6 Eylül 2023 Çarşamba

Polestones 01


Çin'den her gün yeni bir otomobil haberi gelmesine alıştık. Genelde farklı elektrikli modellerle karşımıza çıkan ülke arada bir de yeni bir marka doğuruyor. Bu markalardan biri olan Polestones, Land Rover Defender'a göz kırpan SUV modeliyle karşımızda.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken SUV, 3.010 mm aks mesafesine sahip. 6 kişilik seçeneği 5.050, 7 kişiliğiyse 5.295 mm boya sahip olan otomobil 1.980 mm genişliğinde. Dev ön panjur ve farlarla aynı tasarıma sahip LED stoplar dikkat çeken detaylar arasında. LiDar sensörleriyse tavanın ön bölümünde görülebiliyor.

İç mekanında iki kollu direksiyon simidi, dev dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli bulunan aracın 6 kişilik modellerinde 2. koltuk sırası tekli iki üniteden oluşuyor. Bu koltuklar bacak desteği ve masaj fonksiyonlarına sahip. Yukarıdaysa hem cam tavan hem de bilgi-eğlence ekranı kullanılıyor.

Kaputu altında menzil uzatıcı olarak görev yapan 1.5 litre hacimli bir benzinli ünite kullanılan otomobilin elektrik motorları 476 beygir güç, 740 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilen modelin 56 kWh kapasiteli bataryaları 235 km menzil sunsa da menzil uzatıcıyla birlikte menzil 1.100 km üzerine çıkıyor.

2 yorum:

  1. ONUR HOCAM BİLMEDİĞİM DAHA DOĞRUSU ANLAMLANDIRAMADIĞIM BİR MEVZUYU SİZLERE SORMAK İSTİYORUM. BU DEFENDER ÇOK EFTAL BİR MODEL Mİ Kİ TÜM FİRMALAR ÖZELLİKLE ÇİNLİLER ONUN ÇAKMASINI YAPMAK İÇİN BIKMADAN USANMADAN ÇABALIYORLAR??? KENDİSİ DÜNYA GENELİNDE ÇOK MU POPÜLER Kİ BU KADAR ÇAKMALARI VAR.. BİZİ AŞAN MEVZULAR CİHANGİR ASİL ZADESİ DEĞİLİZ AMA BİLDİĞİM KADARI İLE TÜRKİYE'DEKİ ZENGİNLERİN O KADAR DA RAĞBET ETTİĞİ BİR MODEL DEĞİL VE GÖSTERİŞ KONUSUNDA BUDALALIK SINIRLARINI ZORLAYAN KABA İNSANLARIN GENEL TERCİHİ G-CLASS OLUYOR ZATEN. BU DEFENDER ÇAKMALARININ KERAMETİNİ ÇÖZEMEDİM BENİ AYDINLATIR MISINIZ... HYUNDAİ DE GEÇEN GÜN TANITTIĞI SANTA-FE'Yİ ÇAKMA DEFENDER YAPTI.. HAYRETİ MUCİP...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinliler bayılıyor demek ki. Orada da parası G'ye yetmeyen alıyor olabilir.

      Sil