3 Mart 2010 Çarşamba

Renault Wind



Geçtiğimiz ay birkaç fotoğrafı ve sınırlı sayıda teknik verisi paylaşılan minik roadster Wind'in özellikleri 2010 Cenevre otomobil fuarında su yüzüne çıktı.

Konsept haliyle aynı görünüme sahip olacak bir seri üretim modeli bulunan otomobilin fütüristik görünümü yollarda çok dikkat çekecek gibi. 16 inç çaplı jantları standart donanımında sunacak olan araçta 17 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak alınabilecek. 270 litrelik bagaj hacmi, 12 saniyede açılıp kapanabilen tavanından bağımsız olduğundan bagaj doluyken de tavanın pozisyonu değiştirilebilecek.

İç mekanı, dışı gibi dikkat çekici olmayan otomobilin kokpitinde kullanılan kumandaların büyük kısmını diğer Renault modellerinden de tanıyoruz. İçeride kullanılan en orijinal tasarımsa kapı açma kollarının yanına eklenen ve kapı çekme kolu olarak kullanılabilen kayışlar.

Süspansiyon sistemi, platform kardeşi Twingo'nun standart modellerinde görev yapanlardan sert olan Wind'de görev yapan fren sistemi, önde 280, arkada 240 mm çaplı diskler sunmakta.

İki motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan otomobilin ilk motor seçeneği turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli ünite. 100 beygir güç, 152 Nm tork üretebilen motorun ardından Twingo RS modellerinde de kullanılan 1.6 litre hacimli üniteyi görüyoruz. 133 beygir güç üretebilen bu motor 160 Nm maksimum tork değerine sahip.

Wind'in, 2010 yılı yaz aylarında Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder