12 Kasım 2010 Cuma

LupiniPower Chevrolet SuperUte


Güney Afrika merkezli modifikasyon firması LupiniPower, Chevrolet Ute SS için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıttı. Aracın görünümünde hafif değişiklikler yapan firma motor gücündeyse ciddi artış kaydetmiş.

2.5 cm alçaltılan süspansiyon sistemi, renkli ve 20 inç çaplı jantlar ve yine değişik renklere boyanabilen kaliperlerle oldukça sportif bir görünüm sunan aracın egzoz ve fren sistemi elden geçirilmiş.

6 litre hacimli v8 motoruna kopresör besleme eklenen aracın gücü 535 beygire, torkuysa 800 Nm'ye yükselmiş. Maksimum sürati 280 km/s olarak açıklanan SuperUte, 6 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla 0'dan 96 km/s sürate 4.4, 160 km/s'e 9.9, 200 km/s'eyse 15.5 saniyede ulaşabiliyor.

Škoda Fabia vRS


Çek üretici Škoda, IRC'de elde ettiği şampiyonluk anısına Fabia vRS'in sınırlı üretim bir versiyonunu tanıttı. Sadece 200 örneği üretilecek olan aracın fiyatı henüz açıklanmadı.

Gövdesi üzerinde, rallilerde boy gösteren Fabia S2000'in grafiklerini taşıyan aracın tavan ve 17 inç çaplı jantları beyaz renkli.

180 beygirlik motor gücünde bir değişim olmayan araç 7 ileri vitesli çift debriyajlı şanzımana (DSG) sahip.

11 Kasım 2010 Perşembe

Pagani Zonda RAK


Cinque Roadster, Tricolore, HH, 750 ve şimdi de RAK. Üretiminin durdurulmasına kısa bir süre kalan Pagani Zonda sınırlı üretim ve tek örnek versiyonlarının sayısını artırıyor.

Cinque temelli bir otomobil olan Zonda RAK, siyah ve sarı gövde renkleriyle dikkat çekiyor. İç mekanda da bu renklerin hakim olduğu görülürken  jantların siyaha boyandığı dikkatlerden kaçmıyor.

7.3 litre hacimli v12 motoru 702 beygir güç üretebilen otomobilin maksimum sürati 350 km/s olarak açıklanırken ortalama tüketim değerinin 19.4 litre/100 km olduğu belirtildi.

10 Kasım 2010 Çarşamba

MANSORY BMW X6 M


BMW X5 M temelleri üzerine geliştirdiği aracını Eylül ayında tanıtan MANSORY şimdi de aynı aracın teknik ikizi olan X6 M temelli otomobilini otomobilseverlere tanıttı.

Yenilenen gövde parçalarının nerdeyse tamamı karbon fiberden üretilen aracın ek hava çıkışları bulunan kaputu ve LED aydınlatmaya sahip yeni tamponu sportif görünümü daha da ileriye taşırken 23 inç çaplı jantlar, genişleyen yan etekler, ön tampon altında bulunan splitter ve deflektörler sayesinde güçlü bir duruş elde edilmiş.

Önde 70, arkadaysa 80 mm genişletilen çamurluklar, yan yüzeye eklenen hava giriş ve çıkışları, yeni arka tamponun altına yerleştirilen büyük difüzör, dört adet dörtgen şekilli çıkışa sahip yeni egzoz sistemi, arka camın üst ve altında bulunan iki spoiler ve 40 mm alçaltılan süspansiyon sistemi donanıma eklenirken fren sistemi de güçlendirilmiş.

İç mekanı müşterinin zevkine göre kişiselleştirebilen MANSORY, değişik renklerde deri ve Alcantara döşemeyle yine değişik renk ve desenlere sahip ahşap, alüminyum ve karbon fiber kaplama sunmakta. Üretici araca ayrıca değişik elektronik sistemler de entegre edebiliyor.

Görünümü bu derece değişen X6 M'in asıl yeniliğiyse kaputun altında. Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli motoru 670 beygir güç, 950 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 300 km/s'e ulaşırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.2 saniyeye inmiş.

Range Rover Evoque


Range Rover'ın çekici crossover modeli Evoque'un 5 kapılı versiyonlarının ilk fotoğrafı Eylül ayının sonlarında basına sızmıştı. Daha büyük bir fotoğraf koleksiyonunu basına dağıtan Range Rover, aracın prömiyerini 2010 Los Angeles otomobil fuarında yapacağını açıkladı.

