5 Eylül 2023 Salı

Fisker Pear


Fisker, giriş modeli Pear'i tanıttı. Araç şu anda bir konsept olsa da seri üretime hazır olduğu da belirtiliyor. İki farklı motor ve batarya seçeneğine sahip olacak aracın ilginç bir de arka bagaj kapağı bulunuyor. Fiyatsa A.B.D. pazarında, indirimler öncesinde 30.000 Dolar civarından başlayacak.

4.550 mm boya sahip olan otomobilin ön tamponunun alt kısmı siyah renkte bırakılmış. Çift katlı LED farlar, yan aynalar yerini alan kameralar, hemzemin kapı kolları ve opsiyonel olarak 22 inç çaplı gelen jantlar diğer ilginç detaylar.

Solar panellere sahip olan tavan arkaya doğru az da olsa alçalırken C ve D sütunu arası ilginç bir tasarım sunuyor. Bagaj kapağı camını çevreleyen LED stoplar da farklı bir detay olsa da bagaj kapağının tampon içine girerek açılması BMW Z1'in kapılarını hatırlatıyor. Bu arada önde de bir bagaj bulunuyor.

Sade bir iç mekan tasarımı sunan otomobil 5 veya 6 kişilik olarak alınabilecek. İki kollu direksiyon simidi haricinde konsol üstünün havalandırma ızgaralarıyla kaplanması ve dokunmatik ekranın çok büyük olmaması gözlerden kaçmayan özellikler arasında.

Arkadan itiş veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek otomobilde iki farklı batarya sunulacak ve büyük üniteyle sunulan menzil 560 km'yi bulacak. İlk etapta çift motorlu seçenek 0 - 100 km/s deparı 6.8 saniyede tamamlayacak olsa da ilerleyen zamanlarda araca daha yüksek performanslı bir seçenek eklenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder