11 Haziran 2020 Perşembe

Alpina B5 ve D5 S


Alpina, elini çabuk tutan üreticiler arasında. Makyajlı versiyonları geçtiğimiz ay tanıtılan BMW 5 Serisi, Alpina tarafından geliştirilmiş B5 ve D5 S seçeneklerine kavuştu bile. Üstelik araçların her ikisi de öncekinden güçlü.

Tasarım konusunda Alpina'dan beklenen değişikliklerle karşı karşıyayız. Biraz daha sportif görünen ön tampon, 20 inç çaplı jantlar ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışlarının entegre edildiği arka tampon haricinde bagaj kapağına da küçük spoiler eklenmiş.


Süspansiyon sistemi ve direksiyonu elden geçirilen ikili daha dinamik sürüş karakterine kavuşurken arka aksta kilitli diferansiyel opsiyonlar arasına alınmış. Frenleri de güçlendirilen otomobillerde 398 ve 395 mm çaplı diskler görev yapıyor. Ayrıca opsiyonel olarak karbon seramik diskler almak da mümkün.

İç mekanda Alpina armalı gösterge paneli ve özel döşeme desenlerine sahip koltuklar haricinde özel üretim plakası bulunan otomobillerde kişiselleştirme için birçok seçenek sunuluyor.

Kaput altında 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8'i kullanan B5, 621 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Sedan gövdesiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen B5'in maksimum sürati 330 km/s. Station Wagon için paylaşılan verilerse 3.6 saniye ve 322 km/s.


Üç turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli Diesel motora sahip olan D5 S artık 408 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Sedan gövdesiyle 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen D5 S'in maksimum sürati 286 km/s. Station Wagon için paylaşılan verilerse 4.6 saniye ve 283 km/s. Bütün araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder