4 Eylül 2023 Pazartesi

Mercedes-Benz Concept CLA Class


Mercedes'in elektriklenmesi önce SUV modellere, daha sonra da özel tasarıma sahip sedan modellere sıçradı. Şimdiyse sıra, ilerleyen yıllarda yenilenecek serileri elektrikli hale getirmeye geldi. Markanın bu sefer odağındaki araç CLA.

Özellikle arkaya doğru alçalan tavan ve kısa tutulan bagaj kapağıyla güncel aracı andıran modelin hem ön hem de arkasında kullanılan LED aydınlatmaları marka amblemi şeklinde. Panjur görünümü verilmiş ön bölüm, gizli kapı kolları ve 21 inç çaplı jantlar dinamik görünümü desteklerken cam tavan arka camla tek parça olarak tasarlanmış.

İç mekanında dört adet tekli koltuk sınan otomobilde ilginç desenli kapı içleri ve bol ambiyans aydınlatması dikkat çekiyor. Orta konsolu bulunmayan konseptte 3 kollu direksiyon simidi ve havalandırma kumandalarınınkiler dahil 5 tane dijital ekran kullanılmış. Metal pedal setiyse yere sabitlenmiş.

Henüz teknik detaylarının büyük kısmı paylaşılmamış olsa da konseptte 238 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru kullanıldığı doğrulandı. 800 Volt mimarisine sahip araç 250 kW şarjı destekliyor. 2. seviye otonom sürüş sunan LiDar sensörleri tavana eklenen otomobilin 12 kWh/100 km gibi bir tüketim ortalamasıyla 750 km gibi bir menzil sunması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder