4 Eylül 2023 Pazartesi

Tesla Model 3


Tesla'nın popüler aracı Model 3 makyajlandı. Parçalarının yarısı yenilenen otomobil eskisinden çok da farklı görünmese de özellikle menzilde yaşanan uzama müşterilerin yüzünü güldürecek gibi. İç mekanda yaşanan yeniliklerse biraz üzücü.

Yenilenen ön tamponu daha sade görünen otomobilin LED farları da incelmiş. 0.219'a inen hava sürtünme katsayısı, yeni tasarım 18 ve 19 inç çaplı jantlar, parantez şeklini alan LED stoplar, elden geçirilen arka tampon tasarımı ve bagaj kapağında logo yerine markanın adının yazılmış olması dışarıda yaşanan en büyük yenilikler.

İç mekana geçildiğinde yenilenen direksiyon simidinin arkasında kollar olmadığı görülebiliyor. Sinyali direksiyon üzerine alan Tesla vites seçimini de dokunmatik ekrandan yaptırıyor. Yenilenen kapı içlerinde yer alan ambiyans ışıklandırması ön camın altında birbirine bağlanıyor. 

Yenilenen ön koltuklara soğutma fonksiyonu eklenirken 17 hoparlörlü bir ses sistemi de üst donanımlarda sunuluyor. USB-C portları 65 Watt şarj hızına ulaşırken yol sesi %20, rüzgar sesi de %30 azaltılmış. Ayrıca artık arka koltuk yolcuları için de bir dokunmatik ekran sunuluyor.

Motor güçleri değişmeyen araçların arkadan motorlu seçenekleri 57.5 kWh kapasiteli bataryalara sahipken çift motorlular 75 kWh kapasiteli ünitelere sahip. İlk araç 0'dan 100 km/s sürate 6.1 sanyede ulaşabilirken ikincisi aynı işi 4.4 saniyede tamamlıyor. Performance seçeneğin verileriyse henüz açıklanmadı. Bu arada yapılan iyileştirmelerle menzilde %12'ye varan artış sağlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder