1 Nisan 2010 Perşembe

Mercedes-Benz SLS AMG GT3



Geçtiğimiz hafta fotoğrafları basına dağıtılan Mercedes SLS AMG GT3'ün daha detaylı bilgileri de 2010 New York otomobil fuarı sırasında paylaşıldı.

Seri üretim modelinkine yakın özellikler sergileyen 6.2 litre hacimli v8 motor 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla birleşerek otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 0.2 saniye aşağıya çekerken maksimum sürat, vites oranlarına ve aerodinamik kuvvetlere bağlı olarak en az 298 km/s olarak açıklandı.

120 litre hacimli bir yakıt deposuyla donatılan otomobilin altında, lastik değiştirme işlemi sırasında kullanılmak üzere aracı 19 cm yukarıya kaldırabilen pnömatik iticiler bulunuyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin fren sisteminde önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperler kullanılırken iki aksta da soğutmalı diskler bulunuyor. Standart SLS AMG modellerinde opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren sistemiyse FIA tarafından belirlenen standartlara uyan jantlarla birlikte kullanılamadığından araçta bulunmuyor.

6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve üzeri boş direksiyon simidiyle donatılan aracın teslimatına 2011 yılının ilk aylarında başlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder