5 Eylül 2023 Salı

Volkswagen Passat Variant


Volkswagen'in efsanevi modeli Passat yenilendi. Artık sadece station wagon gövdeyle satılacak olan otomobilin tasarımında, markanın elektrikli modellerinin izleri görülebiliyor. Aracın sunduğu kullanışlılık unsurlarıysa aynen korunmuş.

Panjurda birleşen gündüz aydınlatmasıyla donatılan LED farlar, büyük hava girişine sahip ön tampon ve çapları 19 inçe kadar çıkabilen jantlar çok dikkat çekici görünmüyor. Camların altına sabitlenen yan aynaların da yardımıyla hava sürtünme katsayısı 0.25'e indirilen otomobil 4.917 mm boya ve 2.841 mm aks mesafesine sahip.

Arka bölümde şık bir spoiler, siyah renkli anten ve bagaj kapağı üzerinde birleşen LED stoplar görülebilirken tamponun da gövdeden çok çıkıntı yapmadığı fark ediliyor. Bu arada R-Line donanımında araçların daha agresif tamponlara ve jantlara sahip olduklarını da belirtelim.

İç mekanında da güncel Volkswagen modellerinin sadeliği görülebilen otomobilde direksiyon simidi üzerinde fiziksel butonlara yer verilmesi sevindirici. Dijital gösterge paneli 10.25 inçlik boyutu korusa da dokunmatik ekran 12.9 veya 15 inç büyüklüğünde alınabiliyor. Ambiyans aydınlatmalarını trim parçalarının içinde sunan Passat Variant'ın bagaj hacmiyse 690 ile 1.920 litre arasında değişiyor.

Kaput altında sunulan motor seçenekleriyse tanıdık. 1.5 litre hacimli, benzinli motoru hafif hibrit yardımcıyla 150 beygir güç üretebilen otomobilin 2 litre hacimli, benzinli motoru 204 ve 265 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip. Dahası, aynı hacimli Diesel motorun kullanımı devam etmiş ve 122, 150 ve 193 beygir güç üretebilen üç seçenekle karşımıza çıkmış.

Şarj edilebilir hibrit versiyonlarda 1.4 litre hacimli, benzinli motora görev veren Volkswagen, bu araçların da 204 ve 272 beygir güç üretebilen seçeneklerini sunuyor. 19.7 kWh kapasiteli bataryalarla 100 km elektrik menzili sunacak 50 kW şarjı destekliyor. Modeller, motor seçeneklerine göre 6 veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabiliyor. Ayrıca yine farklı motorlarda önden veya dört tekerlekten çekiş sistemi sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder