1 Mart 2010 Pazartesi

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera



2010 Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak süperspor otomobillerin arasında belki de en sabırsızlıkla beklenen araç Lamborghini'nin yeni Superleggera modeliydi. Gallardo Superleggera'nın özellikleri ve son tanıtılan model olan LP 550-2 Valentino Balboni, Lamborghini hayranlarının heyecanını katlamaya yetti.

Tasarımı bildiğimiz Lamborghini vahşiliğini yansıtan otomobilin gövdesinde yapılan değişimler Murciélago LP 670-4 Superveloce modelindekileri hatırlatır cinsten. Ön tamponda bulunan hava emiş yarıkları siyah renge boyanırken alt kısımları, bir splitter görevi görecek şekilde ileriye doğru uzatılmış. Tamponun yanlarına da ekstra hava girişleri açılırken kullanılan siyah renkli jantlar 19 inç çaplı. Arka kısmında yeni bir egzoz sistemi ve büyük bir difüzör bizi karşılarken motor kaputunun üzerinde bulunan büyük spoiler sabit olacak şekilde tasarlanmış.

İç mekanında modele özel yarış koltukları ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekerken koltuklardan tavana kadar hemen hemen her yüzey Alcantara ile kaplanmış.

Standart Gallardo modellerinden 70 kg daha hafif olan bu aracın hafifletilmesinde karbon fiber kullanımı kadar yeni jantlar da rol oynamış. Tek başlarına ağırlığı 13 kg aşağıya çeken bu jantlar Superleggera'ya özel.

Aracın 5.2 litre hacimli v10 motoruysa blok olarak diğer Gallardo modellerinde görev yapan ünitelerle aynı olsa da ürettiği 570 beygir güç ve 540 Nm torkla fark yaratıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobil yarı otomatik şanzımanının da yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşırken 0-200 km/s deparını 10.2 saniyede tamamlıyor. Maksimum sürati 325 km/s olarak açıklanan otomobilin manüel şanzımana sahip modelleri 100 km'de ortalama 14.4 litre yakıt tüketirken yarı otomatik şanzımana sahip versiyon aynı mesafede ortalama 13.5 litre benzin tüketiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder