5 Mart 2010 Cuma

RUF RGT-8




Alman modifikasyon firması RUF yine ilginç bir konseptle karşımıza çıkıyor. Görünümü, diğer firmaların hazırladığı 911 modellerinden pek farklı olmayan RGT-8'in asıl ilginç yanı sahip olduğu motoru.

Ön ve arka tamponunun tasarımı değiştirilmiş olan otomobilde motor kaputu ve üzerinde bulunan spoiler de yeni. Kapıları ve bagaj kapağı alüminyumdan üretilen aracın motor kaputu ve arka spoileriyse karbon fiberden üretilmiş. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın jantlarının ortasında tek bijon bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde de alışılmadık donanımlarla karşılaşmıyoruz. Yeniden deri kaplanmış olan direksiyonun arkasında yeni bir gösterge paneli bulunurken araçta yarış koltukları, alüminyum pedal seti ve roll cage kullanılmış.

Şimdi gelelim motor kaputunun altına. Diğer modifikasyon firmaları Porsche'nin ürün kataloğunda bulunan motorlardan birisiyle yetinirken RUF, kendi geliştirdiği v8 motorla 911'e hayat vermiş. Evet, yanlış duymadınız. Bu 911'in sahip olduğu motor bir v8!

Yüksek devir çevirebilen 4.5 litre hacimli motoru 8.500 d/d'da 550 beygir güç üretebilirken maksimum tork değeri 500 Nm'ye ulaşıyor. Ağırlığı 200 kg'ın altında tutulan kompakt yapılı motor 6 ileri vitesli manüel şanzımanla birlikte sunuluyor.

Otomobilin motor performansını kontrol altında tutabilmek için fren sistemi de modifiye edilerek seramik diskler kullanılmaya başlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder