4 Eylül 2023 Pazartesi

Renault Scenic E-Tech


Renault'nun ünlü modelleri elektrikli olarak geri dönmeye devam ediyor. Mégane E-Tech'in ardından şimdi de elektriklenme sırası Scenic'e geldi. Dikkat çekici bir dış görünüme sahip olan otomobilin teknik verileri küçük kardeşinden tanıdık.

4.470 mm boya, 1.864 mm ene ve 1.571 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.785 mm olarak açıklandı. Mégane E-Tech'ten 271 mm daha uzun olan otomobil köşeli tasarımı korumuş. LED farların gündüz aydınlatmalarıyla birleşimi Peugeot modellerini andıran otomobilde çapları 20 inçe kadar ulaşan jantlar kullanılıyor.

Tampon, çamurluk ve kapı altlarında siyah renkli korumalara yer veren otomobilde sabit cam tavan kullanılmış. Hemzemin kapı kolları ve ilginç tasarımlı C sütunu haricinde bagaja taşan LED stoplar ve spoiler sportif bir duruşa sahip. Arka bölümde tampon da çıkıntı yapmıyor.

İç mekanı güncel Renault modelleriyle paylaşılan otomobilde tanıdık bir direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli kullanılıyor. Dik yerleşimli dokunmatik ekran, fiziksel butonlara sahip orta konsol, şık şekilde gizlenmiş havalandırma ızgaraları  ve arka koltuklar yatırıldığında 1.670 litreye ulaşan 545 litrelik bagaj hacmi aracın özellikleri arasında.

İki farklı motor-batarya ikilisiyle sunulacak olan otomobilin 170 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen ünitesi 60 kWh kapasiteli bataryayla 418 km menzil sunarken 218 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen ünite 87 kWh kapasiteli bataryayla 610 km menzile sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder