9 Kasım 2023 Perşembe

Mini John Cooper Works Countryman


Mini'nin yenilenme hareketi devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni nesil Countryman şimdi de en güçlü seçeneği olan John Cooper Works'e kavuştu. Etkileyici performans verilerine sahip olan otomobil Kuzey Amerika pazarında daha da güçlü olacak.

Farklı bir ön panjur, siyah renkli logolar, damalı bayrak desenli trim parçaları, kaput önüne açılan çentikler, dörtlü egzoz çıkışları ve 19 veya 20 inç çaplı olarak seçilebilen jantlar farklı tasarımlara sahipken iç mekanda sabit kafalıklı ön koltuklar, siyah renkli döşeme ve kaplamalarla kırmızı renkli detaylar kullanılmış.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli bir benzinli motor barındıran otomobil 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 5.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı. Bu arada modelin motorunun Kuzey Amerika'da sunduğu güç 317 beygir olarak açıklandı.

7 Kasım 2023 Salı

Ram 1500


Rakiplerinden geride kalmak istemeyen Ram, 1500 serisi pick up modellerinde güncellemeye gitti. Görsel olarak büyük değişiklikler sunmayan araçların kaputları altındaysa büyük sürprizler var. Bunlardan en önemlisi, standart modellerde kullanımı sona eren V8 HEMI üniteler.

Farklı jant ve gövde renklerine kavuşmaları haricinde araçlarda yaşanan en büyük yenilikler ön tampon ve panjurun hafifçe makyajlanması olmuş. Sekiz farklı tasarımda sunulan panjur üzerinde yer alan Ram arması biraz daha yukarıya alınmış. Kasa kapaklarında da güncellemeye giden Ram bazı donanımlarda stopları kapaklara doğru uzatmış.

Bu detayı 1500 REV'den alan Ram iç mekanda da ön yolcu ekranı ve güncellenen dokunmatik ekranı bu araçla paylaşıyor. Dijital göstereg paneli ve head up display yenilenirken çift kablosuz şarj plakası, engel fark edebilen elektrikli kasa kapağı, elektrikli, ısıtmalı, havalandırmalı ve masajlı ön koltuklar, açılabilir cam tavan ve 23 hoparlörlü Klipsch Reference Premiere ses sistemi donanımda yer alıyor.

Kaputu altında 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli ve sıralı 6 silindirli bir motor barındıran Ram 1500, bu üniteden iki farklı seviyede güç alıyor. İlki 426 beygir güç, 623 Nm tork üretebilen araçlardan ikincisi 548 beygir güç, 706 Nm tork üretebiliyor.

Asıl büyük sürprizse Nissan'ın e-Power armalı modellerinde kullandığına benzer bir teknoloji sunan Ramcharger'da. 3.6 litre hacimli V6 motoru sadece tekerleklere doğrudan bağlantılı olmayan araç bir çift elektrik motoru sayesinde 672 beygir güç, 833 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 4.5 saniyede ulaşabilen modelin 92 kWh kapasiteli bataryaları 145 kW DC şarja uygun. Sunulacak toplam menzilse 1.100 km üzerinde.

6 Kasım 2023 Pazartesi

Mercedes-AMG GT2 Pro


Geçtiğimiz yıl karşımıza AMG GT2 ile çıkan Mercedes, bu yıl otomobilin geliştirilmiş seçeneğini pistlere sürüyor. 479.000 Euro gibi bir fiyata sunulan aracın performansında yaşanan artış haricinde görünmeyen bölgeler de gelişmeler yaşanmış.

Görsel olarak büyük yenilikler sunmayan aracın en büyük farklılığı gövde üzerine uygulanan turkuvaz grafiklerin çoğalmış olması. 18 inç çaplı jantların içlerine de uygulanan renk haricinde modelde az da olsa aerodinamik geliştirme bulunuyor.

Süspansiyon sistemi de elden geçirilen otomobil artık 3 yerine 4 seviye süspansiyon ayarı sunuyor. İç mekanda daha parlak karbon fiber parçalar ve koltuktan direksiyon simidine kadar birçok yerde karşımıza çıkan GT2 Pro armaları dikkat çekiyor.

Kaputu altında 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V8 üniteyi koruyan araç bu motordan 707 beygir güç almaya devam etse de yeni eklenen overboost fonksiyonu sayesinde güç geçici olarak 750 beygire yükselebiliyor. Bu güç, 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla arka aksa aktarılıyor.

5 Kasım 2023 Pazar

Suzuki eVX


Suzuki'nin Avrupa pazarına uygun elektrikli model üretimi yakında başlayacakmış gibi duruyor. 2023 yılının başında tanıtılan eVX konseptinin seri üretime daha yakın halini Japonya'da sergileyen üretici otomobile iç mekan da vermiş.

Boyutlarında değişim olmayan otomobil 4.3 metre boya, 1.8 metre ene ve 1.6 metre yüksekliğe sahip. Çatal biçimli LED farları ortaya doğru uzayan aracın marka losu da ışıklandırılıp yukarıya alınmış. Tamponları elden geçirilen modelin yan kameraları da yerini ince yapılı aynalara bırakmış.

Jant tasarımları da hafifçe değişen otomobil çerçevesiz kapı camları ve hemzemin kapı kollarını da korumuş. LED stoplar artık ortada birleşmezken logo ve model isminin yine daha yukarıya alındığı görülebiliyor. İlk konseptin merkezi yerleşimli arka sis farıysa yerini çift reflektöre bırakmış.

İç mekanda şık görünen bir dijital gösterge paneli sunan konseptte oval direksiyon simidi ve çok ilginç görünen havalandırma ızgaraları kullanılmış. Her noktasında dokunmatik düğmelere yer verilen otomobilin 500 km menzile ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağı belirtildi.