29 Mart 2010 Pazartesi

Hennessey Venom GT



A.B.D. merkezli modifikasyon firması Hennessey Performance, uzun süredir merakla beklenen süperspor otomobil modeli Venom GT'yi tanıttı.

Lotus Exige temelli bir araç olan Venom GT, dışarıdan bakıldığında bu aracın uzatılmış versiyonu gibi duruyor. Yan aynaları, Porsche'nin, Carrera GT'de kullandığı aynalara benzerken arkada bulunan seviye ayarlı büyük spoiler Bugatti'nin 16.4 Veyron modellerinde sunduğuna benziyor.

Oldukça alçak yapılı bir otomobil olan Venom GT'nin ön kısmında bulunan büyük splitter ve arkada bulunan büyük difüzör dikkat çekerken egzoz çıkışları stop lambalarının seviyesine yükseltilmiş.

Ağırlığı 1.070 kg'ın altında tutulan otomobilin kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motoru GM raflarından alınmış. 725 beygir güç üretebilen motorun 1.000 beygir gücünde bir kardeşi daha üretilecek. Bunu da yeterli bulmayan müşteriler, aynı motorun çift turbo beslemeyle donatılan ve 1.200 beygir güç üretebilen versiyonunu ısmarlayabilecek.

Bu gücü kontrol altında tutabilmek için karbon seramik fren diskleriyle donatılan araç 6 ileri vitesli manüel şanzımana sahip.

Piyasaya çıkmadan 4 adet sipariş alan otomobilden yılda en fazla 10 adet üretilmesi planlanıyor.

1 yorum:

  1. ben de alete bakar bakmaz lotus / carrera GT / bugatti veyron remixi demiştim :) . Bir de stoplara ferrari dedim ama o noktada bir sürü araba var benzer stoplu.

    YanıtlaSil