1 Nisan 2018 Pazar

IsoRivolta Zagato Vision Gran Turismo


Bir süredir yenisi tanıtılmayan Gran Turismo konseptlerine bir eklenti de Zagato'dan geliyor. Iso Rivolta'nın anısına hazırlanan otomobilin konsept hali hem Tokyo hem de Cenevre'de sergilendi.

Gran Turismo serisi için yaratılan ve bu oyunda tercih edebileceğiniz araçlar arasında bulunan konseptte  LED aydınlatma grubu, arkaya eklenen ilginç biçimli spoiler ve yükseğe yerleştirilmiş merkezi egzoz çıkışı gibi farklı detayları bulunuyor.


Üretilmiyor olsa da kaputu altında Callaway imzalı bir Chevrolet Corvette motoru bulunduğu varsayılan otomobil 1.129 kg ağırlığa ve yaklaşık 1.000 beygir güce sahip. Çift turbo beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli bu V8 sayesinde aracın 0'dan 100 km/ sürate ulaşması 2.7 saniyede tamamlanırken maksimum sürati 365 km/s.

Zenvo TSR-S


Zenvo'nun en yüksek performanslı aracı Cenevre'de tanıtıldı. Markanın tipik tasarım özelliklerine sahip olan otomobil pist öncelikli düşünülmüş bir yol aracı. Ürettiği güçse inanılmaz seviyede.

Diğer Zenvo modellerinde olduğu gibi köşeli hatlara sahip bir tasarım çizgisi tutturan modelde kullanılan aerodinamik kit çok daha dikkat çekici özellikler sunuyor. Büyük jantlar, karbon seramik fren diskleri, splitter, büyük difüzör ve çok ilginç bir tasarıma sahip olan açı ayarlı spoiler standart donanımda sunuluyor.


Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan otomobilin bu bölümü boydan boya karbon fiber ve Alcantara ile kaplanmış. Dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve küçük direksiyon simidi pistte işleri kolaylaştırıyor.

Sahip olduğu çift kompresör beslemeli, 5.8 litre hacimli V8 motor 1.194 beygir güç üretebilen araç 1.495 kg ağırlığa ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 2.8, 200 km/s sürateyse 6.8 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 325 km/s'te sınırlandırılmış.

Toyota Aygo


Cenevre'nin bizlere bu yıl sunduğu yenilikler arasında Toyota'nın küçük modeli Aygo'nun makyajlı hali de bulunuyor. Dış görünümü değişen aracın iç mekanında büyük farklılıklar olmasa da kaput altında da güncelleme var.

Yenilenen farlar ve ön tampon sayesinde aracın yüzünde bulunan sitah renkli X artık gövde rengi olan kısımda belli olurken stopların da iç tasarımları yenilenmiş. Araçta farklı renk, çıkartma ve jant seçenekleri de sunuluyor.


İç mekanda farklı grafiklere sahip gösterge paneli ve orta konsolda kullanılan düğmelerin şeklinin değişmesi dışında güncelleme olmazken 1 litre hacimli, 3 silindirli motor  72 beygir güç, 93 Nm tork üretebiliyor. Manuel şanzımanla donatılan seçenekler 0'dan 100 km/s sürate 13.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 160 km/s.

SsangYong Musso


Bu yıl Cenevre'de sergilenen yenilikler arasında bir de pick up bulunuyordu. Sessiz sakin duyurulan yeni SsangYong Musso aslında Rexton isimli SUV'nin pick up haline getirilmiş seçeneği.

Hatlarında yumuşama yaşanan Musso'nun önden görünüşü Rexton ile hemen hemen aynı. Hatta aracın yan çizgisi ve çapları 20 inçe kadar büyüyebilen jantları bile bu modelden alınmış. Arka bölümdeyse pick up araçlarda görmeye alıştığımız dik stoplar yuvarlatılmış şekilde sunuluş.


İç mekanını da SUV kardeşiyle paylaşan Musso'da bu sayede premium görünümlü bir yaşam alanı sunulmuş. Büyük dokunmatik ekran ve çift renkli seçilebilen deri döşemelerin yanında segmentinde, Avrupa'da görülmeyen sunroof opsiyonu da araçla birlikte alınabiliyor.

Kaputu altında da tanıdık bir ünite barındıran Musso'nun 2.2 litre hacimli turbo Diesel motoru 181 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlarla alınabilen araçta şeçilebilir dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor.

Jaguar F-Pace SVR


Jaguar'ın SUV ailesine yeni bir üye katıldı. F-Pace'in en güçlü versiyonu olan SVR, New York otomobil fuarına güçlü V8 motoru ve etkileyici görünümüyle ayak bastı.

Dışarıdan bakıldığında genişleyen ön tampon hava girişleri, farklı yan etekler, 21 veya 22 inç çaplı alınabilen jantlar, daha geniş hava girişlerine sahip kaput, agresif görünümlü arka tampon ve ön çamurluklar arkasına eklenen hava çıkışlarıyla dikkat çeken aracın 6.6 kg hafifletilen egzoz sistemi de dört çıkışa sahip.


İç mekanda hem ön hem de arka koltuklarda sabit kafalıklar ve SVR logoları yer alıdğı görülebilirken standart vites koluna dönüş yapılması da karbon fiber trim parçaları gibi sportifliğe göndermeler yapıyor.

Süspansiyon sistemi sertleştirilen aracın güçlendirilen fren sisteminde önde 395, arkadaysa 396 mm çaplı diskler görev yapıyor.


Kaput altında kompresör beslemeye sahip, 5 litre hacimli V8 motor barındıran araç 550 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu model 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 283 km/s.