6 Eylül 2023 Çarşamba

Mini Cooper Electric


Mini'de değişim sürüyor. Yakında tamamen elektrikli bir markaya dönüşmesi beklenen üretici yeni elektrikli modelini tanıttı. Üç kapılı Mini'nin adını da Cooper olarak değiştiren marka, elektrikli aracın iki farklı versiyonunu piyasaya sunacak.

Yeni araç da ilk bakışta bir Mini gibi görünse de yavaş yavaş daha köşeli bir tasarıma geçiş yapıldığı görülebiliyor. Eskisinden daha aerodinamik bir gövde sunan otomobil yuvarlak LED farlar ve büyük ön panjura sahip. Jantların çapıysa 18 inçe kadar uzanıyor. Daha köşeli yan aynalar, BMW'den alınan kapı kolları ve üçgenimsi yapısıyla dikkat çeken LED stoplar gözlerden kaçmıyor.

İç mekan tasarımı genel olarak Countryman'dan alınmış gibi dursa da havalandırma ızgaraları yatık tasarıma sahip. Direksiyon simidi ve kapı içlerinde de BMW izleri görünebilirken yuvarlak dokunmatik ekran OLED teknolojisine sahip. Kapı içlerinde kullanılan kumaş döşemelerin ön konsola entegre edilmesi ve ambiyans aydınlatmasının bol kullanımı geceleri de yaşam alanını çekici kılıyor.

İki motor seçeneği sunacak aracın Cooper E seçeneği 184 beygir güç, 290 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilen otomobilin 41 kWh kapasiteli bataryaları 75 kW şarja uygun. Sunulan menzilse 305 km.

Daha fazla güç isteyenleri de unutmayan Mini, Cooper SE ile 218 beygir güç, 330 Nm tork sunabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen otomobilin 54 kWh kapasiteli bataryaları 95 kW ile şarj olabiliyor. Sunulan menzilse 402 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder