4 Eylül 2023 Pazartesi

BMW Vision Neue Klasse


BMW'nin gelecekte kullanacağı elektrikli otomobil temelleri, yeni tasarım diliyle birlikte tanıtıldı. Neu Klasse konseptinde birçok çevreci malzeme kullanan Alman üretici bazı parçaları 3 boyutlu baskı tekniğiyle üretmeyi tercih etmiş.

Seri üretime hazır bir konsept olduğu belirtilen otomobilin böbrek bölümü aynı zamanda far olarak da görev yapıyor ve grafik gösterimine de izin veriyor. 21 inç çaplı jantlar ve yan aynalar yerini alan kameralar aerodinamik detaylar. Ön tampon tekerlek mesafesi çok kısa olan otomobil bu bölümde bir de splitter sunuyor.

Orta bölümü çökük kaput, yan camların ekstra geniş olması, cam tavanın ön ve arka camları da içine alması ilginç tasarım özellikleri. Birçok güncel modelde olduğundan daha uzun olan bagaj kapağı ve öndeki tasarımı andıran LED stoplar da arkanın detayları arasında.

Dört kişilik iç mekanı oldukça ferah olan otomobilde üst ve altı düzleştirilmiş, dört kollu bir direksiyon simidi ve büyük sayılabilecek dokunmatik ekran haricinde bir kumanda bulmak güç. Geri dönüştürülmüş vegan malzemelerin kullanıldığı bölümde bilgilerin çoğu 3 boyutlu animasyonlarla yansıtılmakta.

Aracın teknik verilerini paylaşmayan BMW, 6. nesil eDrive teknolojisinin önceki nesil örneğe göre %30 daha uzun menzil sunacağını belirtiyor. Şarj hızının da yaklaşık olarak bu oranda artacağını belirten üretici yeni batarya hücrelerinin %20 daha fazla enerji depolayabildiğini de açıkladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder