25 Mayıs 2017 Perşembe

BMW


BMW'de bahar yenilikleri gelmeye başladı. Markanın hemen her modeli güncellendi. Bu güncellemeler ufak tefek donanım değişikliklerinden yeni motorlara kadar uzanıyor.

Temmuz ayından itibaren 7 Serisi modelleri çok fonksiyonlu gösterge paneli, geri görüş kamerası, sürüş yardımcısı ve park asistanını standart olarak sunmaya başlayacak. Ayrıca 750i ve 750d modellerinde masaj fonksiyonlu ön koltuklar standart donanıma eklendi.

Son olarak, M seçenekleri dahil bütün 1, 2, 3, X1, X5, X6 modelleri yeni iDrive kontrol menüsüne sahip olacak. 5 Serisi'nde bulunan dokunmatik bilgi ekranı bu araçlarda da alınabilecek.

Hazır konu 5 Serisi'nde gelmişken bu modelden devam edelim; 520d ve 530i'de xDrive, dört tekerlekten çekiş sistemi sunulmaya başlarken 520i modeli Avrupa'da 184 beygir güç üretebilen, 2 litre hacimli benzinli motorla satılacak.

525d'de 231 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli turbo Diesel motor kullanılırken 540d xDrive'ın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 320 beygir güç üretebilecek.

Alman üretici aynı zamanda 2 Serisi Gran Tourer ve X1'de sunduğu giriş seviyesi, 3 silindirli benzinli motorunu elden geçirdi. Artık 140 beygir güç üretebilen ünite 7 kişilik MPV'de sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gelecek. X1'deyse 7 ileri vitesli, çift kavramalı bir yarı otomatik şanzıman da opsiyonel olarak sunulacak. X1 aynı zamanda elden geçirilmiş 2 litre hacimli, benzinli üniteyi de kaputu altına alıyor. 192 beygir güç bu araçta ilk etapta sadece ön aksa iletilecek.

24 Mayıs 2017 Çarşamba

Fiat Argo


Bir taraftan Avrupa, diğer taraftan da Kuzey Amerika'da yeni modeller tanıtan FCA grubunun çok güçlü olduğu Güney Amerika pazarında da yenilikleri bulunuyor. Bunlardan şu sıra en dikkat çeken olanıysa Argo.


Henüz bütün detayları paylaşılmamış olsa da sportif HGT donanımıyla nasıl göründüğü ortaya çıkan Argo'nun dinamik bir yüze sahip olduğu söylenebilir. LED gündüz farları ve füme renkli yan aynalar üst donanımın getirileri olarak dikkat çekerken spoiler, agresif bir arka tampon ve kromajlı egzoz çıkışı da dikkat çeken detaylar arasında.


Punto ve Palio gibi modellerin yerine geçecek olan otomobil ilk etapta sadece Brezilya pazarında satışa sunulacak. İç mekanında, büyük ve renkli bir dijital ekrana sahip gösterge paneliyle dikkat çeken otomobilin motor seçenekleri arasında 1, 1.3 ve 1.8 litre hacimli benzinli motorlar, bu ülkede satılan diğer ünitelerde oldğu gibi etanolle de çalışabilecek.

23 Mayıs 2017 Salı

Shelby Widebody Concept


Chevrolet Camaro ve Dodge Challenger'ın en güçlü seçeneklerinin tanıtılmasıyla ezeli rakip Ford'un Mstang modeli nispeten güçsüz kalmıştı. Bunu fark eden firmalardan olan Shelby, Super Snake'in geniş gövdeli versiyonunu, konsept olarak sergiledi.


Çok öne çıkmayan bir aerodinamik gövde kitine sahip olan otomobilde geniş ön hava girişi ve farklı jantlar görev yaparken genişletilmiş çamurluklar çok daha güçlü bir görünüm kazandırmış. Kaput üzerinde bir çift hava girişi yer alırken bagaj kapağında da bir spoiler yer alıyor.

Çift egzoz çıkışı arasında difüzörü de bulunan otomobilin frenleri de Brembo imzası taşıyor. Kaput altında görev yapan 5 litre hacimli v8 motorsa kompresör besleme yardımıyla 750 beygir güç üretebiliyor.

Fiat 500L


Fiat'ın farklı tasarıma sahip MPV modeli 500L makyajlandı. İlk bakışta farklılıkları görmek zor olsa da otomobilin %40'ı yenilenmiş. Mekanik anlamda bir yenilik olmasa da donanımda beklenen geliştirmeler var.

Urban, Cross ve Wagon olarak üç farklı donanıma kavuşan otomobilin yenilenen tamponları daha olgun bir görünüm kazandırmış. Jantlar ve yeni gövde renkleriyle de görünüm tazelenmiş. Bu arada Cross'un yerden yüksekliği, standart modellerinkinden 25 mm fazla. Bu sayede arazi sürüşlerine daha yatkın.

Üç farklı çekiş modu da sunan bu seçenek haricinde 500L'in 7 koltuklu olarak da alınabilmesi, kendisini en kompakt 7 kişilik araçlar arasına sokuyor.


Bu arada iç mekanda yenilenmiş direksiyon simidi, ortası dijital ekrandan oluşan gösterge paneli, 7 inç büyüklğünde dokunmatik ekran, daha bol kromaj ve özellikle kapı içlerinde kullanılan daha kaliteli malzemeler kalite algısını artırmış.

Kaput altında yenilik sunmayan 500L'de gücü 120 beygire kadar uzanan motor seçenekleri 5 veya 6 ileri vitesli manel şanzımanlarla sunuluyor. Motor seçeneğine göre tek kavramalı, yarı otomatik şanzıman da donanıma eklenebiliyor.