. Aracın yenilenen parçaları arasında egzoz sistemi de bulunuyor.

TECHART Macan Turbo


Porsche'nin giriş SUV modeli Macan temelleri üzerine geliştirilen modifikasyon kitleri çoğalmaya başladı. Modelin en güçlü versiyonu bu haliyle hem görsel hem de performans farklılıkları sunuyor.

İşe gövde kitiyle başlayan TECHART ön tampon altına bir splitter eklerken yan etekler de yenilenmiş. Karbon fiber yan aynalar da donanıma katılırken 21 ve 22 inç çaplı jant seçenekleri, çift katlı spoiler ve difüzör de görülen değişiklikler arasında.


Araç için yeni bir egzoz sistemi ve farklı süspansiyon ayarları sunulurken iç mekanda yeni direksiyon simidi, farklı renklere sahip gösterge paneli, özel paspaslar, kapı eşik aydınlatmaları, metal pedal seti ve neredeyse sınırsız döşeme rengi seçeneği bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 3.6 litre hacimli v6 motoru 450 beygir güç, 620 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 271 km/s'e ulaşmış.

BMW M4 DTM Champion Edition


DTM şampiyonlarının özel seri araç hazırlama adeti devam ediyor. En son 2012 yılında M3 ile karşımıza çıkan BMW bu yıl da M4'ün sınırlı üretim versiyonunu tanıttı.

Marco Wittmann'ın şampiyonluğu anısına hazırlanan otomobil yarış aracının taşıdığı 23 numarayı kapılarında gösteriyor. Bütün gövdesi farklı grafiklerle donatılan otomobilin arka yan camlarında özel çıkartmalar kullanılırken jantlar siyaha boyanmış.


Karbon fiberden üretilen tavan, spoiler, yan aynalar, difüzör ve splitter gibi detaylara sahip olan aracın siyah renkli ön panjurunda turuncu çerçeveler görülebiliyor.

İç mekanda Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar bulunurken kapı eşikleri ve ön yolcu konsolunda Wittmann'ın imzası yer alıyor. 23 adetlik sınırlı üretime sahip olan modelin sınırlı üretim plakası da öne eklenmiş.