18 Eylül 2010 Cumartesi

Nissan Qashqai


Nissan'ın kompakt SUV modeli Qashqai'nin Euro5 egzoz emisyon standartlarına uyan motorları tanıtıldı. Ciddi yakıt ekonomisi sunan motorlardan bazıları daha yüksek performans da sunmakta.

Stop/Start sistemini standart donanımda sunan 1.6 litre hacimli benzinli motorla başlayan yenilikler sayesinde bu ünitenin ortalama tüketimi 5.9 litre/ 100 km seviyesine inmiş. Aynı motor Qashqai+2 modelinde 6.4 litre/ 100km tüketim ortalamasına imza atarken bu araçların CO2 salınım miktarları sırasıyla 139 ve 149 gram/km olarak açıklandı.

Gücü 105'ten 110 beygire yükseltilen 1.5 litre hacimli turbo Diesel motorun tüketim değeri aynı kalırken CO2 salınım miktarı 137 gram/km seviyesine inmiş.

150 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli turbo Diesel motor ve önden çekiş ikilisine sahip olan aracın ortalama tüketim değeri 5.9 litre/ 100 km olarak gerçekleşirken CO2 salınım miktarı 155 gram/km. Aynı aracın dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonları 6 litre/ 100km ve 159 gram/km verileri sunarken otomatik şanzımanla ortalamalar 7 litre/ 100 km ve 184 gram/km'ye yükseliyor.

Aynı motorla donatılan Qashqai+2, önden çekişli versiyonunda 6 litre/ 100km ve 159 gram/km ortalamalarına ulaşırken dört tekerlekten çekişli model 6.2 litre/ 100km ve 163 gram/km'lik verileriyle hemen arkadan geliyor. Otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ikilisiyle bu ortalamalar 7.1 litre/ 100km ve 188 gram/km şeklinde gerçekleşiyor.

Yeni motorlarla birlikte dizayn paketi isimli bir görünüm kitini opsiyonel olarak sunmaya başlayan Nissan, bu donanım seviyesinde krom aksam ve boru şekilli dış mekan koruma barları sunuyor.

17 Eylül 2010 Cuma

SAAB 9-3 ePower


İsveçli üretici SAAB'ın yenilikleri devam ediyor. İki hafta önce 9-3 modelinin yeni motorlarını basına tanıtan üretici şimdi de 9-3 SportCombi temelleri üzerine geliştirdiği elektrik motorlu otomobil konsepti ePower'ı 2010 Paris otomobil fuarında sergileyeceğini duyurdu.

184 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla donatılmış olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 8.5 saniyede ulaşabilirken maksimum 150 km/s sürat yapabiliyor. Standart modellerde yakıt deposu ve egzoz sisteminin kapladığı hacme sığdırılan 35.5 kWh kapasiteye sahip pilleri araca yaklaşık 200 km menzil sağlayabilirken tam şarj için 240 Voltluk bir prizde yaklaşık 6 saat geçirmek gerekiyor.

Farlar, iç mekan aydınlatması ve havalandırma gibi aksam için ana pillerden şarj edilen 12 Voltluk bir aküye sahip olan otomobilde kullanılan elektrik tesisatı eldeki enerjiyi en ekonomik şekilde harcayacak şekilde yeniden düzenlenmiş.

AMS Nissan GT-R Alpha 9


AMS Performance, Nissan GT-R temelli modifikasyon çalışmasını satışa sundu. Araca görsel anlamda bir değişiklik getirmeyen paket ciddi güç artışı sağlamakta.

3.8 litre hacimli v6 motorun çift turbo besleme, intercooler, egzoz sistemi ve hava filtreleri gibi parçalarını yenileyen firma tekerlekte 710 beygir güce ulaştığını açıklarken (Motorda yaklaşık 800 beygir) paylaşılan tek performans verisi aracın çeyrek mili (400 metre) 10.1 saniyede tamamlaması.

Bu motor gücüne ulaşmanın bedeliyse A.B.D. pazarında 21.999 Dolar.

Motive Kestrel EV


Kanada merkezli küçük üretici Motive, 2010 yılı başında Vancouver'da tanıttığı elektrik motorlu minik otomobili EV'nin teknik verilerini açıkladı.

Kompozit malzemelerden üretilmiş gövdesi hem dayanıklı hem de hafif olan 4 kişilik aracın ağırlığı 850 kg seviyesinde tutulurken menzili 160 km'yi buluyor. Lityum-iyon pillere sahip olan otomobilin maksimum süratiyse 135 km/s olarak açıklandı.

Honda Accord Crosstour


Tanıtımı geçtiğimiz yıl yapılan Honda Crosstour'un geri çağırılması uzun sürmedi. Amerikan Ulusal Karayolları Trafik Emniyeti İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada bu aracın şimdiye kadar üretilmiş 3.336 adet örneğinin geri çağırıldığı açıklandı.

Yetkililerin yaptığı açıklamada sorunun ön yolcu hava yastığında olduğu ve zorunlu koşulan testlerden bazılarına sokulmayan bu sistemin kaza anında küçük çocuklara zarar verebilecek bir şekilde açılabileceği belirtildi.

Marussia B1 ve B2


Rusya'nın süperspor otomobil üreticisi Marussia seri üretime başladığını açıkladı. İlk galerisini de açan markanın 2008 yılında tanıttığı B1 modelinin yanında B2 isimli aracı da üreteceği gelen bilgiler arasında.

Temelde aynı araç olan B1 ve B2'nin her ikisinde de keskin çizgilerden oluşan bir tasarım anlayışı görülüyor. B1'in ön kısmında daha sade hatlar dikkat çekerken B2, savaş uçaklarını andıran daha sinirli bir yüze sahip. Kapıları yukarıya doğru açılan araçların iç mekanlarına geçildiğinde oldukça derli toplu bir kokpitle karşılaşılıyor. Orta konsol üzerindeki düğme sayısı minimize edilirken gösterge tablosu dijital bir ekrandan oluşuyor.

Koltuklar ve kapı içleriyle birlikte ön konsolun da büyük kısmını deriyle kaplayan Marussia, bu kısımda bolca karbon fiber kullanarak hem sportif bir görünüm hem de hafiflik elde etmiş. Orta konsolun üst kısmına büyük bir bilgi ekranı yerleştiren üretici, yolcunun önüne de aynı ekranı yerleştireren bu kişinin araç bilgilerini kolayca takip etmesini ve eğlence sisteminden faydalanabilmesini sağlamış.

Konsept aşamasında hibrit bir güç ünitesiyle donatılmış olan otomobil seri üretimde Cosworth tarafından tasarlanan 3.5 litre hacimli bir v6 üniteye sahip. 300, 360 ve 420 beygir gücünde üç versiyona sahip olan bu motor süperspor otomobiller klasmanında çok güçlü olmasa da araçların 1.100 kg civarında kalan ağırlıkları sayesinde 0'dan 100 km/s hızlanmayı 3.2 saniye seviyesine çekebiliyor.

2014 yılında, senelik 10.000 otomobil üretme planları olan markanın B1 ve B2 modelleri 100.000 Euro civarından başlayan fiyatlarla satılacak.

Nissan NV200 Evalia


Nissan, ticari araç serisi NV200'ün yeni binek versiyonlarını 2010 Paris otomobil fuarında sergileyeceğini açıkladı. Teknik özelliklerde Renault ile yapılan ortaklığın izlerini taşıyan aracın tasarımındaysa panel van versiyonunkinden bir farklılık yok.

Renkli tamponlar ve alüminyum alaşım jantları standart olarak sunan aracın donanımında Bluetooth bağlantısı, navigasyon sistemi, araç çevresi görüntüleme sistemi, USB ve AUX girişleri bulunan CD çalar gibi ekipmanlar bulunuyor.

7 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Evalia'nın kaputunun altındaysa Renault'dan alınan 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünite görev yapıyor. 110 beygir güç üretebilen motorun maksimum tork değeriyse 240 Nm.

SR Audi S5 Typhon


Audi'nin sportif coupé modeli S5'i modifiye eden firmalar arasına SR Auto Group da katıldı. Aracın görünümünde büyük değişiklikler yapmaktan kaçınan firma teknik olarak da çığır açıcı opsiyonlar sunmamış.

Araca bakıldığında ilk dikkat çeken şey gövdenin mat siyah renkli filmle kaplanmış olması. 20 inç çaplı jantları da aynı renkte sunan SR Auto Group, ön tamponun altına bir splitter, arka tamponun altınaysa karbon fiberden üretilmiş bir difüzör yerleştirmiş.

Aracın 4.2 litre hacimli v8 motoru yeni bir elektronik kontrol ünitesi ve daha sportif bir egzoz sistemiyle donatılırken ortaya çıkan performans ve teknik veriler henüz paylaşılmadı.

Lexus CT 200h


Üzerindeki sır perdesi Şubat ayında kalkmaya başlayan CT 200h modeli 2010 Paris otomobil fuarının ardından satışa sunulacak. Sadece hibrit versiyonu bulunacak olan otomobil Lexus markasının Avrupa pazarındaki en büyük kozu olacak gibi görünüyor.

Temelleri Toyota Auris HSD'ye dayanan aracın 1.8 litre hacimli benzinli motoru 98 beygir güç, 142 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 82 beygir güç, 207 Nm tork üretebiliyor. Karma gücü 136 beygir olan araç 180 km/s maksimum sürate ulaşırken 0'dan 100 km/s sürate 10.3 saniyede ulaşabiliyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 3.8 litre/100 km olarak açıklanan aracın CO2 emisyon miktarıysa 89 gram/km.

İç mekanında Alman markalarının izleri görünen otomobilin elektrik sistemi, yakıt tüketimini minimuma indirmek için özel olarak tasarlanmış. Bu araca özel bir başka tasarımsa konfor ve sportifliği bir arada sunduğu söylenen süspansiyon sistemi.

Günümüz tasarımlarının çoğunda kendisine yer bulan LED gündüz farları ve sinyaller bu araçta da kullanılırken iç mekanda kullanılan malzemelerin %30'u geri dönüştürülmüş atıklardan üretilmiş.

16 Eylül 2010 Perşembe

Jeep Liberty


A.B.D. merkezli arazi araçları üreticisi Jeep, Wrangler ve Patriot modellerini makyajlamasının ardından Avrupa'da Cherokee ismiyle satılan Liberty modeli için de güncellemeler sundu.

Dört adet yeni gövde rengi, makyajlı ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve yeni bir müzik sisteminden oluşan güncellemeler sonrasında araca eklenen ses sistemlerinde, donanım seviyesine göre AUX ve USB bağlantısı, dokunmatik ekran, DVD oynatıcı, navigasyon sistemi, 30 GB sabit bellek ve uydu radyosu bulunuyor.

Motorunda bir değişiklik bulunmayan araç A.B.D. pazarında sadece 3.7 litre hacimli benzinli v6 motorla satılıyor.

RENM Mercedes-Benz SL550 M-Max


Avustralya merkezli firma RENM Performance, Avrupa pazarında SL500 olarak tanınan Mercedes SL550'yi modifiye etti. Görünümünde büyük değişiklikler yapılmayan aracın motor performansıysa ciddi şekilde artmış.

Dış görünümündeki değişiklikler hafifletilmiş jantlardan ibaret olan otomobilin 5.5 litre hacimli v8 motorunun elektronik kontrol ünitesi, hava filtreleri, egzoz sistemi ve egzantrik milleri yenilenerek gücü 460 beygire, torkuysa 630 Nm'ye yükseltilmiş.

Turner BMW M3 Frozen Grey


BMW'nin A.B.D. pazarı için sadece 30 örneğini ürettiği M3 Frozen Grey, Turner Motorsports tarafından modifiye edildi. Standart M3 modellerine de uygulanabilen modifikasyonlar sonucunda aracın motor performansı artmazken yol tutuşu ve duruş performansı iyileşmiş.

Her biri sadece 8.6 kg ağırlığında olan 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobil pist kullanımı için slik lastiklerle donatılırken delikli disklere sahip fren sistemiyle birlikte süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

Suzuki SX4 SZ-L


Suzuki, SX4 modelinin İngiltere pazarına özel bir versiyonunu tanıttı. SZ4 isimli donanım paketinin temelleri üzerine geliştirilen bu otomobilin teknik anlamda bir artısı olmasa da görünğmğ diğer SX4 versiyonlarından farklı.

Sadece siyah ve gümüşi beyaz gövde renkleriyle alınabilen otomobilin ön ızgara, tavan rayları ve arka tampon altı koruması güöüş renkliyle jantlar ve ön koruma koyu füme renkte sunuluyor. İç mekanda koyu gri Alcantara döşemeler, üç kollu deri direksiyon simidi ve 6 CD değiştiricili müzik sistemi standart donanımda bulunuyor.

Sadece 1.6 litre hacimli benzinli motor, manuel şanzıman ve önden çekiş sistemi üçlüsüyle satılacak olan aracın motoru 120 beygir gücünde. Euro5 egzoz emisyon normlarına uygun olan motor aracı 10.7 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaştırabilirken 100 km mesafede ortalama 6.2 litre benzinle yetinebiliyor.

Kilometre başına 143 gram CO2 salınımı gerçekleştiren otomobilin fiyatıysa 13.145 Sterlin olarak açıklandı.

Toyota Hilux


Toyota, Avustralya'da büyük bir geri çağırma operasyonuna daha imza attı. Japon üretici, pick up modeli Hilux'ın 116.507 örneğini geri çağırdı.

Aşırı derecede bozuk olan zeminde sürekli tam gaz veya fren yapan araçlarda gücü arka aksa taşıyan şaftın destek braketlerinin kırılabilmesi nedeniyle geri çağırılan araçların tamamı dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Ocak 2005 ile Şubat 2010 tarihleri arasında üretilen araçların hem benzinli hem de Diesel versiyonları geri çağırıldı.

Spartan V


İşte Avustralya merkezli üretici Spartan tarafından üretilecek olan etkileyici bir pist otomobili. Motorunu bir motosikletten alan aracın performansı oldukça etkileyici.

Tavana sahip olmayan karbon fiber gövde ve kafes şekilli iskeleti sayesinde ağırlığı 300 kg'ın altında tutulabilen otomobil ayarlanabilir bir süspansiyon sistemine ve 300 mm çaplı disklere sahip frenlere sahip. FIA onaylı yarış koltukları ve 5 veya 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleriyle sunulan aracın jantları 17 inç çaplı.

Ducati 1198 S modelinden alınan 1.2 litre hacimli motoru 170 beygir güç üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniye sürerken maksimum sürat 280 km/s olarak açıklandı.

Direksiyon simidi de koltukları gibi Sparco markası taşıyan otomobilin dijital gösterge paneli ve 6 ileri vitesli şanzımanı da Ducati'den alınmış.

300 adetlik sınırlı bir seri olması düşünülen otomobilin fiyatıysa 90.000 Avustralya Doları (Yaklaşık 170.000 TL) seviyeinden başlıyor.

Mitsubishi Lancer


Mitsubishi'nin şık otomobili Lancer iki yeni motor seçeneğine kavuşuyor. Birisi benzinli diğeriyse Diesel olan bu motorların ikisi de kardeşlerinden çok daha az yakıt tüketiyor.

Benzinli motor gamında 1.5 litre hacimli ünitenin yerini alacak olan 1.6 litre hacimli motor 117 beygir güç, 154 Nm tork üretebiliyor. Hem sedan hem de sportback seçeneklerle sunulacak olan bu motorla otomobil 0'dan 100 km/s sürate 11.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 189 km/s.

Volkswagen'den alınan 2 litre hacimli motorun yerine geçen 1.8 litre hacimli turbo Diesel ünite 116 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. ASX modelinde de kullanılan bu motorun 150 beygir güç üretebilen versiyonu üzerinde de çalışmalar yapılıyor.

Japon üretici bu motorların tüketim değerlerini daha da aşağıya çekebilmek için Cleartech isimli Start&Stop sistemini de standart donanıma eklemiş.

Mercedes-Benz A Serisi E-CELL


Mercedes'in küçük hatchback model ailesi A Serisi elektrik motorlu versiyonuna kavuşuyor. Üretimine yakında başlanacak olan otomobilden ilk etapta 500 adet üretilerek çeşitli ülkelerde test edilecek.

Dış görünüşünde sadece ufak tefek aerodinamik değişiklikler yapılan aracın iç mekanına geçildiğinde elektrik motorlu olduğunu belirten tek şey gösterge tablosu oluyor. Bagaj hacmi 435 ile 1.370 litre arasında değişebilen aracın taşıma kapasitesiyse 425 kg.

95 beygir güç, 290 Nm tork üretebilen bir motorla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 14 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 150 km/s'te sınırlandırılmış. 36 kWh kapasiteye sahip pilleriyle 200 km'nin üzerinde menzil sunabilen aracın şarj süresiyse 230 Voltluk prizden yaklaşık 8 saatken 400 Voltluk prizde 3 saat.

Ford Shelby GT500 Super Snake


Ford ve Shelby, Mustang'in en güçlü seri üretim modeli olan GT500 için modifikasyon paketleri sunduklarını açıkladırlar. Üreticiler, aracın motor performansına yönelik üç kitin yanında yol tutuş ve fren performansını artırmaya yönelik çalışmalar da yapmış.

Aracın dört bir yanına Super Snake logoları yerleştiren Shelby, hava girişlerine sahip, dışarıdan kilitlenebilen bir motor kaputuyla birlikte alt kısmında bir splitter bulunan yeni ön tamponu da sunuyor. 20 inç çaplı, yeni tasarım jantları da donanıma ekleyen firma, aracın üzerindeki şeritleri gövde rengine göre mat siyah veya beyaz renklerde sunabiliyor.

Teknik anlamda da birçok yenilik barındıran aracın egzoz sistemi yenilenirken amortisörler artık sertlik ayarına sahip, dengeleyicileri de yenilenen süspansiyon sisteminde ön kule gergisi de kullanılmış. Fren sistemine de dokunmadan geçmeyen Shelby, büyüyen disklerle birlikte ön aksta 6 pistonlu kaliperler bulunduruyor. Şanzımanın son dişli oranıyla da oynanan aracın şaft ve vites kolu da modifiye edilmiş.

Asıl modifikasyon işlemini motor kaputunun altında sunan Shelby bu araç için üç değişik güç paketi sunuyor. 5.4 litre hacimli v8 motorun sahip olduğu kompresör beslemeyi yenileyen firma ilk etapta 660 beygir güç, 802 Nm tork elde edebiliyor. İkinci etapta 750 beygir güç alan Shelby bu paketi A.B.D.'de 30.245 Dolar ücretle sunarken isteyenler, motor gücünü 800 beygire yükselten kiti de ısmarlayabiliyor.

15 Eylül 2010 Çarşamba

HSV E3 Serisi


GM'in Avustralya şubesi Holden ve bu markanın sportif kolu HSV (Holden Special Vehicles) bu aralar oldukça meşgul. Commodore ve Caprice serisini yenileyen marka Redline versiyonunu tanıtırken HSV de Grange modelinin sportif versiyonuyla boy göstermişti.

E3 Serisi temelleri üzerine geliştirilen bir başka seriyi daha tanıtan HSV bu ailede Maloo R8 ute, ClubSport R8 sedan, ClubSport R8 Tourer, GTS, Senator Signature ve Grange modellerine yer vermiş. Oldukça sportif çizgilere sahip ön ve arka tampon, renkli fren kaliperleri, üzerinde hava yarıkları olan motor kaputu, çift modlu ve çift çıkışlı egzoz sistemi, yan etekler, arka spoiler ve 20 inç çaplı jantlar gibi sportif ekipmanlara sahip olan araçların tamamında 8 silindirli motorlar görev yapıyor.

İç mekanda yan destekleri yükseltilmiş sportif koltuklar, alüminyum aksam, özel padal takımı, deri kapı içi kaplamaları, ön konsol üzerinde üç ek gösterge ve karbon fiber görünümlü kaplamalar dikkat çekerken donanıma kör nokta algılama sistemi dahil edilmiş.

Bu araçlarla birlikte Maloo R8 ute'un (Pick up) "20 Years of Maloo" isimli sınırlı üretim bir versiyonunu da tanıtan HSV, 67.900 Avustralya Doları (Yaklaşık 95.000 TL) seviyesinden başlayan fiyatlarla satışasunacağı bu araçtan sadece 100 adet üreteceğini de açıkladı.

Fiat 500 Sport


Fiat, minik modeli 500'ün A.B.D. pazarında satılacak ilk modellerini tanıttı. Sport donanımına sahip olan araçların tasarımlarında ufak değişiklikler dikkat çekiyor.

Ön tampona bakıldığında daha büyük hava girişleri, kenarlara alınmış daha büyük sis farları ve Fiat logosunun altına yerleştirilen ek hava girişiyle Avrupa'da satılan versiyonlarından ayrılan bu otomobilin arka tampon tasarımı da değiştirilerek Mini'nin Cooper S JCW GP modellerinde kullanılan tasarıma benzetilmiş.

Genişletilmiş yan etekler, bagaj üstü spoiler ve 16 inç çaplı jantları standart donanımında sunacak olan otomobilin tamponlarının çamurluk kısımlarına A.B.D.'de kullanılan zorunlu reflektörler yerleştirilirken cam çerçeveleri siyaha boyanmış.

1.4 litre hacimli MultiAir motoru A.B.D.'de üretilecek olan otomobilin egzoz çıkışı da kromajlı.

Jeep Patriot


Geçtiğimiz ay Wrangler modelini yenilediğini duyuran Jeep şimdi de Patriot modelini makyajladığını açıkladı. Dış görünüşünde makyaj oldukça hafif olan aracın asıl değişikliği içeride.

Gövde rengine boyanmış yeni ön panjur, standart donanıma alınan ön sis farları, 17 inç çaplı yeni tasarım jantlar, alçaltılmış arka tampon ve dört yeni gövde rengi sunan aracın dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modelleri yerden 2.5 santim daha yüksek.

İç mekanda daha kaliteli malzemelerin kullanıldığını belirten Jeep yetkilileri makyajladıkları direksiyon simidini aynı zamanda kalınlaştırırken orta konsolun da görünümü yenilenmiş.

Motor seçenekleri ve teknik verileriyle ilgili bilgiler henüz açıklanmayan aracın süspansiyon ve direksiyon sisteminin karakteristikleriyle de oynanmış.

Porsche 911 Carrera GTS


Alman üretici Porsche, 911 serisine bir yeni model daha ekledi. Carrera GTS isimli araç, Carrera 4 ve 4S'in 44 milimetre genişletilmiş gövdesine ve 2009 yılında tanıtılıp sınırlı sayıda üretilen 911 Sport Classic'in motoruna sahip.

Sportif görünümlü ön tampon opsiyonuyla donatılmış olan otomobilin tamponu altında bulunan splitter, yan etekler ve egzoz çıkışlarının arasında kalan alan siyah renkli olarak sunuluyor. Sportif egzoz sistemini standart donanımında sunan aracın iç mekanına geçildiğinde el freni kolu, direksiyon simidi, kol dayanakları, kapı içlerinde bulunan tutamaklar koltukların orta kısımlarında siyah Alcantara, geriye kalan yerlerdeyse siyah deri döşeme dikkat çekiyor. Araçta sunulan 19 inç çaplı RS Spyder jantlarsa egzoz çıkışları gibi standart olarak siyah renge boyalı.

Carrera S ve GT3 arasında kalan küçük boşluğu dolduracak olan otomobilde kullanılan 3.8 litre hacimli motor 408 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan aracın opsiyonel donanımında 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzıman da bulunuyor. Manuel şanzımanlı versiyon maksimum 306 km/s sürate ulaşabilirken krono paketi ve yarı otomatik şanzımanla donatılan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.2 saniye sürüyor. Bu aracın ortalama yakıt tüketimi 10.2 litre/100 km olarak gerçekleşirken CO2 salınım miktarı 240 gram/km seviyesinde.

Sadece arkadan itişli modelleri üretilecek olan otomobilin Almanya'da KDV dahil satış fiyatı, Coupé için 104.435 Euro, Cabriolet içinse 115.050 Euro olarak açıklandı.

Opel Meriva


Opel'in Ocak ayında yenilediği Meriva modelinin yeni turbo Diesel motor seçenekleri 2010 Paris otomobil fuarında sergilenecek.