Ön ve arka yüzü üç kapılı kardeşinden farksız olan aracın boyu 30 mm uzarken arka koltuk yolcuları için 50 mm ek omuz mesafesi sunuluyor. 3 kapılı kardeşinin sahip olduğu bütün elektronik yardımcıları donanımında bulunduran aracın bagaj hacmi, 60/40 oranında katlanan arka koltuklar sayesinde 1.445 litreye kadar büyüyebiliyor.

5 adet kamera yardımıyla aracın dış mekanının kuş bakışı görüntüsünü verebilen park yardımcısı, kör nokta uyarısı, elektrikli bagaj kapağı, arka koltuklar için eğlence sistemi, ısıtmalı koltuk, direksiyon ve ön cam, sabit diskli navigasyon sistemi gibi donanımlara sahip olan 5 kapılı Evoque'un opsiyonel donanımında Meridian tarafından geliştirilen 17 hoparlörlü ve 825 Watt çıkış gücüne sahip ses sistemi de bulunuyor.

Pure, Prestige ve Dynamic isimli üç donanım seviyesine sahip olacağı açıklanan aracın bu donanım seviyelerinin görünümleri de birbirinden az da olsa farklılaşacak.

Motor seçeneklerini de 3 kapılı kardeşinden aynen alan aracın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 150 ve 190 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunurken 2 litre hacimli benzinli ünite 240 beygir güç üretebiliyor. En güçsüz motorda sunulan önden çekiş sistemi sayesinde bu araç, Range Rover tarihinde üretilmiş en ekonomik makine oluyor.

Satışına 2011 yazında başlanacağı bildirilen aracın başlangıç fiyatı İngiltere'de 30.000 Sterlin seviyesindeyken Avrupa pazarında 35.000 Euro olacak.

Audi Q5 Hybrid


Audi, 2010 Los Angeles otomobil fuarında sergileyeceği hibrit Q5 modelinin özelliklerini yavaş yavaş açıklamaya başladı. Mart ayında düzenlenen Cenevre otomobil fuarında tanıtılan A8 Hybrid'in güç ünitesine sahip olan aracın özellikle A.B.D. pazarında ilgi görmesi bekleniyor.

Görünüm olarak standart Q5 modellerinden tek farkı 19 inç çaplı (Opsiyonel 20) jantlarının deseni olan aracın iç mekanına geçildiğinde gösterge tablosunda devir göstergesi yerine yerleştirilen, kullanılan güç göstergesi dikkat çekerken orta konsol üzerinde bulunan ekrandan hibrit sistemin işleyişi hakkında bilgi alınabiliyor.

A8 Hybrid'de tanıtılan hibrit ünitenin benzinli motoru Volkswagen ailesinin birçok aracına güç veren 2 litre hacimli TFSI ünite olarak seçilmiş. 211 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen bu motorun 45 beygir güç, 211 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla olan beraberliğinden 245 beygir güç ve 480 Nm tork üretebilen bir ortaklık elde ediliyor.

Sadece elektrik motoruyla ilerlerken menzili 3 km gibi kısa bir mesafe olan araç 0'dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşırken maksimum sürati 222 km/s olarak açıklanıyor. Q5 Hybrid'in bir diğer değişikliğiyse bagaj hacminin 480 litreye gerilemiş olması.

Ortalama yakıt tüketim değeri 7 litre/100 km'nin altında kalan aracın 1.3 kWh kapasiteli pilleri 38 kg ağırlığındayken hibrit sistemin ek ağırlığı 130 kg'ın altında kalıyor. Bu sayede ağırlığı 2 tonun altında kalan araç aynı zamanda en hafif hibrit SUV sıfatının da sahibi oluyor.

H&R HAMANN Lamborghini Gallardo Victory

Süspansiyon sistemleri üretimiyle uğraşan H&R, HAMANN ile birlikte geliştirdiği makyaj öncesi Lamborghini Gallardo modelini Essen Show 2010 sırasında tanıtacağını açıkladı.

Teknik verileri henüz açıklanmayan otomobilin gövdesi üzerinde yapılan büyük değişikliklerse dikkatten kaçmıyor. Haziran ayında tanıtılan Cam Shaft Ferrari 458 Italia Nighthawk isimli araçta bulunanlara benzeyen gövde grafikleriyle donatılan aracın gövdesinde, bir savaş uçağı üzerinde bulunan perçin ve çıkartmaların neredeyse tamamına rastlamak mümkün.

Kapıları hem yukarıya hem de sışarıya doğru açılan otomobilin genişletilen çamurluklarının ön ve arkasına hava yarıkları eklenirken ön tampon altına bir splitter, arka tampon altına da bir difüzör yerleştirilmiş. Tavanına da hava emiş yarığı eklenen otomobil sabit bir arka spoiler ile donatılırken jantları da HAMANN'dan alınmış.

