12 Haziran 2020 Cuma

Kia e-Soul Cargo


Kia, Hollanda'da yeni bir ticari araç tanıttı. Markanın farklı görünümlü crossover aracı Soul'un elektrikli versiyonunu temel alan bu araç şimdilik sadece bu ülkede satılacakmış gibi duruyor.

Dışarıdan bakıldığında iptal edilen yan camlar haricinde bir tasarım farklılığı sunmayan otomobilin iç mekanında arka koltukların iptal edilmesi, tabanın sert malzemeyle kaplanması, separatör eklenmesi ve birçok kanca karşılığının donanıma alınması gibi yenilikler görülebiliyor.


204 beygir güç, 395 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabilen otomobilin menzili, 64 kWh kapasiteli piller sayesinde 452 km'ye ulaşıyor.

Porsche Cayenne GTS


Porsche Cayenne ailesi sportif versiyonlarına kavuşmaya devam ediyor. Alman üretici hem standart Cayenne hem de Cayenne Coupé modelinin GTS ekine sahip seçeneklerini tanıttı.


Sport Design Paketi ile donatılan ikilide koyulaştırılmış aydınlatma grubu, 21 inç çaplı jantlar, koyu renkli kromajlı parçalar, çıkışları ortaya doğru yaklaştırılmış spor egzoz çıkışları ve 20 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi bulunuyor.


İç mekanda bol bol Alcantara kullanılan modelde daha yüksek yan desteklere sahip koltuklar, alüminyum trim parçaları ve birçok yerde göze çarpan GTS armaları görülebiliyor. Fren diskleri önde 390, arkada 358 mm çaplı ve istenildiğinde karbon-seramik diskler ısmarlanabiliyor.


Kaputu altında 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli, V8 motor barındıran ikili 460 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımansı standart olarak sunan araçlar Sport Chrono paketiyle 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum süratleri 270 km/s.

11 Haziran 2020 Perşembe

Peugeot 308


Peugeot'dan bir sürpriz geldi. 2021 yılında yeni nesline kavuşması beklenen 308 bir kere daha makyajlandı. Daha çok güncelleme olarak nitelendirilebilecek operasyon sonunda özellikle güvenlik donanımları zenginleşti.

Vertigo mavisi isimli yeni gövde rengi haricinde yeni tasarım 16 ve 18 inç çaplı jantlara kavuşan otomobilde artık Siyah Paketi alınabiliyor. Bu donanımla, dış mekanda yer alan krom parçalar siyaha boyanıyor.


İç mekanda en byük yeniliği dijital gösterge paneli olan 308'in dokunmatik ekranı da güncellenmiş ve artık 3 boyutlu navigasyonu destekliyor. Dur-kalk fonksiyonlu adaptif hız sabitleme sistemi, 180 derece geri görüş kamerası ve otomatik uzun farlar da donanıma eklenmiş.

Motor seçeneklerindeyse bir yenilik bulunmuyor. 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.5 litre hacimli Diesel ünitelerin 100, 110 ve 130 beygir güç üretebilen seçenekleri sunulurken GTI'in 1.6 litre hacimli ünitesi de 263 beygir güç, 340 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Alpina B5 ve D5 S


Alpina, elini çabuk tutan üreticiler arasında. Makyajlı versiyonları geçtiğimiz ay tanıtılan BMW 5 Serisi, Alpina tarafından geliştirilmiş B5 ve D5 S seçeneklerine kavuştu bile. Üstelik araçların her ikisi de öncekinden güçlü.

Tasarım konusunda Alpina'dan beklenen değişikliklerle karşı karşıyayız. Biraz daha sportif görünen ön tampon, 20 inç çaplı jantlar ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışlarının entegre edildiği arka tampon haricinde bagaj kapağına da küçük spoiler eklenmiş.


Süspansiyon sistemi ve direksiyonu elden geçirilen ikili daha dinamik sürüş karakterine kavuşurken arka aksta kilitli diferansiyel opsiyonlar arasına alınmış. Frenleri de güçlendirilen otomobillerde 398 ve 395 mm çaplı diskler görev yapıyor. Ayrıca opsiyonel olarak karbon seramik diskler almak da mümkün.

İç mekanda Alpina armalı gösterge paneli ve özel döşeme desenlerine sahip koltuklar haricinde özel üretim plakası bulunan otomobillerde kişiselleştirme için birçok seçenek sunuluyor.

