21 Haziran 2010 Pazartesi

Honda Odyssey


Honda, en büyük MPV pazarı olan A.B.D.'de oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan Odyssey modelini yeniledi. 2010 Chicago otomobil fuarında konsept versiyonu sergilenen aracın genel hatları bu fuarda sergilenen MPV ile hemen hemen aynı.

Yüzü, A.B.D. pazarında satılan Honda modellerinin tipik görünümünü yansıtan aracın yan çizgisinde c ve d sütunları arasında kalan alanın tasarımı farklılık yaratıyor. Arka kısmı da Kuzey Amerika pazarlarında satılan Honda modellerinin arkasını andıran aracın iç mekanı 8 kişilik oturma kapasitesi sunabiliyor.

Oldukça modern çizgilere sahip bir orta konsola sahip olan araçta büyük bir navigasyon ekranı bulunurken arka koltuk yolcuları için ekstra geniş ekranlı bir eğlence sistemi geliştirilmiş. Sağ ve solunda değişik görüntüler gösterebilme özelliğine sahip olan ekranın DVD oynatıcı ve MP3 çalar girişleri haricinde HDMI girişi de bulunuyor.

Ön koltuk sırasının arasına hareket ettirilebilir bir saklama kutusu yerleştiren Honda, bu kutunun üst kısmını bir tepsi olarak tasarlamışken alt kısmına bir mini buzdolabı yerleştirmiş. Aracın her iki tarafında da bulunan elektrikli kayar kapılardan geçerek ulaşılan ikinci koltuk sırasının ortası katlanarak iki adet geniş koltuk elde edilebilirken üç kişilik oturma kapasitesi sunan üçüncü sıra koltuklar bagaj zeminine gizlenebiliyor.

Tanıtımı yapılan Touring versiyonunda ikinci ve üçüncü koltuk sıraları için güneş perdeleri sunulan araçta deri koltuk döşemeleri, 15 adet bardaklık, çöp poşeti için kanca, elektrikli ve ısıtmalı şöför koltuğu, ve 12 hoparlörlü ses sistemi de bulunuyor.

Bir önceki nesil Odyssey modeline göre 4 cm alçalan MPV'nin iz genişliği 3.56 cm artırılmış. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın fren sisteminde kullanılan disklerin çapıysa 320 mm olmuş.

Henüz performans verileri açıklanmayan 2011 model Odyssey'de kullanılacak motorun 3.5 litre hacimli bir v6 olacağı ve şehir dışında ortalama tüketiminin 8.4 litre/100 km olacağı bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder