4 Eylül 2023 Pazartesi

Alfa Romeo 33 Stradale


Alfa Romeo'nun efsane modellerinden biri daha geri dönüyor. İlk olarak 1967 yılında ortaya çıkan ve Tipo 33 yarış otomobilini yollara taşıyan 33 Stradale, günümüze uyarlanarak ortaya çıktı. Aracın benzinli ve elektrikli iki motor seçeneği bulunacak. Üretilecek 33 aracın tamamıysa şimdiden satılmış durumda.

Klasik modelin modern bir uyarlaması olan araçta yuvarlak hatlar dikkat çekiyor. Klasik araçta olduğu gibi farları önde büyük bir yer kaplayan aracın küçük panjuru çevresinde hava girişleri bulunuyor. Sanat eseri gibi duran jantlar ve tepeleri de cam olup yukarıya doğru açılan kapılar klasik modele göz kırpıyor.

Arka çamurluk önünde ve arkasında hava geçişlerine yer veren otomobilin kaputunda cam bölüm yer alıyor. Yuvarlak stoplar 3 boyutlu ve LED teknolojisine sahip. Büyük difüzör çıkışı ve benzinli seçenekte yer alan dörtlü egzoz çıkışı da otomobilin şıklığına şıklık katıyor.

3 kollu direksiyon simidinde hiçbir düğmeye yer vermeyen ALfa Romeo, aynı dijital gösterge tablosunun çevresinde olduğu gibi bu parçada da alüminyum kullanımına önem vermiş. Vites konsolunda da birçok şalteri bu malzemeden üreten firma metal pedal setini de standart olarak sunuyor.

Havacılıktan ilham alan yaşam alanında tavanda da kumanda elemanları görmek mümkün. Sabit kafalıklı koltuklar yüksek yan desteklere sahip ve farklı renklerde deri kaplanabiliyor. Quadrifoglio butonunu koltukların arasına alan Alfa bu bölüme aracın VIN numarasını ve İtalyan bayrağını koymayı ihmal etmemiş.

İki motor seçeneği sunacak aracın elektrikli motoru 750 beygir güç üretecek. 450 km menzil sunması planlanan araç hakkında detaylı bilgilerse paylaşılmadı. Maserati imzalı 3 litre hacimli V6 motoru 620 beygir güç üretebilecek araç 8 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımana sahip. Her iki otomobil de 333 km/s maksimum sürate ve 3 saniyenin altında kalan 0-100 km/s depar süresine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder