6 Eylül 2023 Çarşamba

Toyota Century SUV



Toyota, Century'yi yeni bir marka haline getirme konusunda kararlı. Her ne kadar arkasında ana marka olsa da üzerinde Toyota logosu bulunmayan yeni SUV, Rolls-Royce Cullinan'a olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Kaput altındaysa tanıdık bir ünite var.

Köşeli hatları ve 5.2 metrelik boyuyla heybetli bir görünüm sunan otomobilin eni de 2 metreye yakın. Çamurluk korumaları, tamponları ve kapı altları farklı renklerde alınabilen aracın yan aynaları cam altlarına sabitlenmiş. Spoiler ve kalın bir C sütunu sunan arka bölümde farlar gibi tasarlanan LED stoplar ve çok çıkıntı yapmayan bir tampon dikkat çekiyor. Jantlarsa çok kollu klasik bir tasarıma sahip.


Arka kapıları geriye doğru kayarak açılan bir seçeneği de bulunan aracın iç mekanı dört kişilik. Burada da sade bir tasarım anlayışı benzimseyen Toyota, orta konsolda bolca fiziksel düğmeye yer vermiş. Dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve birçok farklı renkte alınabilen deri döşeme yaşam alanına şıklık katmış. Bagaj bölümüyse iç mekandan bir pleksiglas panelle ayrılmış.

Arka koltuklar için cam tavan, yatma ve ayak desteği fonksiyonlarının yanında ara konsolda yer alan küçük tabletlerden kumanda edilen ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarını da sunan Toyota, buz dolabı ve bilgi-eğlence ekranlarını da arka yolcuların emrine sunmuş.

Kaputu altında 3.5 litre hacimli bir V6 motor bulunan otomobil şarj edilebilir hibrit sisteme sahip. 412 beygir güce sahip olan araçta e-CVT şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulurken elektrik menzili yaklaşık 70 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder