3 Mart 2010 Çarşamba

Škoda Fabia vRS ve Fabia Combi vRS



Škoda, 2010 Cenevre otomobil fuarında bir sürpriz yaparak, makyajladığı Fabia modelinin en sportif versiyonu olan vRS'i tanıttı.

Hatchback ve Combi seçenekleri sunulan araçta yeni tasarım tamponlar, 17 inç çaplı jantlar, arka spoiler, çift egzoz çıkışı, siyaha boyalı aynalar, kırmızı kaliperler ve arka tampon altında bir difüzör bulunuyor. İç mekanında fazla bir değişiklik yapılmayan araçta sportif koltuklar dikkat çekerken tavan, jantlar ve arka spoiler siyah, beyaz veya metalik gri renklerde ısmarlanabiliyor.

Motor ve yürüyen aksamını Volkswagen Polo GTI ile paylaşan otomobilde görev yapan 1.4 litre hacimli TSI motor 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzımana (DSG) sahip olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 225 km/s'i buluyor. Combi modelinin maksimum sürati 227 km/s olarak açıklanırken 100 km mesafede ortalama tüketim 6.4 litre.

4 yorum:

  1. ne gerek varmış yahu bu kadar güce?

    YanıtlaSil
  2. Çok değil ama arada bir gerek oluyor bu kadar güce. İşte o zamanlarda "İyi ki almışım" dedirtmek için üretiliyor bu tip araçlar.

    YanıtlaSil
  3. Yazmadan edemeyeceğim; reklam tarihinin en iyisi, Fabia vRS'ye çekilmiş kanımca:

    Önce normal bir Fabia;

    http://www.youtube.com/watch?v=zjlZp8VrNf4&feature=related

    Sonra da vRS;

    http://www.youtube.com/watch?v=zjlZp8VrNf4&feature=related

    Daha iyisini gördüm diyen beri gelsin...

    YanıtlaSil
  4. http://www.youtube.com/watch?v=WhfEGKc7PLQ&feature=related

    İlk reklamın adresiyle ikincisi aynı olmuş :) Önce buna bakmak gerekiyor.

    YanıtlaSil