Bowler EXR Nemesis


Land Rover markasının ürettiği araçlarını temel olarak kullanarak off-road canavarları üreten Bowler, Nemesis modelinin yarış versiyonunu tanıttı. EXR Nemesis isimli aracın iki motor seçeneği bulunuyor.

Temellerini aldığı Range Rover Sport modeline benzerliği sadece görüntüde kalan Nemesis'in gövde ve yürüyen aksamı yarış şartları göz önünde bulundurularak güçlendirilirken iç mekana yönetmeliklerin gerektirdiği yangın söndürücü, yarış koltuğu ve takla barı gibi donanımlar eklenmiş.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru 291 beygir güç üretebilen aracın 5 litre hacimli benzinli motoruysa kompresör besleme yardımıyla 600 beygir güç üretebiliyor.

Wimmer RS C63 AMG


Eylül ayında Tuner's Grand Prix'de kullandığı aracını tanıtan Wimmer RS, Mercedes C63 AMG temelleri üzerine geliştirdiği bir başka modelini daha tanıttı.

19 inç çaplı jantları siyaha boyanan araç Dunlop Sport Maxx GT lastiklerle donatılmış. Toplam 9.900 Euro'ya sunulan 3. etap modifikasyon kiti aracın 6.2 litre hacimli v8 motorunu 580 beygir güç, 690 Nm tork üretebilecek bir hale getirirken yenilenen egzoz sistemi, aracın çıkardığı sesi daha da derinleştiriyor.


Performans verilerinin tamamı açıklanmayan aracın maksimum süratinin 305 km/s'te sınırlandırıldığı belirtildi.

Chevrolet Camaro XM


2010 SEMA Show'da sergilenen dört Camaro modelinin en sade görünümlü olanı da tanıtıldı. XM isimli araç aynı zamanda dörtlünün en güçsüzü.

Metalik lacivert rengi ve yan kısmında bulunan gri renkli şeritleriyle diğer modellerden farklılaşan aracın jantları 21 inç çaplı. Sportif ön panjur seçeneğiyle donatılan aracın bagaj kapağının üzerinde de küçük bir spoiler bulunuyor.

İç mekanı siyah rengiyle dikkat çeken araçta gri renkli aksesuar paketi bulunuyor. Üzerinde Camaro yazılı parçalarıyla öne çıkan iç mekanda gri kenarlı paspaslar da kullanılıyor.

Otomobilde kullanılan motorsa Camaro'nun giriş ünitesi olan 3.6 litre hacimli v6. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın hava emiş sisteminde hafif bir modifikasyon yapılmış.

SEMA 2010 sırasında tanıtılan diğer Camaro versiyonlarıysa şöyle: Camaro SSX, Camaro Red Flash ve Camaro Synergy.

9 Kasım 2010 Salı

Chevrolet Camaro Synergy


Chevrolet'nin 2009 SEMA Show sırasında sergilediği ve daha sonra da seri üretimine başlanan Synergy konseptinin devamı niteliğindeki otomobil aynı fuarın 2010 yılında düzenlenen ayağında tanıtıldı.

Standart Camaro'nun opsiyon listesinde bulunan ön panjur, splitter, yan ve arka eteklerin yanında yeni arka tampon ve dörtgen şekilli egzoz çıkışlarına sahip olan otomobilin arka kısmına bir spoiler eklenirken renkli jantları 21 inç çaplı.

Gri gövde rengi ve çift şeritle donatılan aracın iç mekanında da siyah ve gri renkli deri döşemeler dikkat çekiyor. Kırmızı renkli dikiş ipliklerine sahip olan iç mekanda kullanılan ambiyans ışıklandırması da bu renge sahip. Gümüş renkli görünüm kitine sahip olan aracın paspasları da modele özel.

6.2 litre hacimli v8 motoru ve 6 ileri vitesli şanzımanında bir modifikasyon yapılmayan aracın süspansiyon sistemi alçaltılırken fren kaliperleri kırmızıya boyanmış.

Chevrolet Camaro Red Flash


Chevrolet'nin 2010 SEMA Show'a getirdiği Camaro modelleri SSX ile başlamıştı. Bu haftaysa sizlere bu otomobilin kardeşi olan Camaro Red Flash isimli aracı tanıtmak istiyorum.

İsmine yakışan bir gövde rengine sahip olan otomobilin üzerinde bulunan çift gri şerit sportifliği daha da öne çıkarıyor. Ön tampon altında bulunan splitter yan ve arka eteklerle uyum içerisindeyken dörtgen biçimli egzoz çıkışları, büyük bagaj üstü spoiler ve 21 inç çaplı jantlarla birlikte dış görünümdeki değişiklikleri tamamlıyor.

İç mekanı daha sade bir görünüm sunan aracın koltukarında siyah ve kırmızı deri döşeme kullanılırken alt kısmı düzleştirilmiş, süet kaplı direksiyon simidinde de bu iki renk dikkatleri çekiyor. Sportif pedal takımına sahip olan aracın ambiyans ışıklandırması da kırmızı renkli.

Vites topuzu da yenilenen aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru hafifçe modifiye edilirken ünitenin üst kapağı da kırmızıya boyanmış.

8 Kasım 2010 Pazartesi

HS Audi A1


HS Motorsport, Audi'nin küçük hatchback modeli A1 için geliştirdiği kitleri tanıttı. Hafif motor modifikasyonu da içeren kitler arasında ağırlığıysa görünüm alıyor.

Mat gri rengiyle dikkatleri üzerine çeken otomobilin gövdesi için şeritler sunuluyor. Karbon fiber ayna muhafazalarına sahip olan otomobilin arka tamponu yenilenirken bu tamponun orta kısmına yeni egzoz sisteminin çift çıkışı yerleştirilmiş.

Aracın fen sistemini güçlendirmek için Brembo ile çalışan firma süspansiyon sistemini önde 55, arkadaysa 60 mm alçaltmış. Otomobile uygun görülen jantlarsa 18 inç çaplı.

İç mekanda yüksek yan desteklere ve sabit kafalığa sahip Recaro marka ön koltuklar dikkat çekerken yenilenen ses sistemine navigasyon da entegre edilmiş.

A1'in 1.4 litre hacimli TSI motoru için modifikasyon kiti sunan firma bu üniteden 147 beygir güç, 250 Nm tork elde edebilmeyi başarmış.

Kahn Audi Q7


Audi Q7 için gövde kiti hazırlayan firmalar arasına Project Kahn da katıldı. Motor modifikasyonu konusunda henüz bir açıklama yapmayan firma dış görünüşü oldukça sportif bir hale getirmiş.

Yeni ön tamponuyla önden görünüşü Q5 modeline yaklaştırılmış olan araçta LED gündüz farlarının alt kısmına dört adet sis farı eklenmiş. Ön ve arka kısmında hava yarıkları bulunan çamurluklar genişletilirken arka tampon ve yan etekler de makyajdan payını almış.

22 inç çaplı jantlarla donatılan aracın bagaj kapağının üzerinde çift katlı spoiler bulunurken egzoz çıkışları da yeniden şekillendirilmiş. Özel bir beyaz renge boyanan gövde, siyah kapı kolları ve aynalarla kontrast oluşturuyor.

İç mekana geçildiğinde desenleri değiştirilen deri koltuklarda siyah ve kırmızı rengin hakim olduğu görülüyor. Ön kol dayanağının üst kısmına bardak tutucular yerleştiren Project Kahn sportif pedal setini de donanıma katmış. Sürat göstergesi beyaz zeminli olan aracın devir sayacıysa kırmızı zeminli.

Project Kahn, sunduğu bu kit için 12.000 Sterlin ücret talep ediyor.

Morgan Threewheeler


Ürettiği ahşap iskeletli ilginç otomobilleriyle ün yapan İngiliz firma Morgan, 1909-1953 yılları arasında ürettiği üç tekerlekli aracı Threewheeler'ı hayata döndürmeyi planlıyor. İki kişilik oturma kapasitesi sunan aracın homologasyonu bir motosiklet olarak yapılacak.

Görünümü, aracın ilk nesil modellerinden çok da farklı olmayan bu araçta Harley-Davidson'dan alınacak 1.8 litre hacimli V2 motor görev yapacak. Mazda'dan alınan 5 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte yaklaşık 500 kg ağırlığa sahip olması planlanan Threewheeler 115 beygir gücünde olacak.

Hafif yapılı alüminyum gövdesi sayesine 0'dan 96 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşması beklenen aracın maksimum süratininse 185 km/s olması planlanıyor.

MR Cardesign Volkswagen Golf R


Golf'ün hırçın versiyonu R için modifikasyon kiti geliştiren üreticiler arasına MR Cardesign da katıldı. Daha önce aynı motoru Black Rocco ve Black Performance isimli modellerinde kullanan üretici geçmişte tanıttığı kitleri Volkswagen Scirocco R ve Audi S3 temelleri üzerine geliştirmişti.

Görünümünde yapılan değişiklikler 19 inç çaplı jantlar ve yeni egzoz çıkışlarıyla sınırlı olan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 330 beygir güç, 470 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

699 Euro karşılığında sunulan bu performans kitinin yanında daha iyi bir yol tutuş isteyen müşteriler sportif süspansiyon sistemini de donanıma ekleyebiliyor.