Kaput altında 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8'i kullanan B5, 621 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Sedan gövdesiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen B5'in maksimum sürati 330 km/s. Station Wagon için paylaşılan verilerse 3.6 saniye ve 322 km/s.


Üç turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli Diesel motora sahip olan D5 S artık 408 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Sedan gövdesiyle 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen D5 S'in maksimum sürati 286 km/s. Station Wagon için paylaşılan verilerse 4.6 saniye ve 283 km/s. Bütün araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

10 Haziran 2020 Çarşamba

Škoda Octavia Scout


Škoda Octavia ailesi genişliyor. SUV modellerin başarısının üzerine yükseltilmiş versiyonları sunulmaya başlanan otomobilin yeni nesli de ortaya çıktı. Üstelik artık Octavia Scout'u önden çekişli olarak almak da mümkün.


Tamponlarında siyah ve gri renkli korumalar bulunan otomobilin çamurlukları ve marşpiyeleri de siyah plastikle korunmuş. 18 veya 19 inç çaplı jantlarla alınabilen aracın yan aynaları gri renkte. Ön çamurluklara eklenen Scout arması da modelin kimliğini belli ediyor.

15 mm yükseltilmiş süspansiyon sistemiyle donatılan otomobilin iç mekanında, ahşap kaplama, koyu renkli dikiş iplikleri, Scout armalı koltuklar ve metal pedal seti gibi donanımlar bulunuyor.


Kaputu altında 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 115, 150 ve 200 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunan modelin aynı hacimli benzinli motoru 190 beygir gücünde. 1.5 litre hacimli benzinli motorsa 150 beygir güç üretebiliyor ve 48 Volt hafif hibrit sistemle alınabiliyor.

En düşük güçlü üniteler önden çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken yüksek güçlü seçeneklerde dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli DSG standart olarak sunuluyor.

9 Haziran 2020 Salı

Ford Fiesta


Ford'un model güncellemeleri devam ediyor. Bu sefer yeniliklere kavuşan model Fiesta. Markayı B segmentinde temsil eden hatchback hem hibrit sistem kazandı, hem de yeni donanım kalemleri.

Dur-Kalk fonksiyonu da olan adaptif hız sabitleme sistemiyle birlikte trafik işareti tanımlama sistemine kavuşan otomobilde otomatik paralel ve dik park yardımcısı, fren yapabilen çapraz trafik uyarısı ve FordPass Connect modem alınabiliyor. Sürüş modlarının sayısı da üçten beşe çıkmış.


1 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorları elden geçirilen otomobilin bu ünitesi 48 Volt hafif hibrit sistemle alınabiliyor. 125 ve 155 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunan ünite 24 Nm'ye kadar ek tork sağlayabiliyor.

155 beygir güç üretebilen seçenek 240 Nm tork üretebilirken bütün seçeneklerde 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman sunulmaya başlandı.

7 Haziran 2020 Pazar

Radical SR3 XX


Sık sık yeni model tanıtmayan firmalar arasında olan Radical, SR3 XX ile karşımızda. İki farklı motor seçeneğiyle alınabilen otomobil hafifliği sayesinde dikkat çekici performans verilerine sahip.

Standart Radical görünümü sunan araçta kapılar veya tavan bulunmuyor. Önde 15, arkadaysa 16 inç çaplı jantlarla donatılan modelde LED aydınlatma grubu kullanılıyor. Takla kafesi ve üste yerleştirilen hava girişi haricinde dev spoiler ve difüzör de gözlerden kaçmıyor.


Dört pistonlu kaliperler ve 280 mm çaplı disklere sahip fren sistemine sahip olan otomobilin iç mekanında lüks adına hiçbir şey bulunmuyor. Birçok kumanda düğmesi direksiyon simidi üzerine alınan SR3 XX'in dijital gösterge paneli de bu parça üzerinde.


Suzuki'den alınan motosiklet motorlarıyla donatılabilen otomobilin 1.34 litre hacimli ünitesi 198 beygir güç üretiyor. 1.5 litre hacimli üniteyse 230 beygir gücünde. 620 kg ağırlığa sahip araçlarda 6 ileri vitesli, sıralı şanzıman kullanılıyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 3.2 saniyeyle 3.4 saniye arasında değişen araçların maksimum süratleri de 227 ve 237 km/h