10 Kasım 2012 Cumartesi

Mazda CX-5 180, Dempsey ve Urban


Mazda'nın SEMA Show'da sergilediği araçlar arasında küçük SUV modeli CX-5'in üç değişik versiyonu da yer alıyor. Görünümlerinde dikkat çekici değişiklikler yapılan otomobillerin kaputları altındaysa değişiklik yok.


Tanıtılan araçlardan ilki CX-5 180 ismini taşıyor. Mavi renkli gövdesinin üzerinde Big Bear Gölü ve Dume tepesinin topografik haritaları bulunan aracın 20 inç çaplı jantları ve kırmızı renkli kaliperleri görünümdeki en büyük değişiklikler. Tavan bagajını da aracın donanımları arasına ekleyen Mazda iç mekanda da lacivert beyaz deri döşeme sunuyor.


İsmini Patrick Dempsey'den alan CX-5 Dempsey konsepti siyah renki gövdesi üzerine eklenen kırmızı grafikler ve 20 inç çaplı jantlarıyla dikkat çekiyor. Tavan bagajı ve bisiklet taşıyıcısına da sahip olan aracın iç mekanında da siyah kırmızı deri döşeme bulunuyor.


Mat siyah renkli gövdesiyle dikkat çeken CX-5 Urban genişletilmiş gövdesi ve 22 inç çaplı jantlarıyla oldukça etkileyici bir görünüme sahip.

Subaru Impreza WRX ve WRX STI Special Edition


Japon üretici Subaru, SEMA Show 2012'de göz alıcı modifikayon çalışmaları sergilemese de Impreza'nın iki özel üretim versiyonunu tanıttı.

Sadece turuncu gövde rengiyle üretilecek olan otomobillerin 200'ü WRX, 100 örneğiyse WRX STI olacak. Her iki otomobil de kapı altlarına yerleştirilen siyah renkli grafikler, yan aynalar ve jantlara sahip. İç mekanda da gövde üzerinde kullanılan renkler görülebiliyor. Tavan iç kaplaması siyaha boyanan otomobilin döşemelerinde turuncu renkli iplik kullanılırken paspasların çevresi de bu renkte çerçeveyle çevrilmiş.


Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorlarında bir farklılık olmayan otomobillerden WRX, 265 beygir güç, 330 Nm tork üretebilirken WRX STI, 305 beygir güç, 393 Nm tork üretebiliyor.

Acura ILX Street Build ve Endurance Racer


SEMA 2012'ye katılan Japon üreticilerden birisi de Acura. Bu yıl tanıttığı sedan modeli ILX'i organizasyona yetiştiren marka bu otomobilin bir yol bir de yarış versiyonunu sergiledi.

Evasive Motorsports tarafından hazırlanan Acura ILX Street Build 19 inç çaplı jantlar, ön, yan ve arka etekler, bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler ve ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları gibi görsel farklılıklar sunuyor.

Süspansiyon, egzoz ve fren sistemleri de yenilenen aracın 2.4 litre hacimli motoruna eklenen kompresör besleme gücünü 250 beygire ulaştırmış.


Pistler için hazırlanan ILX Endurance Racer'da yapılan değişiklikler de dikkat çekici. Ön tamponu altına büyük bir splitter eklenen otomobilin jant ve lastikeri de pist yarışları için özel olarak hazırlanmış. Kaputu üzerinde LED aydınlatmalar bulunan otomobilin bahaj kapağı üzerinde dev bir spoiler yer alıyor.


İç mekanında bütün ses izolasyonu ve kaplamaların söküldüğü görülen otomobilde takla kafesi, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü ve tek hareketle sökülebilen direksiyon simidi kullanılan aracın fren, süspansiyon ve egzoz sistemi yenilenmiş.

Hyundai JP Edition Veloster


2012 SEMA Show'un Hyundai Veloster modellerinden birisi de John Pangilinan tarafından hazırlanan otomobil oldu. Görünümünde dikkat çekici değişiklikler bulunan aracın motor performansındaysa artış yaşanmamış.


Nane yeşiline boyanan gövdesi üzerinde yapılan değişiklik genişleyen çamurluklarla sınırlı kalırken bu farklılığa uygun şekilde modifiye edilen parçalar arasında tamponlar ve yan etekler mevcut. Aracın arka tamponunun alt kısmında yeni bir difüzör kullanılırken yenilenen egzoz sisteminin çıkışları da farklı.


19 inç çaplı jantlar donatılan bu Veloster iç mekanında da farklılıklar sunmakta. Recaro'dan alınan sportif ön koltuklar sabit kafalıklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sunarken aracın standart üç noktadan bağlantılı emniyet kemerlerinin iptal edilmemiş olması ilginç.

Motorunda bir modifikasyon bulunmayan aracın fren sistemi Brembo'dan alınırken süspansiyon sistemi de yenilenmiş. Aracın yenilenen bir diğer kısmı da ses sistemi. İki adet subwoofer sunan sistem bagaj hacminin çoğunu kaplamış.

9 Kasım 2012 Cuma

Caterham Supersport R


Caterham tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan Supersport, markanın geçmişine sadık kalarak ürettiği hafif yapılı roadster modellerinin özelliklerini taşıyordu. Bu otomobili yeterince sportif bulmayan müşteriler içinse aracın R logolu versiyonu duyuruldu.

Tasarımı klasik yapısını koruyan otomobilin donanımında yeni bir diferansiyel, pist kullanımı için optimize edilmiş süspansiyon sistemi, ve Avon CR500 lastiklerin yanında modele özel bir direksiyon simidi, vites değiştirme uyarısı, kompozit malzemeden üretilmiş koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunuyor.

Ford raflarından alınan 2 litre hacimli motoru 180 beygir güç, 194 Nm tork üretebilen otomobil 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılmış. 535 kg ağırlıpa sahip olan Supersport R 0'dan 96 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 209 km/s olarak açıklanıyor.

Kit olarak fiyatı 24.995 Sterlin olarak açıklanan otomobilin tamamlanmış haliyse vergiler hariç 27.995 Sterlin.

BRABUS G B62 Widestar


Mercedes'in Nisan ayında makyajladıktan sonra yeni AMG modellerini tanıttığı G Serisi BRABUS'un da ürün gamına eklendi.

Araç için 23 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar, renkli fren kaliperleri, ayarlanabilir yeni süspansiyon sistemi ayarı ve daha sportif ses veren bir egzoz sistemi sunan firma çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde yaptığı çalışmaların ardından 620 beygir güç, 820 Nm tork alabilir hale gelmiş.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series


Mercedes'in, en sportif modeli SLS AMG'yi geliştirmesi bir türlü bitmiyor. Yarış modelinin ardından elektrik motorlu versiyonları da tanıtılan otomobilin şimdi de Black Series paketli modeli duyuruldu.

Sanki bir modifikasyon firmasının ellerinden çıkmış gibi duran otomobilin yeni ön tamponunda büyük bir splitter yer alırken yan eteklerin arkasına hava kanalları açılmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın kaputunda da ek hava çıkışları gözden kaçmıyor. Zeminleri karartılmış far ve stoplarıyla daha sportif bir görünüm sunan otomobilde kullanılan arka tamponsa standart modelin sadeliğinden çok uzak. Alt kısmında karbon fiberden üretilen bir difüzör bulunan tamponun yanlarına da hava çıkışları eklenmiş.


Ön çamurlukların arkasında bulunan hava çıkışları genişletilen aracın yenilenen egzoz sisteminin dörtlü çıkışı da farklı bir görünüm sunmakta. İz genişliği önde 20, arkadaysa 24 mm genişletilen otomobilin opsiyonel donanımında bulunan karbon fiber arka spoilerin seviyesi ayarlanabilirken ön tampona eklenen deflektörler sabit açılı. Yan aynaları da karbon fiberden üretilen SLS AMG Black Series SLS AMG GT'den 70 kg daha hafif.

Karbon seriamik fren disklerini standart olarak sunan aracın iç mekanında hem üst hem de altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, bol bol karbon fiber kaplama, Alcantara döşemeler, kontrast renkli dikiş iplikleri ve hafifletilmiş koltuklar yer alıyor.


6.2 litre hacimli v8 motorunda da karbon fiber parçalar kullanılmış olan otomobilin gücü 622 beygire yükselirken torku 634 Nm'ye inmiş. 1.550 kg ağırlığa sahip olan SLS AMG Black Series güçlendirilmiş ve kalkış kontrol sistemiyle donatılmış 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 315 km/s. Merak eden olur mu bilemiyorum ama ortalama yakıt tüketim değeri de 13.7 litre/100 km olarak açıklandı.

8 Kasım 2012 Perşembe

Hyundai Genesis Coupé R-Spec Track Edition


Hyundai ve ARK Performance bu yıl da güçlerini birleştirdi. SEMA Show'da bir Genesis Coupé olarak görülebilen ortaklık sonucunda Hyundai'yi pistlerde temsil edebilecek bir araca daha kavuşulmuş oldu.

Gövdesinin büyük bir kısmı yeniden şekillendirilen otomobilin yeni ön tampon ve panjur takımında açısı ayarlanabilen bir splitter ve deflektörler dikkat çekiyor. Kaputunda ek hava çıkışları bulunan aracın yan etekleri de dışarıya doğru uzatılmış.


19 inç çaplı jantlarla donatılan Genesis Coupé'nin arkasına geçildiğinde karartılmış stoplar, açısı ayarlanabilen bir spoiler, daha sportif görünümlü bir tampon ve yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışı görülebiliyor.

Fren ve süspansiyon sistemleri de yenilenen otomobilin iç mekanı da yarışmaya hazır bir görünüme sahip. Yangın söndürücü, takla kafesi, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve tek hamlede sökülebilen direksiyon simidi gibi donanımlara sahip olan aracın yaşam alanında siyah süet döşemeler ve kırmızı renkli dikiş iplikleri de yer alıyor.

3.8 litre hacimli v6 motoru adeta baştan yaratılan otomobil 395 beygir güç, 460 Nm tork üretebiliyor. Bu gücü arka aksa sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için 6 ileri vitesli manuel şanzıman da güçlendirilmiş.

Chevrolet Corvette 427 Convertible Collector Edition


Bu yıl SEMA Show'da Chevrolet standında bir de özel üretim Corvette modeli bulunuyor. Guy Fieri ile birlikte şekillendirilen otomobilin özellikleri bu yılın başında tanıtılan Collector Edition Corvette'i andırıyor.

Corvette ZR1 detaylarıyla donatılmış bir Z06 Convertible olan bu araç siyah üzerine çift sarı şeritli gövdesi ile ilk bakışta farklılığını belli ediyor. Siyaha boyanmış jantları önde 19, arkadaysa 20 inç çaplıyken fren kaliperleri de sarıya boyanmış. Hem iç hem de dış mekanında Guy Fieri logoları bulunan araçta siyah deri döşemeler ve sarı renkli dikiş iplikleri bulunuyor.

Kaputu altında bir yenilik bulunmayan araçta kullanılan 7 litre hacimli v8 motor 505 beygir güç, 637 Nm tork üretebiliyor. En güçlü seri üretim Corvette Convertible modellerinden olan araçta 6 ileri vitesli manuel şanzıman görev yapıyor.

Hyundai Veloster RE:MIX Edition


SEMA Show'da tanıtılan Hyundai Veloster modellerinden birisi farklı. Gücü veya sahip olduğu oyuncaklarla farklılaşmayan aracın özelliği seri üretilecek olması.

Resimlerde görülen gri gövde rengiyle sunulacak olan otomobilde ön splitter, yan etekler ve arka difüzörden oluşan aerodinamik kit bulunacak. 18 inç çaplı jantları siyaha boyanan araçta RE:MIX logoları da yer alıyor.


İç mekanında Veloster logolu koltuk sırtlıkları ve özel paspaslar standart olarak sunulurken arka kısmı camdan üretilen tavan, LED ambiyans ışıkları ve 450 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi de donanıma alınmış.

Üretimi 2.000 üniteyle sınırlanan özel versiyon manuel şanzımanla 19.900, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlaysa 21.150 Dolar'dan alıcı bekleyecek.

Range Rover Evoque Desert Warrior


Range Rover'ın giderek daha da popülerleşen küçük SUV modeli Evoque şehir sokaklarının ardından şimdi de çölleri fethetmeye hazırlanıyor.

Yenilenen süspansiyon sistemiyle yükseltilen gövdesinin alt kısmında kalın korumalar kullanılan aracın 16 inç çaplı jantları, lastikleri gibi ağır arazi şartlarına uygun. Hem kaput hem de tavanında büyük hava girişleri kullanılan Desert Warrior'ın B ile C sütunları arasında kalan kısmı arkaya kolay ulaşım için yerinden sökülebiliyor.

Ön koltukların arkası bagaj olarak kullanılan 1.900 kg ağırlığındaki araç 260 litre hacimli yakıt deposuyla 1.200 km menzil sunabiliyor. Hem ön hem de arka iz genişlikleri artırılan bu Evoque 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla donatılmış.

Kaputunun altında BMW'den alınan 3 litre hacimli turbo Diesel motor bulunan Desert Warrior FIA sınırlamalarıyla 275 beygir güç, 650 Nm tork üretebilirken sınırlamalar kaldırıldığında 350 beygir güç, 850 Nm tork elde edilebiliyor.

Chevrolet Camaro


SEMA Show'un ev sahiplerinden olan Chevrolet bu yıl da organizasyona zengin bir ürün çeşitliliği ile katılıyor. Daha önce Camaro'nun Hot Wheels Edition isimli versiyonunu tanıtacağını açıklayan üretici bu aileyi tek araçla yalnız bırakmıyor.

Hot Wheels Edition'ın üretilmesine önayak olan 1967 model Camaro temelli Chevrolet Performance Camaro Hot Wheels konsept aracı da sergileyen Chevrolet bu otomobille birlikte 1:64 ölçekli oyuncağı gerçek hayata taşımış oluyor.


Güncel Hot Wheels donanımında da sunulan mavi gövde rengine sahip olan aracın siyah renkli jantları 18 inç çaplı. Ön lastiklerin arkalarına geniş egzoz çıkışları yerleştiren Chevrolet kaputun iki yanına da hava çıkışları eklemiş. Dört bir yanına Hot Wheels logoları eklenen aracın iç mekanında yeni nesil Camaro'dan alınan koltuklar dikkat çekiyor.


Organizasyonda dikkat çeken bir diğer Camaro da Tony Stewart ile birlikte hazırlanmış olan ZL1. Kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motorunda bir performans artışı bulunmayan araç mat siyah gövde renginin üzerine eklenen kırmızı renkli grafikler, siyah-kırmızı jantlar ve kırmızı gündüz farlarıyla dikkat çekiyor.


Chevrolet standının en ilginç üyelerinden birisi de COPO Camaro'nun üzeri açılabilen bir örneği. Turuncu rengiyle dikkat çeken otomobil 69 adetlik 2012 COPO Camaro üretiminin son otomobili. Bu serinin iki Convertible modelinden birisi olan otomobilde fonksiyonel açılır tavan ve farklı bir takla kafesi bulunurken geriye kalan özellikler sabit tavanlı kardeşinden alınmış. 5.7 litre hacimli v8 motorunda 4 litre hacimli bir kompresör besleme kullanılan araç 550 beygir gücünde.

Mazda MX-5 Super25


Japon üretici Mazda da SEMA Show'a modifiye ettiği birçok araçla katıldı. Bu otomobiller arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de markanın küçük roadster modeli MX-5'in yarış versiyonu oldu.


Sabit metal tavanla donatılıp bir coupé haline getirilen otomobilin üzerinde gördüğümüz 55 kapı numarası 1991 yılında Le Mans'ı kazanan Mazda 787B'ninki ile aynı. 17 inç çaplı jantlar ve yarı slick lastiklerin haricinde çift parçalı bir splitter da sunan otomobilin ön kısmına ek aydınlatmalar yerleştirilmiş.


Dayanıklılık yarışlarına katılmak için geliştirilen otomobilin iç mekanında tek yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü, takla kafesi, tek hamlede yerinden çıkabilen direksiyon simidi ve orta konsolun üst kısmına yerleştirilen dijital gösterge paneli bulunurken standart aracın sahip olduğu ses izolasyonu iptal edilmiş.

Teknik verileri açıklanmayan aracın şanzımanında da modifikasyona giden Mazda fren sistemini de Brembo'dan almış.

Senner Audi S5


Mart ayında tanıttığı kitle Audi S5'e hafif bir modifikasyon uygulayan Senner Tuning geri döndü. Bu sefer amaç aracı bir RS5'e dönüştürmek.


Yeni tamponlar, 20 inç çaplı jantlar, karbon fiber yan aynalar ve yan etek kaplamalarıyla dikkat çeken otomobilde RS5'in çift egzoz çıkışı kullanılmış. İç mekanında da bol bol karbon fiber kullanılan aracın süspansiyon sistemi alçaltılmış.

Kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motor üzerinde yapılan çalışma sonrasında üst kapak karbon fiberden üretilirken elde edilen güç 429 beygire, torksa 501 Nm'ye yükselmiş. Firma, 446 beygir güç, 511 Nm tork üretebilen bir versiyon üzerinde de çalışıyor.

Toyota Tundra Pro Bass Anglers

 

SEMA Show'da artık her yıl görebildiğimiz araçlardan birisi de Toyota'nın büyük pick up modeli Tundra. Bu yıl da zengin bir model gamıyla fuara katılan Toyota Pro Brass ile birlikte donattığı aracında her donanıma yer vermiş gibi görünüyor.

Dış görünüşü oldukça farklılaşan aracın önünde ek korumalara sahip çelik bir tampon, vinç, ek sis farları ve farklı bir ön panjur sunulurken çamurluklar genişletilmiş. Tavanda bulunan ek bagaj alanının etrafını LED ışıklandırmayla donatan Toyota far ve stopları koyulaştırmış.


20 inç çaplı jantlar ve araziye uygun lastiklerle donatılan otomobilin çekmece şeklinde açılan kasasında buzdolabından balık yemine kadar aranan her şey bulunabiliyor.

İç mekana geçildiğinde yüksek yan destekli koltuklar ve sarı renkli kaplamaların yanında endüstriyel GPS ve yenilenmiş ses sistemi dikkat çekiyor. Vites konsolunun yanını yeniden tasarlayan Toyota bu kısımda dış mekan ışıklandırmasının kumandalarını sunuyor.

Yenilenen süspansiyon sistemi çok daha fazla strok sunan aracın egzoz sistemi de yenilenirken 5.7 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme uygulanmış.