4 Eylül 2023 Pazartesi

Mini Countryman


Mini markasının yenilenmesi sürüyor. SUV modeli Countryman'i yeni nesline kavuşturan İngiliz üretici, kardeş marka BMW'nin izlerini daha da çok belli etmeye başladı. İlk etapta elektrikli seçenekleri tanıtılan otomobilin diğer motor seçenekleri de yakında bizlerle olacak.

Daha köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobil 4.429 mm'lik boyuyla eskisinden 13 cm daha uzun. 60 mm yükselen modelin elektrikli seçenekleri, 0.26 gibi dikkat çekici bir hava sürtünme katsayısına sahip. Çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jantlar tavan ve yan aynaların renginde alınabiliyor.

Küçülen LED farları ve büyük ön panjuruyla dikkat çeken otomobilin tampon ve kapı altlarında da renkli korumalar bulunuyor. Kaput üzerinde bir bombe sunan aracın C sütunu da farklı görünüme sahip. Anten ve kapı kollarını doğrudan BMW'den alan otomobilin çok parçalı desene sahip LED stopları da köşelere çekilmiş.

Şık tasarım detayları ve farklı renklere sahip iç mekanında ince hava çıkışları, 3 kollu direksiyon simidi, bir tabak gibi görünen merkezi gösterge ve bilgi eğlence ekranı, çok az fiziksel butona sahip orta konsol ve ileri geri hareket edebilen arka koltuklar yer alıyor. Açılabilir cam tavan, cam kumandaları ve direksiyon simidi üzerindeki butonlar da BMW'den tanıdık. Bagaj hacmiyse 460 ile 1.450 litre arasında değişiyor.

X1 ve iX1'in kardeşi olan aracın motorları da bu araçlardan tanınıyor. Tek elektrik motorlu araç önden çekişli ve 204 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 170 km/s. 1.5 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli üniteyle donatılan versiyonda hafif hibrit yardımcı da yer alıyor. 170 beygir güç, 280  Nm tork üretebilen versiyon 0'dan 100 km/s sürate 8.3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 212 km/s.

Çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten çekişli modelse 313 beygir güç, 494 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 180 km/s. 64.7 kWh kapasiteli bataryalarsa her iki modelde de 462 km'ye kadar menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder