9 Mart 2017 Perşembe

BMW ALPINA B5 BITURBO


ALPINA'nın Cenevre'de suduğu yenilikler B3 ve B4 modelleriyle sınırlı değil. Alman üretici yeni nesil BMW 5 Serisi temelleri üzerine geliştirdiği yepyeni B5 BITURBO'yu bu organizasyonda sergiledi.


Eskisinden de sade bir görünüm sunan otomobilin ön tampon altına eklenen splitter ve sonunda farklı bir tasarıma kavuşan jantları haricinde dikkat çeken yerleri sınırlı. Station wagon kasayla da alınabilen aracın dörtlü egzoz çıkışı için, ortasında difüzör bulunan bir tampon parçası tasarlanmış.

İç mekanda da kaliteli döşemeler, dikkat çeken kaplamalar ve ALPINA logosuna sahip parçalar dışında standart bir 5 Serisi'nden farkı olmayan aracın asıl farkı motor kaputunun altında yatıyor.


Önceki B5'te olduğu gibi çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motora sahip olan yeni otomobil yine 600 beygir güç, 800 Nm tork üretiyor. Direksiyonel arka aks ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda.

Hafifleyen 5 Serisi'nin avantajını dört tekerlekten çekiş sistemiyle birleştirerek eskisinden çok daha başarılı performans verileri elde eden B5'in 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.5 saniye sürerken 200 km/s'e ulaşmak sadece 11.4 saniye sürüyor. Otomobilin maksimum süratiyse 330 km/s.

2 yorum:

  1. Onur abi , şu an satılan focus için mk3 kasa deniliyor. Yeni çıkan xc60'da mk2 diye bahsettiklerini gördüm. Golfün eski kasalarına da mk3 mk4 diye geçiyor. Anladığım kadarıyla nesil ifadesi bu ama internette araştırma yapmak istedim hiç bir şey bulamadım. Açılımı nedir? Ne manaya gelir? Otomobil danışmanımız sensin , cevaplarsan sevinirim. :)

    YanıtlaSil