Turbo Diesel ailesine giriş motoru olarak görev yapan 1.25 litre hacimli ünite 75 beygir güç üretebilirken ortalama yakıt tüketim değeri ve CO2 emisyon miktarı sırasıyla 4.9 litre/100 km ve 129 gram/km olarak gerçekleşiyor.

Aynı motor bloğunu kullanan 95 beygir gücündeki ecoFLEX versiyonu 100 km mesafede ortalama 4.5 litreyle yetinirken CO2 emisyon seviyesi 119 gram/km olarak açıklanıyor.

1.7 litre hacimli CDTI motorun 100, 110 ve 130 beygir güç üretebilen versiyonları bulunuyor. İlk motor sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken diğerleri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. En güçlü turbo Diesel versiyonu aynı zamanda 300 Nm tork üretebilen Meriva'nın bu versiyonu 5.2 litre/100 km tüketim ve 138 gram/km'lik CO2 emisyon değerlerine sahip.

Ford Focus ST


Ocak ayında sedan ve hatchback, Mart ayındaysa station wagon gövde seçenekleri gün ışığına çıkan Ford Focus'un sportif versiyonu ST, 2010 Paris otomobil fuarında sergilenecek.

Daha geniş hava girişlerine sahip olan yeni ön tampon tasarımıyla standart modellerinden daha vahşi bir görünüş sunan araçta 18 inç çaplı jantlar kullanılırken farlarda LED teknolojili gündüz aydınlatması bulunuyor. Daha güçlü bir görünüm sunan yan eteklere sahip olan otomobilin bagaj kapağı üzerinde büyücek bir spoiler bulunurken sportif tasarımlı arka tamponun ortasına büyük bir egzoz çıkışı yerleştirilmiş.

İç mekanında sabit kafalıklı sportif ön koltuklar, ST amblemli direksiyon simidi ve vites kolu, karbon fiber konsol kaplaması ve orta konsol üzerine yerleştirilmiş ek göstergeler farklılık yaratan otomobilin motoru da daha önceden açıklandığı gibi 2 litre hacimli. Eskiden olduğu gibi turbo beslemeye sahip olan otomobilin motor gücü 250 beygir olarak açıklandı.

Chrysler 200


 A.B.D. merkezli üretici Chrysler, 2010 Paris otomobil fuarında yenilenen Town & Country modeliyle birlikte Sebring'in yerine geçecek olan 200 modelini de sergileyeceğini açıkladı.

Temel olarak hala bir Sebring olan otomobil ciddi şekilde makyajlanırken basına dağıtılan ilk fotoğraflardan aracın 2009 Detroit otomobil fuarında tanıtılan hibrit 200C'ye benzediği görülüyor. Farları Opel Astra'dan alınmış gibi duran otomobilin ön panjuru da makyajlanırken stoplarda LED teknolojisi kullanılmış.

2.4 litre hacimli benzinli motorunda standart olarak hala 4 ileri vitesli otomatik şanzıman sunan aracın opsiyonel donanımında 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da bulunacak. Town & Country'de de kullanılan 3.6 litre hacimli v6 motorla standart olarak sunulacak olan 6 ileri vitesli şanzıman 283 beygir gücündeki bu modele, yerini aldığı v6 motordan daha düşük bir yakıt tüketimi kazandıracak.

Chrysler Town & Country


Nissan'ın Elgrand isimli MPV modelini Quest ismiyle satacağını açıklaması, Toyota'nın yeni Sienna modeli ve Honda'nın Odyssey isimli aracıyla daha kolay rekabet etmek isteyen Chrysler kendi MPV modeli Town & Country'yi yeniledi.

Genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan aracın ön ve arka tamponu makyajlanırken farlar, stoplar, bagaj kapağı, motor kaputu ve ön panjur yenilenmiş. İç mekanda daha kaliteli plastik ve döşemeler kullanılan aracın orta konsol ve direksiyon simidi tasarımı da yenilenmiş.

Büyük MPV'nin asıl yeniliğiyse motor kaputunun altında bulunuyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilen 3.6 litre hacimli v6 motor 283 beygir güç, 354 Nm tork üretebiliyor. Şehir dışında ortalama 9.4 litre/100 km yakıt tüketen bu ünite, yerini aldığı 3.8 litre hacimli motordan yaklaşık %10 daha ekonomik.