7 Mart 2017 Salı

Honda Civic Type R


Honda'nın Type R efsanesi devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda geri dönen Civic Type R, bu dönüşün üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra tamamen yenilendi. 10. nesil Civic temelli araç konsept halinin görünümünü korumuş.


Agresif görünümü aynı şekilde devam eden otomobilin ön bölümünde splitter, yanlarına hava girişleri eklenen tampon, siyah renkli krom detaylar, ek hava girişine sahip kaput gibi detaylar dikkat çekerken yan bölümde deflektörlü etekler ve 20 inç çaplı jantlar bulunuyor.


Genişleyen çamurluklar önde hava çıkışlarına sahipken arka bölüm yine kalabalık duruyor. Tavanda küçük yüzgeçlere sahip olan Civic Type R'ın bagaj kapağında büyük bir spoiler bulunuyor. Üç çıkışa sahip egzoz sisteminin üzerinde difüzör ve agresif görünen bir arka tampon görülebiliyor.


İç mekanın ana hatları standart kardeşlerinden çok farklı olmayan otomobilde karbon fiber süslemeler, Alcantara döşemeler ve metal pedal seti gibi detayların yanında sabit kafalıklara sahip ön koltuklar da standart olarak bulunuyor.

Kaputu altında görev yapmaya devam eden 2 litre hacimli benzinli motor turbo besleme yardımıyla 320 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Bu güç, 6 ileri vitesli manuel şanzıman yardımıyla limitli kaymaya izin veren diferansiyelle donatılan ön aksa aktarılıyor.

2 yorum:

  1. İlk paragrafta 3. cümle yarım kalmış abi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silinmiş bir şekilde. Eller donanıyor heralde artık sağda solda. Nasıl olduysa. Düzeltelim hemen.

      Sil